ERA VIZUALIZĂRILOR NEGATIVE

Camera de filmat

Totul a pornit de la aceasta mica camera de filmat din coltul din dreapta.

Odată cu inventarea primei camere de filmat și a primului aparat de proiecție de către frații Lumiere la sfârșitul secolului 19, lumea a trecut, pe neobservate, în era vizualizărilor negative și a îndoctrinării.

De ce această invenție este atât de importantă? Deoarece ea a schimbat radical modul de acționare asupra psihicului uman.

Vizualizarea (în sensul larg al cuvântului) este prelevarea informațiilor în forma unor succesiuni de imagini, a unui film, de către psihicul uman. Noi pe parcursul vieții noastre vizualizăm continuu, chiar și atunci când dormim noi vizualizăm vise sau gânduri.

De ce este atât de importantă vizualizarea? Informațiile primită cu ajutorul ochilor noștri acționează mult mai puternic asupra psihicului nostru, decât informațiile primite pe o oricare altă cale: auz, pipăit, miros, gust. Aceasta deoarece, încă de la primii oameni, sau poate și mai înainte, fusese stabilită o lege strictă: Ceia ce vezi cu ochii tăi este real, și nu poate fi falsificat. Nu putea fi falsificat pentru că nu erau mijloace de a falsifica realitatea. Abia mai târziu au apărut pictura și teatrul. De aceia psihicul uman nu și-a dezvoltat posibilități de contracarare a vizualizărilor negative. Toate vizualizările el le consideră a fi reale, indiferent dacă acestea sunt filme, desene, amintiri, fantezii sau fragmente din viața reală. Cam aceasta afirmă și expresia: „A nu-și crede ochilor!” ceia ce desemnează un caz excepțional, care nu poate avea loc.

Sunetul putea transmite informații greșite sau false, imaginare sau adevărate: o poveste nu duce informații verosimile și până și copii, înțeleg aceasta, de aceia ei le interceptează ca ceva ireal. Un zgomot produs noaptea în pădure! Vânătorul nu îl echivalează nici odată ca fiind ceva real, de exemplu, ca fiind un lup, până nu vede animalul.

Informația vizuală este primită ca un fapt real direct de creierul nostru. Subconștientul nostru apreciază ca fiind reală orice imagine văzută sau imaginată de noi.

Să nu uităm că aproximativ 75% din toată informația, primită de noi, într-o anumită perioadă de timp, este primită pe cale vizuală.

În diferite tehnici de psihoterapie a subconștientului (meditație, autosugestie, Yoga, NLP) este utilizată metoda denumita vizualizare mentală. Ea implică imaginarea unei soluții pentru problema pe care o ai și privirea ei pe ecranul central al minții noastre pentru câteva minute. În acest fel este influențat subconștientul nostru pentru a rezolva problema așa cum a vizualizat pe ecran. Este o tehnică foarte eficientă și lucrează la fel ca sugestia.

Dar fără ca noi să ne dăm seama în realitatea obișnuită noi folosim permanent acest truc într-un mod excesiv și negativ. În viața de toate zilele fără să vrem și fără să știm noi suntem sub asediul vizualizărilor negative: ai privit un film – ai primit o porție de vizualizări, ai privit noutăți la TV – alta, ai jucat un joc video – încă una, un concert, o bătaie în stradă sau un scandal este de asemenea sursa unor vizualizări negative, nemaivorbind de imagini cu oameni morți, și schilozi. Chiar și când stai doar pe internet creierul tău primește o serie întreaga de vizualizări neplăcute, nedorite de tine, nesolicitate… ele constând în imagini și clipuri. Astfel ne îndoctrinăm, ne creăm probleme psihice și ne blocăm din cauza vizualizărilor noastre negative.

Astfel, atunci când vizionezi, de exemplu, un film horror, tu înmagazinezi în memoria ta de lungă durată a subconștientului, practic pentru totdeauna o serie de imagini: scene de violență, stări de groază, făpturi monstruoase, iar inconștientul tău le ea pe toate pe bune ca reale.

