CALEA BINELUI ESTE O CALE BINECUVÂNTATĂ

drum-350Răul este rău, el nici odată nu va putea coopera, nu se va putea organiza pentru că este prin definiție rău. Toate societățile dictatoriale și cele în care oamenii erau oprimați au sfârșit în țăndări.

În această lume a fi om rău este contraproductiv. În această lume folosirea violenței nu poate aduce nimic bun! Priviți câte revoluții au avut loc și toate s-au întors la punctul de pornire. După o revoluție violentă, violența nu mai poate fi oprită, ea îi sfâșie și pe părinții ei. Toate revoluțiile, începând de la Revoluția Franceză, continuând apoi cu Revoluțiile Socialiste și terminând cu recentele revoluții din lumea arabă s-au terminat într-un mod prost.

Aș dori să subliniez că ei, oameni, cât de tirani și răi nu ar fi ei, nu au nimic supranatural în ei, nu au și nu au avut vreodată puteri magice, forțe întunecate nu i-au ajutat… Răul era în ei și în oamenii care îi ajutau, în unele cazuri chiar milioane și milioane de oameni, care le-au îndeplinit ordinele criminale și din diferite motive nu s-au opus răului. Și toți ei și-au primit pedeapsa binemeritată.

Aceste adevăruri trebuie să fie cunoscute de toți oamenii: Calea răului duce spre pierzanie. De la profesori, părinți sau de la prieteni și colegi copilul trebuie să învețe că calea răului duce în nicăieri. O mică minciună poate crește într-o minciună groaznică. Că a fi rău în această lume înseamnă a te lipsi de ajutorul lui Dumnezeu. Cu răul din noi trebuie să luptăm zi de zi, oră de oră, minută cu minută.

Cum deosebim binele de rău?

Binele este îndreptat totdeauna spre mărirea gradului de organizare a elementelor și spre dezvoltarea calităților general-umane.

Răul este elementul care te cheamă să acționezi doar în folosul propriu, fără a ține cont de părerile altor oameni, de morala și etica societății.

Și un sfat: Atunci când vreau să scap de gândurile rele, eu îmi spun: „Eu merg mai departe!”

Cauza este în noi. Răul, este în fiecare din noi și el trebuie ținut sub control zi de zi. Fiecare trebuie să știe că făcând un rău esențial, va trebui mai apoi ani și ani de zile să-l îndrepți, să-l ispășești, să-i duci povara.

Aici trebuie menționat și faptul că vizualizările negative contribuie enorm la sporirea răului din noi. Manipulările de tot genul de asemenea își aduc aportul la creșterea violenței și ticăloșiei noastre.

De aceia calea răului, calea urii este o cale greșită, pe care pășind îți asumi din start faptul că nu vei putea atinge scopul pentru care ai venit pe această lume.

După toate se vede că până nu vom schimba conștiința colectivă, nu se va schimba nimic.

Cum putem schimba conștiința colectivă? Prin iluminarea spirituală personală care va aduce iluminarea întregii societății.

soldati-300Deși au fost mari așteptări ca secolul XXI va fi un secol al păcii și al liniștii, cu părere de rău de pe acum se observă că acest nou secol nu ieste mai pașnic sau mai puțin violent decât precedentele. Aceleași războaie fără sfârșit, aceleiași violență și comportament asocial, atentate teroriste, care au devenit tot mai numeroase, politicieni corupți și goana după bani. Doar că armele cu care un om ucide pe altul devin tot mai sofisticate și mai elaborate.

De foarte multe ori lipsa coenergiei afective este sursa relelor, pentru că ura este lipsa iubirii, așa cum întunericul este lipsa luminii, iar frigul lipsa căldurii. Și dacă examinăm atent viața marilor criminali ai omenirii, anume lipsa iubirii aproapelui său i-au adus pe calea pierzaniei, pe cale omuciderilor și a tuturor relelor încât noi îi pomenim de secole.

Probabil copii ar trebui să afle, încă de pe băncile școlii, că această lume în care trăim cu toții este lumea binelui.

          CONCLUZII:

  1. În această lume a fi un om rău este contraproductiv. Binele totdeauna obține victorie asupra răului, chiar dacă uneori într-un mod neașteptat;
  2. Nu există nici o făptură supranaturală, care să întrupeze răul absolut. Răul este dispersat în fiecare din noi, în părți mai mici sau mai mari;
  3. Tu trebuie să lupți cu răul din tine în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minută – permanent, pentru a nu lăsa să crească, căci dintr-un mic rău poate crește un rău uriaș;
  4. Binele este îndreptat totdeauna spre mărirea gradului de organizare a elementelor și spre dezvoltarea calităților general-umane.
precedenta
urmatoare
Reclame