ȘTIINTA VS ENERGIA DIVINĂ

stiinta-300.jpgAs vrea sa-i intreb pe toti acei care se indoiesc de existenta lui Dumnezeu: Ce  dovezi ale existentei sau inexistentei lui Dumnezeu ati dori voi?

Vreti minuni si miracole? Credeti poate ca pe cer  va aparea o inscriptie clara: „Eu sunt Dumnezeul vostru si voi trebuie sa va supuneti mie..?”  Ei, bine, Dumnezeu nu intervine in legile sale, legile naturii, odata si odata stabilite de el insusi. Dumnezeu le lasa oamenilor libera vointa pentru a actiona asa cum doresc ei. Doar ca Dumnezeu le da energia sa divina, pentru a gandi si a actiona, pentru a trai si a simti, pentru a iubi si a face lucruri care sa dainuie in veacuri.  Si aceasta energie este data tuturor, si celor care cred in Dumnezeu si celor care nu cred, tuturor care au nevoie de ea, pentru ca Dumnezeu nu face nici o diferenta intre oameni, nici dupa religie, nici dupa culoarea pielii, nici dupa nationalitate sau sex… Singura cerinta a lui Dumnezeu este ca tu, sa mergi pe calea binelui.

La capitolul: „Fenomenul energiei divine” eu am dat o multime de demonstratii a existentei energiei divine in viata noastra.

Atunci cand vorbim despre energia divina trebuie sa facem o remarca: in jurisprudenta moderna exista un principiu: orice dubiu, trebuie interpretat in favoarea inculpatului. Bine spus, doar ca atunci cand ajunge sa se  judece rational asupra existentei lui Dumnezeu, acest principiu este total ignorat.

Savantii ne spun ca Dumnezeu nu exista, desi ei nu ne pot da nici o interpretare  clara fenomenelor, care sustin existenta energiei divine.

De asemenea oamenii de stiinta asa si nu pot da un raspuns la aceste intrebari de baza, notiuni pe care se bazeaza toata filosofia si stiinta moderna:

Ce este timp si ce este spatiu? Ce este energia gravitationala? De ce noi gandim? Etc.

Si acest raspuns nu poate veni, atata timp cat stiinta moderna nu accepta existenta divinului.

Am spune un neadevar daca am afirma ca fenomenele PSI nu au fost cercetate de oamenii de stiinta. Nu, ele au fost cercetate si s-au facut multe incercari de a le explica, dar aceste cercetari nu au fost acceptate de majoritatea savantilor.

Stiinta care se ocupa de ele se  numeste parapsihologie. Cuvantul parapsihologie provine de la cuvantul grec para – aproape si psihologie. A fost folosit pentru prima data la inceputul secolului 20 de catre psihologul german Max Dessoir.

Dar parapsihologia ca stiinta a luat fiinta prin anii 1882, atunci cand la Londra a fost infiintat Society for Psychical  Research- SPR (Societatea de Cercetari Psihice). Formarea SPR avea ca scop organizarea savantilor si cercetatorilor pentru a face verificari de rigoare pe baza metodologiei stiintifice in domeniul fenomenelor paranormale. Aceasta societate la inceputurile sale unea mai multi filozofi, savanti, profesori si oameni politici. Printre ei se numarau: cunoscutul filozof si economist   Henry Sidgwick,  Arthur James Balfour – om de stat britanic, in viitor primier-ministru al Marii Britanii, William Crookes, chimist si fizic,  Charles Robert Richet, fiziolog francez, viitor Laureat al Premiului Nobel in fiziologie si medicina pentru anul 1913, precum si altii.

SPR a facut cercetari in diverse domenii: Telepatia, Hipnoza, Vitalism, Clarviziune, Materializare, Spiritism.

Pentru a demonstra faptul ca fenomenele paranormale exista, ei pentru prima data au introdus in practica cercetarilor metoda statistica, adica faceau experiente cu oameni dotati cu puteri paranormale, cu o rigoare strict stiintifica, apoi interpretau aceste date comparandu-le cu rezultatele oamenilor normali. Si in anii ce au urmat metodologia folosita in cercetarile sale de oamenii de stiinta de la  SPR, a devenit un model pentru alte societati de cercetari parapsihologice, care s-au format in Europa si America.

