OAMENI CU JUMĂTATE DE CREIER

creier-350Medicii de la un spital din Franța au fost complet bulversați atunci când, în 2007, au scanat creierul unui pacient de 44 ani, francez de origine, care s-a adresat la ei pentru că avea dureri în piciorul drept. Doctorii au rămas uluiți, căutând explicații, pentru că au constatat că bărbatului avea în creierul său o gaură uriașă umplută cu fluid, manta corticală fiind foarte subțire.

Cu toate că i-a rămas doar o mică bucată din creier, bărbatul, numele căruia nu a fost menționat din considerente etice, a trăit întreaga viață fără să realizeze că îi lipsește o bucată masivă din creier. El nu avea dezabilități mentale, IQ-ul său fiind de 75 de procente, cu puțin sub medie (100%). Acesta lucra ca funcționar public, era căsătorit și avea doi copii, starea lui de sănătate fiind destul de bună.

Cazul a fost descris de revista „Lancet study” în anul 2007.        

Până nu demult nu se putea ști ce se află înăuntrul cutiei craniene, acum, datorită progresului tehnic, au apărut mijloace performante care fac investigații precise, în imagini, a oricărei părți a corpului, așa numitele aparate de tomografie (CT-scan, MRI). Cum scopul acestui capitol nu este unul medicinal noi nu vom da amănunte acestor procese de diagnostic, vom spune doar că datorită lor s-a deschis o ușiță reală prin care putem privi și acționa în interiorul creierului uman. Și aici au apărut primele fapte șocante. O să relatăm aici câteva din cazurile cele mai uimitoare.

Cazul pacientului cu jumătate de creier care a fost descris anterior nu este însă unul singular. În întreaga lume au fost relatate mai multe fenomene de acest gen.

Astfel jurnalul „Brain” a descris un nou caz (cunoscut drept cazul Nr.9 de pe glob) al unei persoane care trăiește fără cerebel. Cerebelul, este partea creierului care controlează un număr important de funcții ale creierului uman, cum sunt păstrarea echilibrului, mișcările motorii, de reglare a tonusului muscular și vorbirea. O femeie chineză de 24 ani a venit la spital plângându-se de grețuri și amețeli, iar medicii au descoperit că ea suferea de o afecțiune rara cunoscuta sub numele de agenezie cerebeloasa. Medicii au constatat lipsa din naștere a cerebelului femeii. Cu toate acestea femeia putea să se miște, putea vorbi și înțelege. Desigur ea a avut probleme din cauza lipsei cerebelului, astfel a învățat a vorbi doar la vârsta de 6 ani și a merge la 7 ani.

Jum-creier-200A

Un bărbat după o operație chirurgicală în care i-a fost îndepărtată o jumătate din creierul său

Există mai mulți oameni care trăiesc cu o jumătate de creier, a doua jumătate fiindu-le extirpată din motive de boală. Așa numita maladie Rasmussen, o boală foarte rară, atacă creierul copiilor și provoacă spasme înfiorătoare. Pacienții care suferă de această afecțiune mor în câteva luni după instalarea ei. În unele cazuri medicii fac o operație de extirpare a părții afectate a creierului, operație riscantă și foarte complicată, dar care poate salva viața copilului. În afundurile net-ului eu am găsit câteva relatări despre asemenea copii care trăiesc cu jumătate de creier: Americanca Christina Santhouse, de 14 ani, o olandeza de șapte ani, a cârei identitate nu a fost dezvăluita, un băiat de 12 ani Lewis Bull și o fetiță de doi ani din Italia (nu-i funcționează partea stângă a creierului din cauza unei tumori mari). Este interesant că copiii fără o jumătate de creier se dezvoltă asemenea semenilor săi și nu prezintă deficiențe mintale.

După cum vedem conștiința umană nu poate fi asociată cu unele pârți ale creierului omenesc. Dacă aceste ipoteze ar fi fost corecte, oamenii cu jumătate de creier sau cu gaură în creier nu ar fi putut trăi o viață normală.

 ,,Orice teorie despre conștiință trebuie să poată explica de ce o persoană căreia îi lipsește 90% din neuroni încă trăiește și are o viață normală”, a declarat Axel Cleeremans, psiholog cognitiv de la Universitatea Libre din Bruxelles, Belgia.

Acum savanții au ajuns într-un impas, ei nu pot clarifica cauzele de ce acești oameni, cărora le lipsesc bucăți, sau chiar părți întregi ale creierului lor au supraviețuit. Dar conceptul Divineticii poate da un răspuns la această întrebare pusă atât de direct de domnul profesor Cleeremans, deoarece Divinetica se bazează pe faptul existenței energiei divine și această energie este singura piesă care poate rezolva acest puzzle.

Și răspunsul nostru este că creierul nostru nu este doar un țesut din neuron legați unul de altul într-o rețea, ci creierul este și un acumulator al coenergiilor psihice, că gândirea noastră se efectuează nu în creier, ci pe nivelul psihic al energiei divine.

Acest fapt era știut din vremuri străvechi: Filosofii și fondatorii religiilor orientale cu mii de ani în urmă au introdus existența învelișului energetic (mental) al gândirii în învățăturile lor, iar eu doar fac o modernizare și o analiză mai amplă a întregului sistem de funcționare al energiei divine.

Cazurile descrise mai sus, precum și multe altele asemănătoare, ne demonstrează clar că creierul uman nu este o construcție rigidă, ci este foarte flexibil și supraviețuitor datorită faptului că energia divină îi conferă proprietățile sale. Energia divină de asemenea ne formează creierul pe întreg parcursul vieții. Copii sunt mari supraviețuitori în cazul leziunilor creierului deoarece creierul lor nu este încă pe deplin format. Și în continuare dezvoltându-se el, creierul, ajutat de energia divină își redistribuie astfel funcțiile sale, încât ele să fie îndeplinite în cel mai bun mod.

Putem aduna 100 de miliarde de neuroni, dar ei nu vor forma un intelect.

computer-300Tot așa cum am strânge împreună părțile unui computer: bloc de alimentare, procesor, plăci de bază și video, hard disk și toate piesele, dar ele nu vor forma un computer. Iar dacă vom instala aceste piese la locul lor acesta tot nu va fi un computer funcțional, pentru că el necesită o sursă de energie și programe speciale pe care este înscrisă o informație specială care îi comunică cum trebuie să procedeze.

În cazul corpului uman, creierul este doar baza fizică, este computerul care nu poate funcționa fără informația primită prin intermediul energiei divine.

 

precedenta
urmatoare
Reclame