În viitor însă nu ne așteaptă nimic bun, trebuie să constatăm că acum continuă dezvoltarea de noi tehnici și softuri care vor mări cu mult influența vizualizărilor negative asupra psihicului uman. Este vorba despre noile tehnici de filme stereo, dar mai ales despre realitatea virtuală (VR- din engleza). Se dezvolta multe proiecte noi în acest domeniu, se injectează sume enorme de bani, se pregătește tehnica necesară, se dezvoltă softurile și iar potențialii devoratori de imagini sunt inundați cu reclame și emisiuni publicitare.

Recent o companie a deschis deja o „școala de sex” în realitatea virtuală, alții fac filme pentru adulți, se testează primele jocuri în VR.

De ce atâtea eforturi pentru realitatea virtuală? Ce este ea? În linii mari se dezvoltă acum tehnologia care va baga omul într-un aparat unde el va vedea și va simți ceia ce vor dori constructorii softurilor respective. Adică el va putea vedea marea, cu valurile uriașe, soarele și în același timp va auzi țipetele pescărușilor, urletul valurilor, va simți căldura soarelui și blândețea vântului care-i mângâie pielea.

Aceasta nu este râu, o să-mi spuneți, este fain, distractiv și plăcut.

Dar nu veți avea dreptate. Pentru că ceia ce ne așteaptă în viitorul apropiat datorita VR-tehnologiei va depăși cu mult performantele TV și ale internetului. Complicația apare însă pentru că  realitatea virtuală va aduce aceleași probleme ca televiziunea, jocurile video și internetul, dar într-o măsură mult mai mare: anume creșterea stresului, datorită vizualizărilor negative, precum și blocajul psihologic. De asemenea va exista fenomenul adicției, care va fi mult mai greu de combătut decât efectul adicției la internet și televiziune.

Pentru început, se înțelege, VR va fi o realitate aproape inofensivă și va fi utilizată în majoritatea cazurilor în scopuri distractive și demonstrative. Dar mai apoi pe măsură ce tehnologia va avansa această realitate virtuală va deveni tot mai agresivă și omniprezentă, distrugătoare și nocivă. Violenta, horror-ul și porno vor deveni sferele ei principale de activitate.

Va puteți închipui cum va arăta un adolescent sau un tânăr când va ieși din nou la lumina acestei lumi din realitatea virtuală după ce a stat acolo 12 ore? Va puteți imagina simțurile și sentimentele unor oameni care vor sta o mare parte din timp într-o realitate virtuala? Ei vor fi debusolați, nu vor mai putea distinge unde este realitatea imaginară și unde este realitatea reală, ieșind din VR vor dori să se întoarcă din nou într-acolo. Această lume pentru ei nu va mai exista, ei vor deveni dependenți de realitatea imaginată de altcineva pentru ei. Deci la aducțiile noi de jocuri video și internet noi vom câștiga încă o adicție la VR, care va fi o adicție bestiala!

Pentru ca VR va folosi imagini vizuale și efecte care nu pot fi deosebite de cele autentice și deci fantomele, vârcolacii, vampirii, demonii și alte făpturi fantastice din spațiul virtual vor fi sesizate de creierul uman drept reale. Iar aceasta va provoca tulburări psihice și blocaje energetice mult mai puternice decât sora sa televiziunea. Cum lucrează în acest caz psihicul omului eu am explicat mai sus .

Astfel umanitatea prin realitatea virtuala va mai face un plonjon în direcția saltului final – Apocalipsa.

Iar cea mai mare realizare a tuturor timpurilor va fi atunci când VR va stăpâni în totalitate internetul. Personal cred că această cucerire nu se va lăsa prea mult așteptată. Judecând după cum s-au petrecut lucrurile cu dezvoltarea rețelei mondiale de web aceasta nu va lua mai mult de 20 ani. Iar mai apoi, după ce tehnologia VR va deveni singura tehnologie din internet, se vor dezvolta, se înțelege, alte și alte tehnologii pentru că dezvoltarea științei și tehnicii nu mai poate fi oprită, atâta timp cât ființele umane sunt conduse de un creier întunecat. Iar una din aceste tehnologii va fi probabil implantarea electrozilor și difuzarea imaginilor direct în creier.

precedenta
urmatoare
Reclame