DOUĂ REALITĂȚI ALE PSIHICULUI NOSTRU

mama-400O mamă stă în anticamera unei săli de operație într-un spital. Ea este tristă și plânge cu lacrimi în ochi: fiul ei a avut un accident cu mașina și acum este pe masa de operație. Chirurgul care-l operează i-a spus însă că sunt puține șanse de reușită și că fiul său poate să nu supraviețuiască operației:

– Înțelegi, doamnă, a adăugat medicul, eu voi face tot ce îmi stă în putință, dar eu nu sunt Dumnezeu…

Mama își frânge mâinile și plânge pe tăcute, ea se roagă în sinea ei:

– Doamne, fă te rog o minune, fă te rog ca fiul meu să trăiască! Doamne, nu-l lăsa să moară… te rog, te implor, doamne…

Și iată peste un timp ușa sălii de operație se deschide și de acolo iese chirurgul mulțumit tare și-i spune femeii că operația a decurs cu succes și fiul ei va trăi.

Femeia fericită îi mulțumește chirurgului din nou și din nou… Și se repede bucuroasă să-și vadă fiul.

Ea de-acum a uitat că cu câteva minute în urmă îi cerea lui Dumnezeu să facă o minune. Și minunea s-a săvârșit. Doar că Dumnezeu nu face minuni contra firii naturii, el nu-și încalcă legile stabilite odată și pentru totdeauna pentru a face minuni. Dar el a făcut minunea de a-i salva fiul prin mâinile acestui chirurg și prin energia divină care a fost dată fiului ei muribund.

Iar eu v-am dat acest exemplu pentru a ilustra cum lucrează psihicul uman, care are două stări distinse: realitatea „emoțională” și realitatea „rațională”. 

                   DOUĂ REALITĂȚI ALE PSIHICULUI NOSTRU

Atunci când ești pe realitatea emoțională: ai emoții, vezi lumea cu ochii plin de spectrul emoțiilor, totul ni se pare misterios și difuz(!), iar atunci când ești în realitatea rațională lumea ne apare clară și reală, logică și simplă, fără interferența emoțiilor și simțurilor emisferei drepte a creierului (EDC). Iar cel mai curios este că trecerea aceasta de la o realitate la alta nici nu este intuită de mintea noastră.

Și atenție: Ni se tot spune un mare neadevăr: Că totul depinde de modul în care gândești tu, gândirea pozitivă îți aduce pozitiv, iar gândirea negativă îți aduce negativ. În realitate lucrurile nu stau chiar așa.

Pentru că noi gândim pozitiv, corect și integru atunci când avem nivelul necesar de coenergie rațională sau emoțională și gândim negativ, eronat, atunci când nivelul de coenergie rațională sau emoțională este scăzut, ori când nivelul de coenergie emoțională este înalt, dar avem probleme de karma.

Coenergia respectivă determină în mare măsură gândurile noastre, iar gândurile noastre determină corpul fizic.

Vrei să scapi de emoții negative? Doar ridică nivelul coenergiei raționale.

Totul depinde de coenergia din acumulatorul din capul tău. Și nu invers.

Coenergia este responsabilă pentru felul în care ne simțim noi. Omul percepe lumea în două moduri total diferite în dependență de tipul de energie divină care domină în creierul său: coenergia rațională sau coenergia emoțională. Aceste două moduri sunt atât de total diferite, atât de mult se deosebesc unul de altul încât putem spune că noi existăm în două realități: realitatea rațională și realitatea emoțională.

                   OMUL TRĂIEȘTE ÎN UNA DIN DOUĂ REALITĂȚI

Deși psihologii iubesc să ne vorbească despre asimetria creierul nostru, de fapt situația este mult mai complicată – omul întotdeauna trăiește în una din două realități posibile: realitatea rațională sau realitatea emoțională, în dependență de energia divină dominantă.

Le spunem realități deoarece atunci când omul se găsește într-o realitate el se deosebește complet de acel om care a fost atunci când era în cealaltă realitate (citește avea cellaltă coenergie în creierul său). Scopurile, simțurile, gândurile, emoțiile sunt total diferite. Chiar și lumea o privește în mod diferit: în realitatea rațională ochiul stâng este cel care dă imaginea de bază, iar în cea emoțională ochiul drept.

Omul care trăiește în realitatea rațională va fi denumit de noi în continuare om „rațional”, iar cel care trăiește în realitatea emoțională – om „emoțional” [deși el poate că nu fie prea emoțional :)].

Omul poate trece dintr-o realitate în alta atunci când pierde sau primește energie divină. Atunci punctul, care reprezintă energia sa se deplasează spre stânga sau spre dreapta pe diagrama psiho-coenergetică.

Realitatea rațională

Atunci când coenergia dominantă a creierului este cea rațională, omul se găsește în realitatea rațională. Este realitatea care te dispune să activezi fizic, să faci mereu ceva concret, să obții rezultate imediate, beneficii materiale, etc. Scopul urmărit în realitatea rațională este unul suplimentar sau chiar unul care contrazice Scopul pentru care te-ai născut pe Pământ. Acest scop este cariera personală, familia, creșterea copiilor.

În această realitate omul gândește limpede și logic, este ordonat și iubește ordinea. El dorește să facă  ceva imediat. Oamenii „raționali” sunt în cea mai parte atei.

Realitatea emoțională

Și dacă cei care trăiesc în realitatea rațională privesc lumea cam în același mod, cei din realitatea emoțională văd lumea prin prisma emoțiilor lor mult mai colorat și mai intens, dar fiecare în mod diferit.

În fiecare din realități scopul imediat este altul: în realitatea rațională scopul este unul curent și de existență, în realitatea emoțională scopul este scopul pentru care te naști pe această lume.

Realitatea emoțională este locuită în majoritate de femei și copii, deci este o realitate foarte frumoasă.

Bărbații revin aici atunci când realitatea rațională se sparge, iar nivelul de coenergie rațională scade dramatic, el revine aici, în realitatea emoțională pentru ași vindeca rănile trupului și ale sufletului. Și de obicei aduce cu sine un bagaj uriaș de frustrări, de probleme psihice nerezolvate și de fobii…

Atunci se începe perioada cea mai tristă din viața bărbaților… perioada crizei.

Bine ați venit în realitatea noastră!

precedenta
urmatoare
Reclame