SETAREA CHAKRELOR

 chakras-300Un anumit tip de energie are mai multe caracteristici care arată posibilitățile sale. Una din caracteristicile fundamentale este lărgimea spectrului acestei energii. Astfel spectrul energiei electromagnetice cuprinde toate lungimile de undă pe care le poate avea energia electromagnetică. Aici spectrul energiei electromagnetice include toate felurile de energie care apar datorită unui anumit fenomen, în cazul undelor EM – fenomenul mișcării accelerate a încărcăturilor electrice. Acestea încep de la diapazonul undelor Roentgen și se termină cu undele radio.

În cazul energiei divine spectrul de răspândire cuprinde trei tipuri de energie divină pe care noi le-am denumit coenergii. Acestea sunt coenergia rațională, coenergia afectivă și coenergia emoțională.

O antenă de recepție a semnalelor radio are nevoie de un circuit separat numit filtru electromagnetic, care alege semnalele care au aceiași lungime de undă cu cele pe care trebuie să le primească aparatul de radio recepție. Semnalele cu lungimi de undă care diferă de cele la care este setat filtrul antenei nu sunt recepționate.

În cazul energiei divine de asemenea există filtre analogice, dar care acționează la nivelul energetic. Filtrele acestea sunt chakrele. Ele primesc doar un anumit tip de energie, anume acela la care ele sunt setate.

Dacă în cazul aparatului de radio pentru a schimba lungimea de undă și a trece de la un post la altul noi rotim butonul care este legat de un condensator, în cazul chakrelor și a energiei divine, acest buton nu există, dar un proces asemănător are loc.

Chakrele se găsesc nu în corpul fizic al omului, deși ele au legătură cu el și acționează asupra tuturor organelor interne, organelor de simț și a tuturor țesuturilor corpului, ci la nivel energetic, care după cum am mai spus este superior celui fizic. De-aceia dacă chakrele sunt setate corect și nu există blocaje energetice omul va fi sănătos.

Tot cu chakrele omul primește de la alți oameni și transmite energie către alți oameni. Acest aspect a fost analizat de mine în cadrul capitolului „Sexualitatea umană” deoarece acțiunea chakrei apelor poate fi observată mai ușor din toate chakrele, anume datorită contribuției ei la sexualitatea omului.

Setarea chakrelor are loc la naștere și în timpul vieții prin:

 • Naștere;
 • Educație;
 • Mediul înconjurător (părinți, frați, surori, rude, prieteni, dușmani etc.)
 • Autosugestii și creștere spirituală;

Trebuie remarcat faptul că regimurile totalitare folosesc educația pentru ideologizarea popoarelor pe care le conduc, deoarece dictatorii au o mare frică de a fi răsturnați. Despre ideologii și ideologizare vom vorbi într-un capitol aparte acum discutăm despre chakre la ordinul general.

Încărcarea cu energie divină a chakrelor se efectuează în timpul nopții, atunci când omul doarme. Ziua ele sunt închise deoarece deschiderea unei chakre necesită un anumit timp și o anumită vibrație. Este necesară o stare de relaxare pentru ca chakra să se deschidă și să înceapă a primi energie divină.

Așadar în timpul somnului de noapte, atunci când omul se relaxează chakrele încep pe rând a primi energia divină, atât de necesară activităților de zi cu zi. După ce o chakră se alimentează cu energie divină, se conectează altă chakră, și astfel pe rând se încarcă cu energie divină toate chakrele.

Iată de ce fiziologii disting cinci stadii ale somnului, numite faze. Fiecare fază având vibrații de o anumită frecvență. Cele cinci faze ale somnului corespund celor cinci chakre care trebuie alimentate cu energie: de fapt chakre sunt 8, dar chakrele de rădăcină, a inimii și chakra coroanei (observați cum sunt poziționate ele: una spre cer, alta spre pământ, a inimii spre oameni) în mod normal sunt închise. Ele fac legătură cu Sferele divine și se deschid doar la oamenii inițiați. Pentru a iniția aceste chakre ai nevoie de a parcurge o cale spirituală. Cred că această cerință este de înțeles, doar nu gândiți că spiritul divin va dori să țină o legătură cu cei care sunt cu spiritualitatea la cel mai jos nivel?

chakra-coroanei-200

Simbolul chakrei coroanei

Toate chakrele sunt setate în mod individual pentru a permite alimentarea cu un anumit tip de energie. De-aceia fiecare chakră are vibrația ei, deosebită de a celorlalte. În cultura orientală acest lucru este indicat prin numărul de petale pictate pe icoana respectivei chakre. De exemplu: Chakra coroanei este denumită chakra celor o mie de petale pentru că vibrațiile sale sunt de cel mai înalt nivel.

Trebuie să vă avertizez că numerotarea chakrelor și denumirile lor în lucrarea de față se deosebesc de cele date de învățăturile orientale.

Mai jos vom da câte o scurtă caracteristică fiecărei chakre:

 • Chakra 1 – de rădăcină este chakra de bază a coenergiei emoționale, prin această chakră coenergia emoțională pătrunde în corpul uman în cea mai mare măsură;
 • Chakra 2 – a apelor este chakra sexualității și a plăcerii sexuale, a maternității și a atracției sexuale (sex-appeal);
 • Chakra 3 – a focului – chakra voinței și a puterii de viață, această chakra când este setată corect permite persoanei să-și atingă scopurile propuse;
 • Chakra 4 – centrală – chakra înțelepciunii și a umanității;
 • Chakra 5 afectivă – a inimii, această chakră este setată pentru a primi coenergia afectivă a Noosferei. De aceia este chakra iubirii;
 • Chakra 6 – a gâtului, este chakra vorbirii și a auzului, a transmiterii de informație.
 • Chakra 7 – a frunții, numită deseori și „al treilea ochi”. Este chakra informațiilor primite pe cale vizuală: a vederii, a viziunilor, etc.
 • Chakra 8 – de bază, (chakra coroanei) este chakra principală prin care coenergia rațională intră în organismul nostru și se acumulează în creier.

Principala regulă pentru a ține chakrele într-o bună stare: respectați cele 10 porunci, respectați oamenii din jur și respectați-vă pe sine însuți. Fiți un om de înaltă spiritualitate (la sensul din DEX al acestui cuvânt) și aveți grijă de nivelul coenergiilor în corpul vostru. Credința în Dumnezeu, în energia divină chiar ajută.

Atunci când o chakră sau mai multe se blochează este greu de a le debloca, de obicei trebuie să parcurgi un drum lung și anevoios. Fii deștept și învață de la greșelile altora.

precedenta
urmatoare
Reclame