POATE OARE ROMÂNIA DEVENI ȚINTA UNUI ATAC TERORIST?

morocco-350In multe tari din lumea intreaga au loc atentate teroriste care socheaza prin violenta si absurditatea lor. Deoarece fiecare din noi nu doreste a deveni jertfa unui atac terorist, se intelege, ne intereseaza intrebarea: Poate oare Romania sa fie afectata de atentate teroriste?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie in primul rand sa analizam cauzele aparitiei acestui fenomen: terorismul islamist.

In analiza mea eu ma voi conduce de articolul postat aici, care explica cauzele terorismului islamist. Pentru a intelege ce vreau sa spun ar fi bine sa-l cititi.

Cauzele terorismului islamist nu sunt legate de religia islamica, pentru ca dumnezeu este unic pentru toate popoarele lumii, asa cum unica este energia divina a sa, energie cu care noi, oamenii, ne alimentam creierul si tot corpul.

arab-450Trebuie inteles faptul ca societatea musulmana este o societate adanc divizata, in ea exista 2 curente antagoniste: care nu pot convietui in cadrul aceleiasi societati: curentul progresist, orientat spre Europa, care doreste a construi o societate musulmana dupa tipul celei occidentale si curentul conservator, radicalist care doreste conservarea acelei societati traditionale musulmane, care exista de veacuri.

Si aceste curente nu pot fi impacate.

Deci cauza atentatelor consta in faptul ca radicalistii vor sa arate societatii musulmane ca Europa ii uraste si nu-i vrea si pentru aceasta ei recurg la atentate teroriste de diferite tipuri in tarile unde exista o comunitate puternica musulmana. Pentru ca aceste comunitati sunt motoarele curentului progresist.

In Romania nu exista o comunitate mare de musulmani. De aceasta ea nu este o tinta atractiva pentru organizatiile teroriste, ele nu-si vor distrage resursele financiare si materiale pentru un atac care nu le poate aduce mai aproape de scopul lor.

Dar posibilitatea unui atac terorist de tip „lup singuratic” nu poate fi exclusa. Si aici suntem cu totii dependenti de capacitatea organelor  de securitate romane    de a face fata situatiei, de a preveni aceste atentate si de a l-e dejuca.

Lasă un comentariu