COMPORTAMENTUL SEXUAL ȘI CENTRUL SĂU

sexualitate-400Sexualitatea este unul din cele mai importante și mai complicate aspecte ale vieții noastre umane. Iată de ce Sigmund Freud a identificat sexualitatea (libidoul – pofta sexuală, după expresia sa) ca fiind principala energie a organismului uman, toate părțile vieții personale fiind îndreptate spre satisfacerea acestei pofte.

Freud a avut o mare dispută cu Carl Jung pe tema sexualității, deoarece Jung socotea libidoul ca energie psihică neutră care se poate transmite și celorlalte instincte.

Deci, vedem că sexualitatea a fost privită ca o formă de energiei încă de la începuturile psihologiei.

Dar de fapt sexualitatea, libidoul nu este o energie ca atare, sexualitatea fiind doar o importantă componentă a energiei divine (psihice, dacă doriți), este o informație care se transmite prin intermediul energiei divine.

Rolul acestei energiei sexuale, este îndeplinit de coenergia rațională la bărbați, sau coenergia emoțională la femei.

Un barbat si o femeie

De unde vin copiii?..

Sexul este acel mecanism natural care reglează nivelul coenergiilor în organismul nostru, și în primul rând, se înțelege, în creierul nostru, care este un acumulator coenergetic, după cum am menționat în subcapitolul: „Creierul uman – un acumulator al energiei divine”.

El acționează la fel cum acționează supapa de siguranță la cazanul cu aburi: când nivelul de coenergie crește și devine periculos de mare, se „declanșează” actul sexual, care face ca coenergia să revină la nivelul normal. Este cam același lucru pe care îl face poluția nocturnă, doar, că la nivelul coenergiilor.

Aici voi face o mică paranteză și voi explica cum se deosebesc bărbații de femei din punctul de vedere al coenergiilor, din punctul de vedere fiziologic, cred că nu vă pot spune nimic nou.

Noi toți ne naștem fără a avea cunoștințe despre sexul nostru. Sufletul nostru nu poartă categoria de sex. Doar corpul nostru este sexual, el este caracterizat de sex, ține de sex, are nevoie de sex. Sexualitatea noastră nu este ceva dat odată și pentru totdeauna, ea se dezvoltă, se învață și se schimbă pe toată durat vieții, uneori chiar radical. Noi ne naștem niște ființe plăpânde și firave, care nu au tendințe sexuale, dar evoluăm pe parcursul vieții, devenim capabili de reproducere, ne reproducem, iar la finalul vieții devenim din nou oameni independenți de sex.

Deci, comportamentul sexual al unei persoane nu este ceva neschimbat în timp. Noi mereu ne schimbăm, învățăm ceva nou, altele uităm. Și pentru aceasta creierul nostru are nevoie de un centru de comandă, pentru ca informațiile să fie ușor de găsit, în care să fie stocate toate informațiile cu privire la orientarea sexuală, la sex, preferințele și comportamentul sexual al persoanei.

Pentru ca informațiile din creierul nostru să poată fi ușor de găsit ele se depozitează acolo sub forma unor centre speciale, în care se strâng toate datele legate de o anumită ramură, obiect sau structură. Deci, atunci când, de exemplu, noi învățăm o limbă nouă, se formează în creierul nostru un centru al acestei limbi, atunci când învățăm matematica – un centru al matematicii, atunci când învățăm chimia – un centru al chimiei. Informațiile despre sexualitatea noastră de asemenea formează un centru, numit Centrul de Comportament Sexual, CSS. El se începe a formă încă din primele luni de viață și se perfecționează pe tot parcursul vieții.

Tot în CCS sunt depozitate și matricele comportamentului sexual, care apar după primele experiențe sexuale și ne orientează sexual în diferite situații.

Nu există creier de tip feminin sau masculin, diferența o face tipul de energie divină care este folosită pentru activitatea sexuală. Iar acest CCS este situat în dependență de sex pe diferite emisfere a creierului: la bărbați pe emisfera stângă, iar la femei pe emisfera dreaptă a creierului.

O fata sexy

Seducție

Iată de ce bărbații în activitatea lor sexuală folosesc coenergia rațională, iar femeile – coenergia emoțională. Acestea sunt la ei coenergii dominante. Prin acest fapt femeia se deosebește de bărbat la nivelul energetic. Acum să ne amintim faptul că nivelul energetic este superior celui fizic și deci tipul de energie divină determină tipul actului sexual. Să nu uităm faptul că coenergiile poartă informație.

Și în viața de toate zilele, femeia este o fire mai sensibilă, mai intuitivă, mai creativă și mai emoțională decât bărbatul. Bărbatul în schimb este mai activ, mai logic, mai rațional. Acum ne putem da seama și de ce bărbații au erecție dimineața: pentru că creierul lor este încărcat la maxim cu coenergie rațională, care este coenergia lor dominantă, este foarte activă și cere activitate. Mai apoi datorită activităților din timpul zilei, nivelul coenergiei raționale scade.

precedenta
urmatoare
Reclame