TRENUL CARE VINE O DATĂ LA 2000 DE ANI

tren-400Ei stau în gară, așteptând să vină trenul, trenul care vine o dată la două mii de ani. Ei stau în gară un popor întreg: cu bunici și copii, cu geamantane și bocceluțe, cu câini și pisici, toți așteptând trenul care-i va duce spre o stație iluminată și plină de bunătate.

Dar trenul tot nu mai vine… Secole trec după secole. Și acest popor este poporul evreu, în așteptarea venirii lui Mesia pe acest Pământ. Dar Mesia demult a venit, și-a îndeplinit misiunea și a plecat fără ca ei să știe, fără ca ei să înțeleagă ce s-a întâmplat, fără ca ei să-l accepte.

De ce evreii nu au devenit creștini?

It’s a good question.

Toți cei 12 discipoli ai lui Cristos au fost de origine iudaică, Ioan Botezătorul și alți profeți au fost și ei evrei, iar toată acțiunea descrisă în Evanghelii a avut loc în țara Israel.

Din acest popor s-a ridicat și Isus Cristos, apariția căruia a fost prezisă cu mult timp înainte. În Vechiul Testament fiind menționate mai multe prorociri. De exemplu, în Isaia la capitolul 53, se vorbește:

  1. El a fost luat prin apăsare și judecata. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese șters de pe pământul celor vii și lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
  2. Groapa Lui a fost pusa intre cei răi, și mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar ca nu săvârșise nicio nelegiuire și nu se găsise niciun vicleșug in gura Lui.
  3. Domnul a găsit cu cale sa-L zdrobească prin suferința… Dar, după ce Își va da viată ca jertfa pentru păcat, va vedea o sămânță de urmași, va trai multe zile, și lucrarea Domnului va propăși in mâinile Lui.
  4. Va vedea rodul muncii sufletului Lui și Se va înviora. Prin cunoștința Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulți oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu și va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

Vedem că aici descrierea coincide perfect cu cele spuse în Evanghelie despre Isus Cristos.

Cine a fost Isus pentru conducătorii spirituali ai evreilor?

Doar un simplu om, un sărac care nu merită luat în considerare, iar atunci când se pune în calea lor care merită să fie strivit.

Și ei l-au strivit, l-au condamnat la moarte, neștiind că se condamnă la moarte pentru vecie pe ei însuși…

Nu astfel își închipuiau ei că trebuie să fie un Trimis al Domnului. După părerea lor El trebuia să li se înfățișeze îmbrăcat în haine aurite și cu o stea strălucitoare în frunte, cu cântări îngerești, pentru ca ei să-l recunoască și să-și dea acordul pentru cele ce trebuie să îndeplinească El în această lume. Misiunea Lui, după ei, era de a-i face mai puternici și mai sclipitori.

Dar alta era voința Domnului…

El a fost condamnat și după acea condamnare, după moartea și învierea sa, nu a mai avut parte de o reabilitare, care ar fi trebuit să urmeze, pentru că El a fost nevinovat. Și drept urmare pentru evrei El rămâne a fi un criminal care a fost condamnat la moarte.

Astfel liderii religioși nu și-au reparat greșeala, nu s-au pocăit și această eroare s-a perindat din generație în generație: poporul evreu fiind lipsit de posibilitatea de a adera la învățătura creștină.

Iată de ce ei după trecerea mai bine de două milenii mai așteaptă și azi venirea celui Ales pe acest pământ…

Pentru că ei acceptă doar un Mesia uns de liderii lor religioși. Iar un Mesia nu se supune lor, el este răspunzător doar în fața lui Dumnezeu și vine în această lume nu pentru a le îndeplini dorințele conducătorilor, ci pentru ași îndeplini misiunea dată de Spiritul Divin.

Trenul nu mai vine. Poate a fost contramandată ruta?

tren

Trenul stă în stație doar două minute

Ba nu, trenul a trecut pe alături și a oprit în stație pentru ale sale două minute. Dar la această stație nu a urcat nimeni pentru că liderii lor religioși nu le-au arătat poporului trenul, nu le-au deschis ușile și nu i-au invitat să intre cât mai repede pentru că trenul stă în gară doar două minute.

Poate pentru că ei nu dețineau controlul!? Poate pentru că ei nu înțelegeau unde duce el? Poate pentru că ei, liderii, doreau o altă destinație?

Cine știe? Cert este că trenul a trecut pe alături…

Acest răspuns ne aduce însă și o nouă dovadă că Isus a trăit cu adevărat și că a fost un personaj real. Pentru că dacă ar fi fost un personaj inventat, așa cum ne-a tot inoculat în subconștient ideologia marxist-leninistă, comunitatea izraelită nu ar fi avut obstacole în îmbrățișarea învățăturii creștine. Dar ea a avut și am explicat mai sus de ce.

Ce concluzii putem trage de aici?

Isus Cristos a fost judecat și condamnat nu la cerințele poporului israelit, ci anume a capilor bisericii iudaice de la acea vreme.

Ceia ce trebuie să ne dea de gândit.

Aceasta însemnând că liderii religioși sunt și ei oameni și pot greși, nu trebuie urcați pe piedestal și luate ca adevăr fără drept de apel vorbele lor, fără a gândi, fără a trece prin sita rațiunii, mai ales atunci când ei sunt purtători de mesaje politice.

Căldura trebuie luată direct de la sursă, nu prin intermediari și prin diferite combinații, și această sursă este Dumnezeu care îți dă energia sa divină.

Divinetica te învață cum să primești energia divină direct de la sursă.

 

Lasă un comentariu