CHAKRELE – PORȚILE ENERGETICE ALE ORGANISMULUI

summer_blue_sky_backgrounds_vectorNivelul de energie a unui om oscilează pe parcursul a 24 ore, pe parcursul lunilor și a anilor.

După cum am menționat mai sus, acumulatorul nostru de energie divină – creierul, se încarcă cu energie divină atunci când noi dormim. Și aici un rol important îl au chakrele organismului nostru.

Chakrele sunt ca niște vârtejuri energetice, prin care organismul primește energia divină compusă din trei părți, fiecare din ele având câte două intrări, prin care noi primim și dăm energia divină.

Chakrele sunt niște părți extrem de importante ale organismului nostru, de ele depinde activitatea corectă a organismului ca un tot întreg și a organelor în particular, de-aceia  noi le vom descrie mai detailat.

Privind desenul 3.2 observăm că omul are 8 chakre. Aceste chakre au denumiri în indiană, ele au culori diferite și caracteristici diferite.

Fiecare chakra este ca un filtru, setat la o anumită frecvență și deci ea primește doar un anumit tip de informație energetica. (Noi am menționat mai sus că coenergiile poarta informații.) Am indicat în mod intenționat chakra inimii separată de chakra centrală, ceia ce nu se face în tehnicile orientale, care doar menționează că există și alte chakre suplimentare, deoarece cred că chakra inimii are un rol însemnat și este la fel de importantă pentru organism ca celelalte două chakre principale: Chakra coroanei și chakra de rădăcină.

  1. Chakra de rădăcină (“Muladhara”) se află la baza coloanei vertebrale.
  2. Chakra apelor („swadhisthana”) – în abdomenul inferior, puțin deasupra osului pubian.
  3. Chakra focului („manipura”), – în regiunea plexului solar.
  4. Chakra centrală („anahata”) – alături de inima.
  5. Chakra inimii (afectiva) – de asupra inimii
  6. Chakra gâtului („visshuda”) – în regiunea gâtului.
  7. Chakra frunții („ajna”) – în zona dintre ochi.
  8. Chakra coroanei („Sahasrara”), – în vârful capului.
Chakrele

Desen 3.2 Chakrele corpului uman

După cum am specificat anterior creierul nostru este ca un acumulator al energiei divine, el se încarcă noaptea în timpul somnului și apoi pe parcursul zilei energia divină este cheltuită pentru activitățile cotidiene.

Noaptea, corpul omului este întins orizontal și stă nemișcat, această stare oferă chakrelor cea mai optimă poziție pentru reîncărcarea cu energia divină.

Prin canalul din coloana vertebrală coenergiile curg și se acumulează în creier.

Dar chiar și ziua creierul nostru se încarcă permanent cu energie, prin chakra coroanei, care se află sus, în vârful capului, aceasta este o garanție că nu vom rămâne fără energie la un moment dat.

Atunci când lucrăm cu coenergiile, trebuie să fim atenți pentru a nu dezechilibra sau a deschide accidental chakrele. Pentru aceasta: nu vom pune nici odată mâinile pe locul unde se găsește o chakră și nu vom da energie divină acolo. Dacă vom simți coenergia emoțională ridicându-se pe canalul central, din prima chakră, trebuie să întrerupem primirea energiei.

precedenta
urmatoare
Reclame