CUM NE VOR PUTEA EI CONTROLA?

doctor400Cyborgi, roboți, terminatori, transformeri deocamdată au fost creați doar în mințile oamenilor, dar cu siguranță în lumea de mâine vom avea nevoie de mulţi dintre ei. Și ei la un moment dat vor deveni mult mai deștepți decât noi, super-inteligenți și vor dori să preia puterea și să supună omenirea.

Oamenii de știință, scriitorii de SF, scenariștii de filme apocaliptice, toți ne avertizează asupra acestei posibilități. Și încă a mai turnat benzină în foc și Stephen Hawking cu predicțiile sale îngrozitoare conform cărora viitoarea inteligență artificială va putea evalua mai repede decât rasa umană și atunci se va produce rebeliunea lor contra oamenilor.

Deci noi acum vom încerca să înțelegem un scenariu de Terminator X poate avea loc în realitate?

Și aici apare evident întrebarea: Dar cum ne vor putea ei controla ei?

Am făcut o analiză și am aflat cam ce tipuri de scenarii ar putea avea loc:

  1. Preluarea conducerii tuturor calculatoarelor și sistemelor de informare, tuturor arterelor de circulație, și uzinelor de producere, etc.

Să ne aducem acum aminte că hackerii moderni de ani de zile luptă pentru preluarea unor calculatoare cu un succes derizoriu. Acele calculatoare care au fost preluate sunt imediat izolate, defecțiunile remediate. În plus apar programe anti-virus tot mai sofisticate, capabile să detecteze și să contracareze acțiunile criminale.

Există metode de luptă contra hackerilor și cu siguranță această experiență va fi folosită în așa mod încât potențiala agresiune a roboților să fie anihilată din start. Va exista un control asupra, nu spun minții, ci circuitelor robotului, încât el să nu poată face nici un rău oamenilor.

Războiul Hackeri – echipa IT este un război de tipul „tanc – tun”. Calculatoarele și sistemele informatice nici când nu vor fi 100% protejate. Dar ele nici nu vor fi vreo dată vulnerabile 100%.

Problema cu roboții constă nu în faptul că roboții vor dori cândva să-i controleze mintal pe oameni, ci că oamenii răi vor dori să controleze roboții, pentru ca prin ei să atace alți oameni.

  1. Prin instituirea unui control mintal de pe o stație de control psihic.
  2. Control mintal prin artă, cinematografie, literatură, politică, în toate sferele activității umane. Acesta ar fi controlul minții de care nici nu ne-am putea da seama.

Acesta este cel mai elaborat control mintal. Atunci când omul nici nu înțelege că este manipulat, ceva de genul controlului efectuat de politicienii noștri asupra alegătorilor lor.

Dar anume acest tip de control al psihicului nostru este complet exclus. Roboții, așa cum vor fi creați ei, vor avea un psihic strict rațional, vor fi încărcați cu coenergie rațională ca oricare corp din Univers, dar coenergia emoțională, care este coenergia noastră creativă, ei nu o vor avea. Pentru că omul – constructorul lor, nu le poate da o legătură cu Noosfera. Despre Noosferă și coenergia emoțională noi am vorbit la capitolul 2:Energia divină și coenergiile sale”. Ei vor avea un psihic monopolar, fără legătura cu coenergiile divine și nu cred că în viitor cineva din constructorii roboticieni, să poată face această legătură în creierul lor electronic. Aceasta îi va face foarte raționali și cu o logică previzibilă, chiar dacă nu strict matematică. Teoria creației prin schimbări întâmplătoare nu-i va putea face mai creativi sau mai buni decât omul. În viitor puterea nu va fi al celui care poate gândi logic și face multe operații matematice pe secundă, ci a celui care poate crea, care-și poate impune gândurile și mintea.

Să ne amintim că omul este o ființă divină, este trinitate energetică, asemănătoare lui Dumnezeu, și are legătură cu Dumnezeu.

precedenta
urmatoare
Reclame