ENERGIA DIVINA SI COENERGIILE SALE

yoga-350În capitolul precedent am dat o mulțime de exemple în care am arătat cum se manifestă energia divină. Dacă le analizăm mai atent putem observa că energia divină este extrem de variată în aparițiile sale, ceia ce indică faptul că energia divină poartă diferite informații.

Astfel în unele cazuri, cum ar fi energia folosită de practicanții Reiki Usui, vindecători cu energie cosmică, Roata Egely, această energie se arată a fi o energie clară, logică și vindecătoare, vine de sus. Iar în cazul energiei folosite de practicanții Reiki Kundalini, Yoga, terapeuții-bioenergeticieni, observăm că avem de a face cu o energie care pare a fi total diferită. Ea este tumultuoasă, neclară, emoțională și se ridică de jos în sus.

Dar acestea nu sunt energii diferite, ci sunt apariții ale aceleiași energii divine care are însușirea de a purta informație. (În fapt toate energiile au proprietatea de a purta informație, amintiți-vă de energia electromagnetică, mulțumită căreia noi putem viziona TV, lucra la calculator și asculta radio).

Carl-Jung-200Primul savant care a vorbit despre faptul că omul posedă o anumită energie a fost Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei, care a introdus termenul de energie psihică pentru a explica transferul de atenție și afecțiune de la un obiect (activitate curentă) la altul. Mai târziu Carl Jung (1875-1961) a dezvoltat mai departe conceptul despre energia psihică. Astfel el considera că libidoul nu este o energie doar sexuală, ci este o energie vitală integrală.

Dumnezeu lucrează în noi prin energia sa divină. Dar dacă facem o analiză asupra diferitelor școli ezoterice, religii, medicina orientală, învățături filosofice și parapsihologice care lucrează cu energia divină, observăm că toate nu au un concept clar despre energia divină, uneori se vorbește despre o energie (practicile Reiki, Yoga, daoism, medicina tradițională chineză), alteori despre două (filosofia chineză, Daoism, Oomoto)… deci care este adevărul? Există o energie, două sau mai multe? Care este adevărul?

În primul rând trebuie să înțelegem proprietățile energiei divine.

         PROPRIETĂȚILE ENERGIEI DIVINE

Energia divină este:

  • Invizibilă;
  • inteligentă, are o personalitate puternică, știe ce dorim noi, acționează doar asupra organelor bolnave pentru a le vindeca, în diferite situații, acționează în mod diferit;
  • pătrunde peste tot, este atot-pătrunzătoare;
  • nu poate fi detectată cu mijloacele tehnice existente;
  • este benefică tuturor oamenilor și animalelor, plantelor, vindecă boli psihice și fizice;
  • poartă informație.

Să accentuăm ultimul punct, pentru că este foarte important: Energia divină poartă informație. Iar informația este dată de Sferă Divină de la care vine energia respectivă. Pentru că planeta noastră în drumul său prin spațiul cosmic plutește într-un ocean infinit de energie divină. Această energie se acumulează deasupra Terrei formând trei sfere distincte de energie concentrată, numite Sfere Divine. Despre fiecare Sferă Divină vom vorbi mai mult atunci când vom caracteriza energia respectivă. Aici vom remarca doar că sunt trei componente ale energiei divine: componenta care provine de la Astrosferă (Dumnezeu-Tatăl), componenta care provine de la Biosferă (Spiritul Divin, Duhul Sfânt) și componenta care provine de la Noosferă (Dumnezeu-Fiul). Iar toate componentele împreună alcătuiesc energia divină (Dumnezeu Unic).

biblia-300Vă amintesc aceste trei componente de ceva cunoscut? Se înțelege, aceasta este Trinitatea Divină, este Dumnezeul Unic despre care este scris în Biblie.

Deci ceia ce trebuie să înțelegem foarte bine, pentru că aceasta este esența învățăturii pe care vreau s-o înțelege-ți: energia divină nu este o energie unitară, ci este alcătuită din trei componente, este o trinitate. Iată aceste trei componente: componenta energetică rațională (Astrosfera), componenta energetică spirituală (Biosfera) și componenta energetică afectivă (Noosfera). Făcând o paranteză, trebuie spus că omul este și el o trinitate, pentru că el utilizează toate aceste trei componente ale energiei divine în organismul său.

Pentru a înțelege mai bine energia divină putem face o analogie cu lumina solară, care de asemenea este un tip de energie, care poartă informație, de exemplu, lumina albă cu ajutorul unei prisme de sticlă poate fi descompusă în șapte fascicule de lumină de culori diferite (Vezi desenul 2.1).Omul-energiaF760

La fel, dacă am avea o prismă virtuală, care poate dispersa energia divină, noi am primi trei tipuri de energie divină: rațională, spirituală și afectivă.

Pe parcursul acestei cărți vom folosi termenul de coenergie, care va avea sensul de o componentă energetică a energiei divine. Am introdus acest termin pentru a nu repeta la nesfârșit: componenta rațională a energiei divine, componenta spirituală a energiei divine sau componenta afectivă a energiei divine. Dar și pentru a sublinia faptul că aceste trei componente cooperează între ele și sunt coexistente.

Deci când vom vorbi despre coenergii, ca despre un tot întreg, vom utiliza termenul energie sau energie divină, iar când vom vorbi de părțile componente ale energiei divine, vom preciza întotdeauna și despre care coenergie vorbim: coenergia rațională, coenergia spirituală sau coenergia afectivă.

Toate trei componente ale energiei divine sunt prezente în corpul uman într-o măsura sau alta.

precedenta
urmatoare

Lasă un comentariu