TIMPUL ȘI ENERGIA DIVINĂ

ceasTimpul este un concept fundamental în fizica și este o categorie filozofică. Acum știința modernă a ajuns în situația că fără a lămuri acest concept al timpului nu se poate dezvolta în continuare.

Deci o să vorbim puțin despre timp.

Învățații nu ne pot explica exact noțiunea de timp. Timpul nu este materie, nu este energie, nu este ceva măsurabil sau măcar sesizabil. Maxim la ce i-a dus capul pe savanți este să declare ca timpul este un continuu, adică curge într-o direcție. După ce a apărut teoria generala a relativității a apărut și ideea de continuu timp-spațiu.

Astăzi vom vorbi despre timp din punctul de vedere al divineticii. Am menționat  în capitolul 2. „Energia divina si coenergiile sale” că timpul este o proprietate a coenergiei raționale.

brain-clock-200Coenergia rațională este coenergia care poartă noțiunea timpului.  Timp de fapt nu există, există doar noțiunea de timp, sau în alte cuvinte senzația de timp, care ne este dată de coenergia rațională, de emisfera stângă a creierului nostru.

S-a observat demult că emisfera dreapta a creierului nostru nu are noțiunea de timp. Un pictor, de exemplu, care lucrează creativ la tabloul său, nu are senzația că timpul trece, pentru că el folosește  partea dreaptă a creierului. Pentru el timpul trece foarte repede, tot astfel  trece timpul pentru copiii mici și oamenii „emoționali”.

În Univers există doar materia și procesele care au loc cu această materie. Iar ele durează și durează o anumită PERIOADA DE TIMP. Toate procesele durează perioade de timp, care nu sunt coordonate între ele. O stea luminează 10 miliarde de ani, alta doar  4 miliarde. Un om trăiește 100 ani, altul doar 50. Asta este perioada vieții lor. Chiar dacă  și un om, și un fluture, și o frunza trăiesc simultan, în aceiași clipa, asta nu înseamnă că timpul există ca un continuum.  În alte cuvinte am putea spune că timpul nu este un tot-întreg.

Pentru a înțelege ceia ce vă spun imaginați-vă ca depunem undeva în spațiu, acolo unde nu exista materie sau energie, un obiect în care nu are loc nici un proces fizic sau de alta natura, nu exista în el electroni care sa se miște pe orbitele lor, nu exista nici o energie –nimic. Ce se va întâmpla cu acest obiect?

Evident ca obiectul va exista acolo atâta timp cât nu are loc nici un proces, adică infinit. Aceasta înseamnă lipsa timpului. Deci procesele sunt timp, iar timpul este doar o idee.

Oamenii au inventat ceasurile, aceste mecanisme menite sa se învârtă uniform, pentru că partea rațională a creierului lor, cerea o unitate de măsură pentru ceia ce simțeau ei: timpul.

Fiecare persoană trăiește în propriul său timp: pentru un om bețiv, care-și pierde întreaga viața bând și petrecând din beție în beție, întreaga sa viată se va scurge ca o secundă. Iar pentru un muncitor care lucrează din greu fiecare oră se prelungește la nesfârșit.

Dar poate oare timpul curge înapoi? Ei, bine, potrivit legii relativității lui Albert Einstein poate, dacă te miști cu o viteză mai mare ca viteza luminii.

Uneori se ajunge pana la faptul ca se fac deducții eronate, de genul: dacă electronii, pe orbitele atomilor, s-ar învârti în direcția opusă, atunci timpul ar curge înapoi,  și o moneda pe care ai arunca-o în aer, ar apărea atunci în aer înainte ca tu s-o arunci.

Dragii mei, cine a zis ca cineva a anulat legea cauza-efect pentru acest caz? Chiar dacă timpul ar curge înapoi, ceia ce este un non-sens, deoarece procesele au loc numai într-o direcție, cauza tot va fi urmata de efect și nu invers.

Chiar și în cazul când Universul nostru ar trece din faza de expansiune la faza de contractare, timpul tot nu ar curge înapoi, pentru ca timpul nu există. Este doar o noțiune inventata.

Astfel dacă eliminam raționalitatea din creier, nu mai suntem dependenți de timp: un câine nu se grăbește nicăieri, o pasare nu are nevoie de ceas, un porc nu se gândește la moarte, toate ritmurile naturii vii, dar neraționale sunt venite de la Biosfera. Timpul este momentul pe care îl trăim, secunda care desparte viitorul de trecut. Prețuiți această secundă!

Reclame

Un gând despre ”TIMPUL ȘI ENERGIA DIVINĂ

  1. Maria zice:

    Articolul dvs. este convingator si materializat. Timpul este o iluzie creata de mintea omeneasca… Invatatorul spiritual, Eckhart Tolle in cartea sa ”Puterea prezentului” spune ”A te identifica cu propria minte înseamnă a fi prins în timp: impulsul de a trăi aproape exclusiv prin memorie şi anticipare….Timpul nu este deloc preţios, pentru că este o iluzie. Ceea ce percepeţi ca preţios nu estetimpul, ci singurul moment existent în afara sa: Clipa de acum. Ea este într-adevar preţioasă. Cu cât sunteţi mai concentrat asupra timpului — trecut şi viitor —, cu atat pierdeti mai mult din vedere Clipa de acum, cel mai preţios lucru care există.
    De ce este cel mai preţios lucru? În primul rand, pentru că este singurul care există. Este tot ceea ce există. Eternul prezent este spaţiul în care se derulează viaţa dvs., singurul factor care rămâne constant. Viaţa este acum. Nu a existat niciodată vreun timp în care viaţa dvs. să nu fie acum şi nici nu se va întâmpla vreodată. În al doilea rând, Clipa de acum este singurul punct care vă poate duce dincolo de graniţele limită ale ale minţii. Este singurul punct de acces în lumea lipsită de timp şi de formă a Fiinţei….”
    Adevarul este daca eliminam identifica cu propria minte nu mai suntem dependenti de timp!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s