EXPERIMENTE CU CREIERUL DIVIZAT

fata-400Ca o dovadă a celor spuse de mine despre cele două realități ar fi faptul că cercetătorii au obținut cam aceleași rezultate în experiențele lor cu creierul divizat.

Operație de secționare a corpului calos care leagă cele două emisfere ale creierului uman în anii 60 ai secolului trecut era o ultimă treaptă în tratarea epilepsiei refractare, atunci când tratamentul medicamentos nu mai dădea rezultate. Acum, se înțelege, au apărut și alte tehnici de tratare a acestei boli care afectează în jur de 45 milioane de oameni global.

După secționarea corpului calos la un pacient cercetătorii au primit posibilitatea de a comunica cu fiecare emisferă individual. Era uimitor faptul cum într-o singură persoană coexistau două psihici separate, fiecare având gândurile proprii, dorințele și sentimentele sale. Astfel, Emisfera stângă a creierului (ESC) visa să devină desenator de profesie, în timp ce emisfera dreaptă (EDC) – pilot de curse. EDC avea superstarurile sale favorite și specialitățile culinare preferate…

«După cum se vede fiecare emisferă deconectată a creierului are o conștiință aparte de sine, – astfel a descris impresiile sale despre acest pacient psihologul Roger Sperry, laureatul Premiului Nobel, și unul din specialiștii care au studiat efectele divizării creierului. Oare nu de aici se trag toate contradicțiile noastre interne atunci când încercăm a ne justifica acțiunile și începem un dialog intern? Poate că „Alter Ego” nu este doar o metaforă, ci o realitate a creierului nostru?»

Omul, de obicei, nu-și dă seama când trece dintr-o realitate în alta.

Evident că nivelul de energie nu este stabil. El se schimbă mereu pe parcursul unei zile, a anilor și a întregii vieți. Și cu cât este mai mare diferența psiho-coenergetică dintre două stări, cu atât mai greu se trece de la o stare la alta: de exemplu pentru un coleric este mai greu a trece la starea flegmatică decât pentru un sangvinic.

Caracteristicile psihice, redate de coenergiile rațională și emoțională, în diferite combinații, cu cele date de coenergia afectivă determină personalitatea omului, caracterul său.

ENERGIA DIVINĂ PE TIMPUL VIEȚII

Pentru ca să înțelegeți mai ușor cum se schimbă coenergiile psihice din organismul nostru, pe durata vieții priviți desenul 3.5, în care avem prezentate două diagrame: una pentru bărbați, alta pentru femei. Comparați diagrama din stânga, care arată cum se schimbă diferența psiho-coenergetică pe durata vieții la bărbați, cu cea din dreapta – la femei.

energiile-in-vatab750iAtunci când ne naștem avem toți același tip de coenergie dominantă – coenergia emoțională. Apoi, odată cu începerea studiilor la școală, la băieți coenergia rațională care crește continuu, și undeva pe la vreo 8-10 ani depășește coenergia emoțională și băiatul devine om „rațional”. Va fi om „rațional” până la vârsta de 45-50 ani, atunci când, asemenea majorității bărbaților, va trece prin punctul de criză și va reveni din nou om „emoțional”. Ceilalți bărbați, acei norocoși, care reușesc, să evita criza de vârstă își vor urma cursul vieții, mult mai liniștit.

După cum vedem din diagramă din dreapta, majoritatea fetițelor vor rămâne pe partea emoțională toată viața.

Asta cam ar fi și răspunsul la întrebarea: De ce băieții adolescenți rămân în urma fetelor adolescente la dezvoltare în perioada pubertății. Băieții se dezvoltă mai încet deoarece au nivelul de energie divină mai mic, datorită trecerii la coenergia dominantă rațională. Aici se pierde energie. Orice trecere de la o dominantă psiho-coenergetică la alta implică o pierdere de energie.

                   CONCLUZII:

  1. Energia divină este responsabilă pentru modul cum ne simțim noi: avem îndeajuns energie, noi ne simțim confort și bine, nu avem – ne simțim rău;
  2. Creierul nostru acumulează coenergiile în timpul somnului;
  3. Chakrele sunt porțile energetice ale organismului, prin care el se încarcă cu energia divină;
  4. Temperamentul descrie nivelul de energie divină pe care o posedă o persoană;
  5. În timpul gândirii creierul nostru folosește componenta energetică, care are nivelul cel mai mare, pe care noi o vom numi energie divină dominantă. Cealaltă energie divină noi o vom numi energie divină subordonată;
precedenta
urmatoare
Reclame