INSTABILITATEA PSIHICĂ

head-400A doua cale pentru evitarea unui colaps global este micșorarea instabilității psihicului oamenilor,

Pentru a început ne vom pune întrebarea:

Ce este stabilitatea psihicului uman și de ce depinde ea?

Noi am vorbit în treacăt despre stabilitatea psihicului uman atunci când la capitolul 3: „Creierul uman – un acumulator al coenergiilor” am analizat diagrama coenergiilor.

Diagrama coenergiilor psihice

Desen 4. Diagrama coenergiilor psihice

Ne vom întoarce și acum la ea, astfel privind desenul 3.4 observăm pe el marcate 3 zone: Cea mai mare suprafață în centrul diagramei, de culoare verde o deține zona 4: Psihic stabil, în partea stângă avem zona 3: Psihic instabil rațional – de culoare roșu-aprins, iar în partea dreaptă se regăsește a doua zonă a instabilității – zona 5: Psihic instabil emoțional.

În linii mari stabilitate psihică înseamnă o gândire echilibrată și acțiuni previzibile ale individului, în limitele impuse de societate, fără excese, fără blocaje energetice și probleme psihice. În toate celelalte cazuri, în afara zonei de stabilitate psihicul uman va fi instabil, pentru că el se confruntă cu diferite probleme raționale sau emoționale.

Atunci când noi vorbim despre creșterea instabilității psihicului uman nu avem în vedere creșterea numărului de persoane instabile psihic, ci micșorarea zonei 4 a psihicului stabil pe diagramă, precum și creșterea zonelor instabilității psihice 3 și 5. Anume aceste schimbări survin în rezultatul vizualizărilor negative.

Această creștere a instabilității psihicului este generală, deoarece întreaga populație a globului pământesc este supusă acestui factor nociv – vizualizările negative, excesive.

precedenta
urmatoare
Reclame