CREIERUL UMAN – UN ACUMULATOR AL ENERGIEI DIVINE

ПечатьFilosoful și paleontologul francez Pierre Teilhard de Chardin a fost printre primii învățați, care a observat deosebirile dintre energiile din corpul nostru, energii pe care el le-a numit energie emoțională și energia corpului fizic.

Pe timpul unei zile omul este nevoit să înfrunte diferite situații, unele din ele solicitând o cantitate mare de energie, pentru a putea rezista la ele. Cum de rezistăm noi atunci? De unde să luam energie psihică (citește divină) încontinuu, fără cea mai mică întrerupere? Doar orișicare întrerupere a energiei în organismul uman înseamnă moartea imediată a persoanei fizice!

Pentru a rezolva aceste probleme, natura, în forma sa divină, a creat creierul uman ca un acumulator al energiei divine.

Din punctul de vedere al energiilor, funcționarea organismului nostru ar putea avea o analogie în funcționarea unei mașini, un tractor de exemplu.

tractor-200Tractorul are mai multe sisteme de energie: În primul rând el are, se înțelege, sistemul de alimentare cu combustibil, care alimentează camerele de ardere, în care energia chimică a motorinei este transformată în energie mecanică. Dar în afară de motorină, pentru a funcționa tractorul mai are nevoie și de energie electrică, care este furnizată de acumulator și de generator. Dacă se termină curentul electric, dacă nu funcționează acumulatorul și generatorul, tractorul se oprește.

La fel stau lucrurile și cu corpul nostru, organismul funcționând pe mai multe nivele. Pe nivelul corpului fizic – organismul se încarcă cu energia chimică pe care el o extrage din alimentele consumate.battery-200 Pe nivelul energetic – organismul nostru are nevoie de energie divină și el se încarcă în somn cu energie divină, energie care se acumulează în creier. Cu alte cuvinte, creierul nostru îndeplinește rolul unui acumulator al energiei divine în organismul nostru.

Îți vine greu să înțelegi cum organismul activează pe două nivele diferite? Încearcă atunci să explici de ce seara ne simțim obosiți, chiar dacă am luat o cină copioasă?

gasoline-canister-200Încearcă să înțelegi, că în acest caz, oboseala noastră nu este legată de corpul fizic, pentru că el și-a primit „motorina”, ci este legată de curentul electric, care e cam pe terminate.

Când noi nu mai avem energie pentru a mai activa, ne simțim obosiți și ne trage la somn, atunci devenim pasivi și nu mai putem lucra eficient. Dacă energia fizică o luăm din alimente, mâncând, atunci, pentru a ne alimenta cu energia divină, noi avem nevoie de somn.

Important! Nivelul energetic este superior nivelului fizic și deci energia determină toate procesele care au loc la nivelul fizic.

În religiile orientale și Yoga ați putea întâlni referiri la existența mai multor nivele subtile, care mai sunt numite deseori și învelișuri: psihic, eteric, astral, mintal, etc. Uitați de ele, în realitate energia divină, fiind o energie compusă din trei componente, conține toate aceste manifestări energetice pe un singur nivel.

O comparație sugestivă: fără hrana omul poate trăi 40 zile, fără apă – 5 zile, fără somn – 3-5 zile. Aceasta înseamnă că somnul este extrem de util organismului nostru. Somnul este perioada de timp în care organismul recuperează energia pierdută. Lipsa somnului sau un somn ne îndeajuns poate afecta funcționarea întregului organism uman, se modifică multe sisteme importante ale organismului, cum ar fi sistemul imunitar, sistemul nervos, etc. Omul devine mai puțin rezistent la stres.

Iată de ce, probabil înțelegând acest lucru privarea de somn era folosită ca o metodă foarte eficientă de torturare încă din timpurile străvechi. Aceasta se făcea prin diferite moduri, dar dădea cele mai rapide rezultate.

precedenta
urmatoare
Reclame