ATENȚIE – „GRUPURILE MORȚII”!

inalt-400Un fenomen teribil bântuie internetul de limbă rusă, fenomenul denumit „grupurile morții”. Aceste grupuri au apărut la început în rețelele sociale „VKontakte”, în ele copii sunt atrași și manipulați astfel încât ei să comită sinucidere. Fanii acestor grupuri se numesc „balene”, iar comunitățile lor și le denumesc „marea balenelor”, „casă liniștită” etc.

Am scris mai multe despre aceste grupuri și cum manipulează administratorii din acele grupuri copii pentru a-i împinge spre ași pune capăt zilelor în subcapitolul: „Vizualizare și îndoctrinare”.

Mai recent fenomenul a luat amploare și în Ucraina. Departamentul cyber-poliție, diviziunea Poliției ucrainene care se ocupă cu infracțiunile din domeniul internetului, dezvăluind faptul că au reușit să salveze două tinere care, lăsând bilete de adio, dispăruseră de acasă pentru a comite acte sinucigașe, mai exact li se cerea să sară de pe acoperiș.

Fetițele una de 17 ani, alta de 19 au putut fi salvate. Prima a fost găsită relativ ușor, însă pentru a o găsi pe cealaltă fată au fost mobilizați circa 200 de polițiști. Fata era aproape înghețată și stătea pe acoperișul unei case cu 16 etaje.

Ceia ce vreau să vă spun este să aveți grijă de copii și nepoții voștri pentru că „grupurile morții” se pot răspândi și în alte medii. Copilul care a fost ademenit în una din aceste grupuri ale morții își modifică radical comportamentul, de aceia dacă veți fi atenți îi puteți salva viața. Iată care sunt principalele schimbări ale comportamentului copilului pe care dacă le depistați la care trebuie să atrageți atenție  trebuie să bateți alarma:

  • Copilul devine închis în sine, se auto izolează, deoarece administratorii grupurilor îi condiționează ca ei să țină în secret tot ce se petrece cu ei sau în interiorul grupului. Copilul nu mai povestește despre activitățile de la școală, nici despre problemele sale, își ferește ochii și nici nu se mai joacă acum cu prietenii săi;
  • Copilul își schimbă regimul de viață. Devine somnoros și apatic pentru că este impus să se scoale noaptea, de exemplu la ora 4.30 pentru a viziona videoclipuri și filme cu conținut violent, în care alți copii își curmă viața;
  • Copilul devine depresiv, nu mai arată interes pentru hobby-urile sale sau pentru lecții, jocuri și alte activități;
  • Copilul are tăieturi la mâini sau pe corp ca urmare a sarcinilor pe care le-a îndeplinit.

Deci acum s-a creat incredibila situație când moartea intră în casele oamenilor prin intermediul internetului. Aceasta este realitatea crudă: oamenii pot fi manipulați și îndoctrinați prin intermediul internetului pentru ca ei să îndeplinească cele mai neverosimile cereri, chiar și pentru ași pune capăt zilelor.

Printre altele fie spus, acest tip de îndoctrinare este probabil folosit și de către militanții și propagandiștii ISIS pentru ași racola susținători, pe mulți dintre care mai apoi îi pun să se autodistrugă cu vesta cu explozibil. Ceia ce mă duce la gândul că probabil există o legătură între copiii ruși îndoctrinați și teroriștii islamiștii care, de asemenea, își recrutează adepții prin rețelele sociale, îi fanatizează și îi pun să se sinucidă luând cu ei viețile a sute de oameni nevinovați… Același tip de operare și aceleași tehnici! Să fie doar simple coincidențe?

Tehnicile de îndoctrinare utilizate de administratorii „grupurilor morții” sunt la sigur elaborate în laboratoarele secrete ale vreo-unei instituții de stat, probabil acum se testează eficacitatea lor. Ele sunt bazate pe faptul că vizualizările negative în exces plus rezistența scăzută la stres a psihicului (cum este cel ar copiilor) permit a aduce persoanele în stare de depresie și a le manipula după dorință.

Acum să ne închipuim că eficacitatea acestor vizualizări crește înzecit. Ce se va întâmpla?

Acești bieți copii vor fi mânați spre sinucidere mult mai repede, de asemenea, mulți oameni maturi vor putea fi manipulați în același mod. Un viitor îngrozitor? Un viitor puțin probabil? Ba acest viitor este aproape o certitudine, acest scenariu este tradus aproape complet în viață. Pentru că vine era realității virtuale…

Mai multe despre acest subiect te invit să citești în articolul: „Realitatea virtuala si viitorul nostru”.

Lasă un comentariu