In anul 1911 la Universitatea Stanford a devenit prima institutie academica din Statele Unite care a inceput studierea  perceptiei extrasenzoriale (ESP) si psihokineticii (PK), in laboratoare, iar in 1930 in  Duke University, s-au inceput un sir de experimente cu voluntari din studentii institutiei. Rezultatele lor au interesat cercetatorii din intreaga lume.

Daca vorbim despre parapsihologie atunci nu putem trece cu vederea aparitia in anul 1937 a  cartii ”New World of the mind”, a lui J.B. Rhine, carte care a adus  la cunostinta marelui public rezultatele cercetarilor din laboratoarele stiintifice si  a popularizat parapsihologia. Tot Rhine a pus baza unor laboratoare parapsihologice  si a inceput editarea unei reviste dedicate parapsihologiei „Journal of Parapsychology.”

Astfel a fost demonstrata in fapt existenta fenomenelor PSI, datele obtinute de Rhine sunt de netagaduit, experientele sale au fost strict stiintifice si supravegheate de mai multi specialisti. Au fost realizate, printre altele, 85.000 de incercari de transmitere la distanta a informatiilor, rata de exactitate fiind de 28%, fata de 20% in cazul oamenilor normali.

Dar sa nu faceti pripit concluzia ca munca lui J.B. Rhine nu a avut parte de critici si denigrari. Rezultatele experimentelor fiind publicate au starnit in lumea stiintifica un val de critici, indreptat contra concluziilor si demonstratiilor existentei fenomenelor PSI.

PE CEALALTA PARTE A CORTINEI DE FIER, in Uniunea Sovietica se duceau de asemenea, cercetari stiintifice in domeniul parapsihologiei, dar ele erau facute stric sub controlul militarilor, in scopuri pur militare si erau tinute in secret. Astfel ei au pazit secretul efectului Kirlian, descoperit in 1939 de sotii Kirlian, timp de 40 de ani, pana cand in anul 1973, un om de stiinta sovietic a transmis date despre el unui parapsiholog american.

La momentul actual parapsihologia a primit un nou suflu. Se deschid tot mai multe laboratoare in cadrul institutiilor academice, care  pornesc cercetari in diverse domenii PSI. Astfel in cercetarea parapsihologica din  Europa conduce Marea Britanie, care  finanteaza laboratoarele private din universitatile din  Edinburgh, Northampton si Liverpool, precum si multe altele.

Au aparut multe teorii si modele  pentru explicarea  fenomenelor PSI  in termeni stiintifici cu utilizarea aparaturii moderne, concepute de filozofi, fizicieni sau psihologi. Au aparut noi subdiviziuni ale psihologiei, cum ar fi psihologia anomalistica si psihologia trancedentala. Aceasta ne  face sa fim optimisti si sa credem ca in curand parapsihologia nu va mai fi privita ca o pseudostiinta, iar rezultatele experimentelor din laboratoarele ei ca pe niste experiente gresite, nemeticulos efectuate, etc.

Candva un om al stiintei, Giordano Bruno, a fost arc pe rug pentru convingerile sale, acum milioane de oameni sunt executati moral pentru ca stiinta nu poate accepta existenta lui Dumnezeu.

La acest capitol s-ar putea de scris foarte multe, exista extrem de multa informatie despre fenomenele paranormale, care nu pot fi explicate de stiinta, aici se poate scrie si despre calugarii tibetani, care practica tumo, stand dezbracati, in ger, inveliti cu cearceafuri umede, sau despre fenomene telechinezice, levitatie, telepatie, etc.

Dar eu m-am straduit a alege doar informatii din prima mana, care reprezinta o autenticitate si au un  continut care ne poate ajuta in intelegerea energiei divine.

Dumnezeu chiar exista, desi el nu este un batran cu barba alba, care traieste in nouri.

Dumnezeu este un nesfarsit izvor de energie divina. Aceasta energie este impartasita noua, oamenilor, pentru a activa si a ne trai viata in mod fericit pe acest pamant. Dumnezeul Unic este Dumnezeul tuturor oamenilor, oricum nu l-am numi noi.  Alt Dumnezeu nu exista. 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s