FIINȚE FANTASTICE NU EXISTĂ 

costume-200Povești, legende, istorii, mai mult sau mai puțin religioase, ne-au adus în interiorul nostru o întreagă serie de demoni, supraoameni, persoane malefice, de care nu mai putem scăpa. Mai nou TV și internetul ne inundă cu filme și desene animate despre vampiri, zombi, vârcolaci, etc.

Dar există oare cu adevărat aceste personaje necurate în lumea noastră?

Răul nu este o forță sau o energie aparte, care se opune Binelui, sau lui Dumnezeu. Pentru că Universul, natura, materia nu are noțiunea de bine sau de rău.
În societatea umană nu există persoane absolut rele, nu există nici draci, nici șeitani, sau oricum li s-ar mai spune lor, nu există în natură nimic care ar personifica răul absolut, așa cum nu există nici Moș Crăciun. Există persoane rele și foarte rele, persoane bolnave mintal, există situații de groază, cărora trebuie să le facem față… Natura nerațională nu cunoaște noțiunea de bine și de rău. Animalele care ucid, plantele otrăvitoare, râurile care inundă, vulcanii care erup, plăcile tectonice care se cutremură nu sunt rele, ele sunt așa cum le este natura. Răul și binele cunosc doar ființele raționale, de-aceia animalele nu sunt răspunzătoare pentru faptele lor. Doar omul, datorită faptului că este ființă rațională poate deosebi binele de rău.

În Biblie scrie despre draci și posedați, deoarece ea a fost scrisă cu multe mii de ani în urmă. Trebuiau făcute înțelese oamenilor unele lucruri, care în alt mod nu puteau fi înțelese. De exemplu: Bolile mentale, categoria răului și a binelui… Iar altele – interzise prin înfricoșare. Deși frica este și ea un sentiment negativ, deci un rău… Dar acum noi existăm în secolul 21 și putem înțelege lucruri mult mai complicate, putem opera cu categorii și noțiuni noi, care amplifică puterea minții noastre.

Dracii care erau scoși din oameni de către Isus Cristos și care continuă a fi scoși și astăzi de către preoții bisericilor sunt niște ființe ireale, ei există doar în interiorul nostru, în noi în psihicul nostru.

Iar noi îi creștem și îi hrănim cu emoțiile și gândurile noastre negativiste, cu faptele noastre rele și cu ura noastră.

Dar noi putem scăpa de ei!

Încetează de ai mai hrăni! Fii om calm și cumsecade, pentru că calea răului este calea pierzaniei. Acei oameni care își încarcă conștiința cu fapte rele și cu păcate grele la sfârșitul vieții nu vor putea evolua mai departe în Sferele Divine și sufletul lor va fi dizolvat.

A crede acum că există Satan – înseamnă să-i dai putere asupra noastră lui, înseamnă să-l faci pe el vinovat de faptele tale, de deciziile tale, atunci când tu singur ești răspunzător pentru tot ce se întâmplă cu tine. A te teme de draci și puteri necurată înseamnă să te programezi la frică ireală, pentru toată viața…

A ști că Satan nu există înseamnă să-l slăbești, să-l dezmembrezi din sufletul tău și al altora și să-l aduci la dimensiuni microscopice.

Este ușor a da vina faptelor noastre asupra unui inventat personaj supra-rău și super-criminal. Ai făcut o faptă reprobabilă – asta cel cu coarne m-a pus s-o fac! Ai comis o crimă – iarăși diavolul este de vină! Dar află, prietene, că tu, doar tu, ești singurul răspunzător pentru toate faptele tale, și rele și bune. Tu și numai tu! Și dacă ai făcut un rău trebuie să ai puterea și să-ți asumi consecințele, pentru ca să nu-l mai repeți. Și pe cât e de posibil îndreaptă acest rău.

Nu există nici o făptură supranaturală, care să întrupeze răul absolut. Răul este dispersat în fiecare din noi, în părți mai mici sau mai mari.

Dacă admitem că răul este o forță sau o energie independentă, atunci noi practic acceptăm că răspunderea pentru greșelile noastre nu o purtăm noi, ci acest Rău, absolut sau nu, ceia ce nu este adevărat. Noi purtăm răspunderea pentru toate deciziile și faptele noastre. Fiecare din noi are puterea de a lupta cu răul din sufletul său și a-l învinge.

precedenta
urmatoare
Reclame