DE UNDE VINE APOCALIPSA?

Печать

În dependență de probabilitatea producerii, la momentul actual Topul dezastrelor ar fi acesta:

  1. Confruntare nucleară;
  2. Un experiment scăpat de sub control;
  3. Un atentat terorist de proporții;
  4. Eroare umană;
  5. Dezastru natural.

Deci, făcând excepție la amenințările care au origini naturale, observam ca celelalte amenințări sunt amenințări care țin toate de psihicul uman.

Din păcate corelând cele spuse la paragraful unu cu cele spuse la paragraful doi putem trage o singură concluzie: Civilizația noastră în viitor se va autodistruge, deoarece, pe de o parte vor creste energiile distructive disponibile la buton, iar pe alta parte se va micșora stabilitatea psihică a omului. La un moment dat energiile controlate de om vor atinge o atât de mare putere, încât la dorință o singură persoane ar putea distruge civilizația. Din diverse motive. Iar oamenii vor deveni tot mai stresați și mai afectați de problemele psihice și nu vor putea face fată tentațiilor de a acționa în mod radical.

De exemplu: Un comandant de astronavă sinucigaș intră cu nava sa de câteva sute (sau mii!) de tone și cu o viteză de sute de mii de km pe secunda în globul nostru, așa cum au făcut teroriștii de la Al-Qaeda pe 11 septembrie 2001. Sau un soare atomic aprins undeva în apropierea planetei iese de sub control, explodând ca un nou Cernobîl de proporții gigantice. Un cercetător care scapă intenționat sau fără voia sa un virus de sub control și toată planeta rămâne pustie…

nuclear-waste-300Odată cu trecerea timpului, probabilitatea catastrofelor din cauze naturale va scădea, iar probabilitatea unei catastrofe planetare, care are la baza o cauză umană va crește încontinuu. Aceasta din cauza că EDB crește continuu.

Dar nu numai atât!

În afară de creșterea continuă a energiei distructive pe care o poate declanșa un om la apăsarea unui simplu buton, mai există un factor care crește pericolul: acest om, care deține butonul, devine tot mai instabil psihic.

Despre cauzele creșterii instabilității psihicului nostru vom vorbi în capitolul următor.

Dar aici mai trebuie menționat că pentru a nu sfârși într-un dezastru nuclear sau de altă natură provocat de oameni, oamenii însăși trebuie să se schimbe. Nu mai poate continua așa la nesfârșit, când orice descoperire științifică fiind realizată, este utilizată în primul rând în domeniul militar, pentru distrugere. Iar descoperirile care urmează să fie făcute vor fi tot mai de amploare:

  • gravitația (bomba gravitațională);
  • inteligența artificială (armate de roboți ucigași);
  • energia divină (arma psihotronică);
  • alte arme și tehnologii militare de neimaginat acum.

Deci, după cum am demonstrat în acest capitol o mare și iminentă primejdie așteaptă civilizația umană în viitor.

Dumnezeu, potrivit principiilor eticii divine nu poate interveni cu forța în lumea oamenilor, el nu poate forța oamenii să facă ceia ce ei nu doresc să facă.

Și acest principiu se aplică și în cazul Apocalipsei. Nu Dumnezeu ne va trimite Apocalipsa, ea va veni din partea oamenilor. Dar Dumnezeu nu va interveni în mod miraculos pentru a salva această lume. De ce nu va interveni? De ce Dumnezeu nu intervine și nu salvează această lume de la pieire?

Poate pentru că această lume nu merită salvată, dacă ea nu se poate salva singură?.. Sau poate pentru că el nu intervine în general în lumea odată creată.

Cert este că în cazul Apocalipsei fiecare om se fa salva în mod individual: Cei buni și cu sufletul curat vor merge în Sferele Divine, iar sufletele celor răi și pierduți în vicii vor fi dizolvate pentru vecie…

Încotro ne îndreptăm? Ce trebuie să facem?

         CONCLUZII:

  1. Apocalipsa vine din interiorul sufletului uman. Majoritatea amenințărilor la adresa civilizației noastre, cele mai grave din ele provin de la psihicul omului.
  2. Probabilitatea unui final tragic din cauze naturale, pentru planeta noastră descrește odată cu dezvoltarea civilizației și crește probabilitatea unor distrugeri masive din cauze umane.
precedenta
urmatoare