VIOLENȚA ȘI FURIA

furie-400Este important să înțelegem că, trăind în societate, noi nu putem să ne izolăm de ea, dar noi putem să nu urmăm și să ne dezicem de laturile rele ale societății noastre. Fiecare din noi poate deveni  mai bun și mai  fericit dacă va urma calea binelui.

Violența și furia nu te vor ajuta nici odată să rezolvi situația. Chiar dacă pe termen scurt poți avea un oarecare beneficiu de la aplicarea violenței, pe termen lung agresivitatea îți va subjuga partea bună a sufletului tău, ajungând astfel să îmbrățișezi calea răului, care este calea pierderii sufletului tău. Violența îți va distruge viața pentru că odată ce va pătrunde în sufletul tău va deveni tot mai puternică. De aceia Isus Cristos a spus: „Nu vă împotriviți celui ce este rău, ci, dacă cineva îți dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-l și pe celălalt“ (Matei 5:39). De aceia trebuie să privești cât mai puține filme violente și horror. Cu timpul furia devine incontrolabilă și necesită multă energie pentru a fi ținută în frâu.

Noi nu suntem ființe ideale și facem mereu greșeli, dar este important ca să înțelegem aceste greșeli, pentru a le evita în viitor și pentru a le corecta acolo unde este posibil. Este important ca noi să dorim a ne corecta greșelile…

Există un mic truc pe care psihologii îl recomandă pacienților, anume de a învăța să detectezi momentul în care tu devii violent. Dacă sesizezi acel moment și îți pui întrebarea: „De ce de fapt m-am înfuriat? Care este problema?”, mânia ta va dispărea. Învață să depistezi această schimbare în dispoziția ta și vei învăța să-ți stăpânești emoțiile.

Pentru mai multă informație te invit să citești și capitolul: „Răul din noi.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s