CAUZELE EXTINDERII RELIGIEI ISLAMICE

musulman-300Odata ce am facut analiza originii terorismului islamist am inteles si care este cauza extinderii religiei musulmane. Veti fi socati sa aflati adevarul, eu unul chiar am avut un soc cand am inteles acest lucru si cum toate fenomenele sunt legate unul de altul.

Noi am vorbit de-acum  despre poligamie si despre situatia femeii in societatea araba, dar, dupa cum voi demonstra, situatia barbatului in societatea araba este mult mai dramatica decat cea a femeii.

Sa facem un simplu calcul: Avem de exemplu un sat izolat (un aul) cu o populatie sumara de o suta de persoane.  Se stie ca in mod normal rata de nastere a bebelusilor de sex feminin si de sex masculin este aproximativ egala. In cazul nostru in aul vor fi 50 barbati si 50 femei. Datele statistice ne sugereaza ca in tarile arabe rata barbatilor poligami este de 10-15%.

aul300Adica in satul nostru vor exista  5 barbati care vor avea cate patru femei (nu zic sotii pentru ca termenul „sotie” ne duce cu gandul la „pereche”). Adica din totalul de 50 femei, 20 vor fi ocupate, restul de 30 femei vor trebui impartite la 45 barbati ne-poligami (50-5). Asta inseamna ca 15 barbati (45-30) din cei cinzeci nu pot avea sotii! Asta e pentru toata viata lor. Transformate in procente acestea fac 30%.

Acestea sunt cifrele! Si chiar daca rata barbatilor poligami este mai mica, oricum ramane faptul ca fiecare barbat poligam cu patru femei, ii lipseste pe alti trei barbati de posibilitatea de a avea o sotie. Si astfel de a avea urmasi.

Deci societatile care permit poligamia sunt puternic masculinizate. In ele exista un exces de coenergie rationala (barbateasca) care nu este echilibrata de coenergia emotionala (feminina).

Va  puteti da seama ce inseamna 30%, asta inseamna aproape fiecare al treilea barbat nu poate avea o soata.  Aceasta este fata hada a poligamiei – inechitatea sexuala. In lumea araba  pur si simplu exista un surplus (excedent) de barbati necasatoriti, pentru care nu exista femei si el nu are sanse reale sa-si gaseasca o sotie.

Poligamia este de asemenea cauza casatoriilor timpurii. Exista cazuri in unele tari cand barbati de 25 ani s-au casatorit cu fetite de 6 ani.

Insa datorita globalizarii, acestui fenomen contra caruia lupta teroristii islamisti, unii barbati din cei 30% au promit posibilitatea de asi obtine o femeie. Aceasta posibilitate vine din faptul ca s-au intensificat si s-au simplificat contactele intre tari, au cazut barierele lingvistice, multi tineri stiind limba engleza. Barbatii musulmani, fiind lipsiti de posibilitatea de a avea o sotie, sunt mult mai dispusi sa emigreze in alte tari. De obicei, mersul la studii intr-o alta tara saraca este sansa unui tanar musulman de a avea o sotie. De asemenea retelele sociale devin o importanta cale de a agata o tanara din afara religiei islamice (va amintesc ca cele din statele islamice sunt practic inaccesibile).

Si atunci cand el, tanarul musulman, intalneste o fata de alta credinta el devine deosebit de inventiv si de dulce. Si face totul pentru a o cuceri.

Iar tinerele noastre, chiar daca cred cu adevarat, inteleg faptul ca Dumnezeu este unul pentru toti oamenii de pe Pamant, oricum nu-l numim noi: Dumnezeu, Iehova, Allah sau Buddha. De aceia ele nu-si fac probleme cu trecerea la o alta religie. Ele nu tin cont de diferentele religioase pentru ca au primit o educatie europeana, care este mai liberala si mai permisiva. Ele sunt dispuse sa faca orice pentru persoana iubita. Iar „iubitul” nu accepta nici odata sa se casatoreasca cu o nemusulmana. Si-i va spune aceasta prin diverse ca-i: El, se intelege, ca nu are nici o treaba cu traditiile islamice, dar, vezi tu, ca parintii cer ca mireasa lui ca fie musulmana.

Iata si cauza reala a cresterii numarului de credinciosi musulmani in ultimele decenii.

Daca cautam pe internet gasim o multime de exemple cand romancele trec la islam si nici si nici unul singur cand un musulman trece la crestinism din dorinta de a se casatori. Desi sunt cazuri cand musulmanii trec la credinta crestina din alte considerente, de exemplu multi musulmani au trecut la crestinism in Germania din dorinta de a primi cetatenia germana. Au fost multe cazuri cand musulmanii au trecut la crestinism avand o viziune. Dar nici odata din iubire pentru femeia sa.

Daca nu ar exista acest fenomen – casatoriile mixte si trecerea la islamism numarul de nasteri nu ar creste atat de vertiginos. Pentru ca se prevede ca numarul populatiei din tarile musulmane se va dubla fata de anul 1990 si va atinge aproape 2.2 miliarde de locuitori, date pronuntate de Pew Research Center.

Unica consemnare este faptul ca acest fenomen (al trecerii fetelor crestine la islam) va genera schimbari ideologice insasi in ideologia islamica. Si asta ma si bucura pentru ca islamismul avea demult nevoie de o reforma profunda.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s