DESPRE EXISTENTA SPIRITULUI DIVIN

universe-250„Există, sau nu există Dumnezeu?” –  este întrebarea la care milioane de oameni caută o soluție. Este întrebarea pe care odată și odată ajungi să ți-o pui și să cauți cu disperare un răspuns.  Dar să te adresezi la oamenii de știință nu are nici un rost pentru că ei nu vor sta să te asculte, din start spunându-ți că nu există… Clericii îți vor afirma că El există și că este un bătrân cu barba sură, care trăiește pe un nor. 

Adevărul însă, ca întotdeauna, este la mijloc: Nu există Dumnezeu – bătrânelul cu barba albă, care trăiește pe un nor și te pedepsește pentru oricare greșeală, ci există Dumnezeu în forma sa de energie divină. Energie, de la  care ne alimentăm zilnic noi, toți: și oamenii, și animalele, și  plantele și întreg Universul…

În paginile acestui site aveți avea posibilitatea să faceți cunoștință cu Dumnezeu, în forma sa energetică, să aflați  dovezile existenței energiei divine și cum ea ne ghidează existența. Toate în această lume pot fi explicate reieșind din conceptul divinetic al existenței lui Dumnezeu ca fiind o energie divină, deși nu doar atât, pentru că El este și o super-inteligenta.

Astfel Divinetica explică:

ce este energia divină și cum acționează ea;

cum lucrează psihicul uman;

ce ne așteaptă în viitor;

de unde provine omul;

ce este sexualitatea și de unde provin problemele sexuale;

ce este homosexualitatea și cum poate fi eradicată.

Precum și multe alte răspunsuri la întrebările care te frământă.

Și toate răspunsurile sunt date în sensul scripturii biblice, deoarece Biblia este și va fi mereu o lucrare sfântă, un adevăr pe care noi încă nu-l înțelegem cu adevărat și de care doar ne putem apropia mai mult sau mai puțin.

Toate cele scrise de mine nu contrazic deloc învățăturile biblice. De exemplu, când spun că Dumnezeu este o formă energetică. În Biblie nu este scris nicăieri că Dumnezeu, are o înfățișare de om, de Bătrânel cu barba albă, care trăiește pe un nor. Din contra, Dumnezeu ne este arătat în forma unui nor ziua, iar noaptea în forma unui stâlp de foc (energie, deci), care merge în fața lui Moisei și a poporului Israel pe atunci când ei mergeau prin pustiu.

Domnul mergea înaintea lor: ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, ca să meargă şi ziua şi noaptea. (Exodul 13:21)

Sau în alt loc: Slava Domnului s-a pogorât pe Muntele Sinai şi l-a acoperit norul şase zile, iar în ziua a şaptea a strigat Domnul pe Moise din mijlocul norului. (Exodul 24:16)

 Și de asemenea: Atunci S-a arătat Domnul în cort, în stâlp de nor, şi stâlpul de nor a stat la uşa cortului adunării. (Deuteronomul 31:15)

Există multe locuri în Sfânta Scriptură care ne arată revelația lui Dumnezeu ca un nor sau un stâlp de foc.

Și pentru a nu lăsa întrebare de mai sus (are sau nu Dumnezeu un corp fizic?) fără un răspuns,  vom adăuga că  Dumnezeu a existat dintotdeauna, pe scara noastră, a timpului nostru, dintotdeauna înseamnă miliarde de miliarde de ani, dar inițial Dumnezeu a avut un corp fizic, și a trăit asemenea omului, pentru ca apoi el să devină o prezență atotputernică și atotcuprinzătoare, în forma energiei divine.

Dacă este adevărat ceia ce ne spun fizicienii despre timp și spațiu, atunci existența lui Dumnezeu poate fi dedusă reieșind chiar din caracteristicele date de ei  timpului și spațiului.

Timpul nu poate avea un început și nici sfârșit. Există o mulțime continuă de universuri într-un spațiu nemărginit.

Dacă în timp de circa 4 milioane de ani, de când există omul pe Pământ, civilizația umană s-a născut și s-a dezvoltat până la gradul actual de dezvoltare, când a atins culmi inimaginabile, în tehnologie, științe, cultură și spiritualitate, atunci ce grad ar putea atinge ea dacă ar exista încă câteva miliarde de ani? Fiți atenți! Perioada în care civilizația noastră s-a dezvoltat tehnic a fost de doar 200 ani.

pamant-300Civilizațiile nu se opresc nici odată din dezvoltare, oprirea înseamnă moartea civilizației. Atunci când  o civilizație eșuează în dezvoltarea sa, următoarea îi ia locul și  poate atinge nivelul necesar de dezvoltare. Dacă timpul este infinit, atunci există o  infinitate de probabilități că o așa civilizație se va afirma.

Civilizația ajunsă la stadiul de civilizație planetară trebuie să se dezvoltă până devine o civilizație iluminată, adică o civilizație care a depășit toate conflictele interioare, și-a găsit echilibrul planetar pe planul fizic și spiritual. Apoi această civilizație se transformă într-o altă stare de Spirit Divin, care poate fi caracterizată prin existența continuă în timp-spațiu în stare de energie-spirit. Spiritul Divin  este o supra personalitate, care conține în sine cele mai luminate și mai curate spirite ale unei civilizații. Despre Spiritul Divin am scris mai multe aici. Dacă timpul este infinit atunci există o infinitate de soluții pentru ca această  conversie să fie posibilă. Astfel spiritul uman  iese de sub tutela consecințelor legilor fizicii, căpătând o altă dimensiune, cea de Dumnezeu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s