CE ESTE DIVINETICA?

Печать

Un om bătrân care a trăit o viață lungă și frumoasă și a fost un  om cu credință în Dumnezeu a căzut dintr-o dată la pat și a murit.

Fiul său, un bărbat de vreo 35 ani, plin de deznădejde își frângea mâinile la capul lui zicând:

-Doamne, dacă tu exiști cu adevărat, de ce nu l-ai salvat, doamne? El doar era un om credincios…

batran-350Iar un bătrân care trecea prin fața casei îl auzit, se opri și-l întrebă:

-Câți ani avea taică-tău?

-85.

-Și cât a trăit a fost vreo dată bolnav sau a avut alte suferințe?..

-N-a avut nimic, toată viața a fost sănătos tun, asta și mă doare c-a murit așa din senin. Uite ieri a fost prima zi când a căzut la pat și dintr-o dată a și murit.

-Și cât timp ai fi vrut tu ca el că mai trăiască? A mai întrebat bătrânul.

-Păi… măcar până la o sută de ani, răspunse bărbatul.

-Asta-i dorința ta. Dar taică-tu ce crezi că și-a dorit? Cum crezi tu?

Omul a căzut pe gânduri:  „De fapt, zise el, într-un sfârșit, acum aproape un an în urmă a murit mama și tata a fost devastat de moartea ei, umbla mereu abătut, mereu spunea că vrea să moară ca să se alăture ei… Iar înainte de a cădea la pat și-a scris testamentul și a făcut dispoziții clare cum să fie înmormântat… Poate… Dumnezeu l-a auzit și i-a făcut pe voia lui. Iartă-mă, Doamne! Mare este Dumnezeu!”

Tânărul a înțeles că bătrânul său tată a dorit să moară și că că această dorință a lui s-a îndeplinit.

Oamenii mor și tineri și bătrâni. Noi nu știm algoritmul după care mor oamenii, dacă el există, nu știm rațiunea divină în acest sens și nici nu o putem înțelege. Fapt este că un om nu poate trăi veșnic și odată el trebuie să moară. Când și cum sunt întrebări ce țin în mare parte de  fiecare persoană.

Ceia ce ne învață majoritatea practicilor orientale este că, de fapt, bolile sunt doar apariția fizică a problemelor apărute la nivelul corpului energetic ale omului și din acest punct de vedere fiecare om este singurul răspunzător pentru bolile pe care le are.

Despre acestea, dar și despre alte probleme vom vorbi în această carte.

De ce ar trebui să o citești? Acum ești tânăr și fericit, peste o secundă de-acum ești om bătrân, bolnav și cu conștiința împovărată.

O secundă, doar o secundă desparte viitorul de trecut. Timpul este foarte prețios, dar te rog să cheltui câteva ore din prețiosul tău timp pentru a studia această lucrare.

Pentru că această carte, îți va da o altă viziune asupra lumii, ea are puterea de ați reda credința fără de care tu plutești neputincios pe oceanul vieții.

Divinetica provine din alipirea cuvintelor „Etica Divină” și este o învățătură care are strânse legături cu filosofia, religia creștină, psihologia, dar ea nu este un amalgam de idei și cunoștințe, ci este o învățătură unitară despre Dumnezeu și energia sa divină.

Așa cum oamenii au o etică după care se conduc, așa și Dumnezeu are principiile și concepțiile sale, potrivit cărora el acționează în această lume. Dar fiind o super-personalitate, Dumnezeu are o etică superioară, Etica Divină, care nu este asemenea eticii noastre, și pe care noi nu o putem înțelege în totalitate, noi putem însă cunoaște ce dorește Dumnezeu de la noi și ce trebuie să facem pentru a păși pe calea cea dreaptă.

precedenta
urmatoare
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s