REALITATEA VIRTUALĂ ȘI VIITORUL NOSTRU

Realitatea Virtuală (VR în engleză) este o nouă etapă în dezvoltarea tehnologiilor digitale, cele mai noi știri despre realitatea virtuală  indică faptul că se dezvoltă noi și noi proiecte în această sferă, se pompează mulți bani, se pregătesc inovații tehnice și se face prin toate metodele publicitate acestui domeniu.

Recent o companie a deschis deja o „școală de sex” în realitatea virtuală, alții fac filme pentru adulți, se testează primele jocuri în VR.

De ce  atâtea eforturi pentru  realitatea virtuală? Ce este ea? În linii mari se caută acum metode pentru a băga omul într-un aparat în care el va vedea și va simți ceia ce vor dori constructorii softurilor respective. Adică el va putea vedea marea, cu valurile uriașe, soarele și în același timp va auzi țipetele pescărușilor, urletul valurilor, va simți căldura soarelui și blândețea vântului care-ți mângâie pielea.

Aceasta nu este rău, o să-mi spuneți, este fain, distractiv și plăcut. Și nu o să aveți dreptate. Pentru că ceia ce ne așteaptă în viitorul nu prea îndepărtat datorită tehnologiei VR va depăși cu mult performanțele TV și ale internetului. Problema este că  realitatea virtuală la fel ca televiziunea, jocurile video și intevizualizarea-350rnetul, va amplifica fenomenul vizualizărilor negative, dar într-o măsură mult mai mare, fenomen care aduce cu sine creșterea stresului, probleme psihice și blocajul psihologic, de asemenea vor apărea adicțiile care vor fi mult nai puternice și greu de combătut, (despre aceste efecte negative am scris mai multe la subcapitolul „Instabilitatea psihică”).

Pentru început, se înțelege, VR va fi o realitate aproape inofensivă și va fi utilizată în majoritate pentru distracții simple și în scopuri demonstrative. Dar mai apoi pe măsură ce tehnologia va avansa această realitate virtuală va deveni tot mai agresivă și omniprezentă, distrugătoare și nocivă. Violența, horror-ul și porno-sex-ul vor deveni sferele ei principale de activitate.

Vă puteți închipui un adolescent sau un tânăr care a intrat în VR a stat acolo 12 ore cum va arăta când va ieși din nou ladinosaur-300 lumina acestei lumi? Vă puteți închipui ce vor gândi oamenii care vor sta o mare parte din timp într-o realitate virtuală? Ei vor fi debusolați, ieșind din VR vor vrea să se întoarcă din nou într-acolo. Lumea aceasta pentru ei nu va mai exista, aceasta înseamnă adicție. Deci la aducțiile noi de jocuri video și internet noi vom căpăta încă o adicție la VR, care va fi o adicție bestială!

Pentru că VR va folosi imagini și efecte care nu pot fi deosebite de cele adevărate și deci stafiile, vârcolacii, vampirii, demonii și alte ființe fantastice care vor locui în spațiul virtual vor fi sesizate de creierul uman ca fiind adevărate. Iar aceasta va provoca tulburări psihice și blocaje energetice mult mai puternice decât sora sa televiziunea.

Astfel umanitatea prin realitatea virtuală va mai face un fantasy-200plonjon în direcția saltului final -Apocalipsa.

Iar cea mai mare realizare a tuturor timpurilor va fi atunci când VR va cuceri întreg internetul. Cred că aceasta nu se va lăsa prea mult timp așteptată. Judecând după cum s-au petrecut lucrurile cu dezvoltarea rețelei mondiale de web aceast lucru nu va lua mai mult de 20 ani. Deci toate acestea ne așteaptă în viitorul apropiat.

Reclame

Un gând despre ”REALITATEA VIRTUALĂ ȘI VIITORUL NOSTRU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s