CUM SĂ NE ATINGEM SCOPURILE?

Creierul nostru are capacitatea de a fi ocupat tot timpul, în fiecare minută și fiecare secundă el prelucrează informația oferită de simțurile și simțirile noastre.

Simțurile noastre sunt informațiile date de coenergia rațională a corpului nostru, în mare parte de organele de simț: văzul, auzul, simțul dactil, etc. , iar simțirile – informațiile date de coenergia emoțională a noastră (emoții, retrăiri, viziuni interioare…)

Chiar și atunci când dormim creierul nostru lucrează, el lucrează pe cont propriu și prelucrează informația distribuită de tine, depozitând-o în memorie.

De aceia succesele noastre depind în mare măsură de faptul cum activează creierul nostru, cu ce fel de informații îl alimentăm și dacă îi oferim suficient timp și stimulente pentru a l-e prelucra. Un creier odihnit și cu stimulente puternice, fără probleme psihice poate face minuni.

Evitați greșelile comune:

 1. Unele persoane dau creierului lor informații minime, eronate sau inutile, cum ar fi jocuri pe calculator la nesfârșit, filme porno, dorințe deșarte de petreceri și distracții, alții se tem de orice, nu au dorințe, se simt complexați și depășiți…
 2. Altele se dezic ușor de scopul propus, chiar la prima greutate, fără a insista și a continua. Cauza este o slabă voință și în acest caz trebuie antrenată voința personală.
 3. Uneori noi ne asumăm un scop prea mare, poate chiar ireal, care ne va fi greu de îndeplinit. În acest caz acest scop mare trebuie reevaluat și împărțit în mai multe scopuri mici.
 4. Nu asculta ce spun alții despre tine, urmărește-ți scopul propus, chiar dacă vei fi catalogat de persoanele din preajma ta cu cuvinte nu prea bune: îndărătnic și bați ca boul cu fruntea în zid fiind cele mai prielnice dintre ele. În acest caz trebuie să știi că oamenii judecă totdeauna subiectiv, adică acela este doar punctul lor de vedere.
 5. Este o greșeală, de asemenea, să nu ai încredere în intuiția ta, în vocea ta internă. Dacă există astfel de probleme psihologice atunci ele trebuie remediate.

CUM SĂ  NE ÎNȚELEGEM SCOPURILE? 

În primul rând trebuie să înțelegem foarte clar care este scopul nostru, ce vrem noi să obținem și de ce vrem noi să atingem acest scop.

astronaut-350

Cel mai fantastic proiect al secolului 20.

Se știe că fiecare om are un scop mare, grandios, superb, care este scopul venirii sale pe acest Pământ, dar el, omul, are în același timp o mulțime de scopuri mici. Unele din ele interferează   și se unesc (compun) scopului principal, altele nu, ci din contra se contrapun acestui scop. Astfel în  cel mai bun caz noi vom folosi scopurile mici și colaterale pentru a ne atinge scopul principal. În celelalte cazuri este bine să nu ne lăsăm luați pe val, urmărind scopuri care ne par a fi principale, pentru ca atingând acest scop să nu ne dăm dintr-o dată seama că de fapt noi dorim cu totul și cu totul altceva.

Cum însă ne-am putea urmări scopul fără a devia de la el? Pentru că creierul nostru, se înțelege prelucrează informații încontinuu și ne livrează informații prelucrate încontinuu. Asta ne poate  abate de la scopul nostru inițial.

Persoanele inițiate în tehnici care utilizează energia divină (Divinetica, Reiki, Yoga, meditația) pot mult mai ușor să-și urmeze scopurile.

Pe partea dreaptă omul este animat de dorința de a îndeplini scopul suprem – scopul pentru care el a venit pe această lume.

Pe partea stângă scopurile sunt mai multe, dar mai mici, mai active și mai materialiste, în dorința de a obține foloase materiale.

SCOPUL VIEȚII

De fapt scopul venirii și existenței noastre pe acest pământ nu este viața în sine. A trăi o viață cât mai lungă nu este un scop, ci scopul este de ați îndeplini misiunea supremă pentru care te-ai născut pe această planetă.

archery-450Scopul vieții este dat de componenta emoțională a psihicului nostru, este scopul primar, scopul pentru îndeplinirea căruia tu te-ai născut pe acest pământ. Deși de cele mai multe ori nu este sesizat de persoana respectivă acest scop deține supremația asupra vieții omului. Când se deviază de la acest scop apar diferite probleme și incidente menite a aduce acel om pe cale îndeplinirii scopului primar. Doar când omul este iluminat atunci el înțelege acest scop și îl urmărește încontinuu pentru a-l îndeplini.

Dar de cele mai multe ori aceste două scopuri sunt antagoniste, adică se bat cap în cap. Nu poți de exemplu să devii un om bogat, atunci când ești un muncitor, pentru că pentru a deveni bogat trebuie să te ocupi de afaceri.

Trebuie să dorești un lucru real, să ai dorințe reale și să-ți propui un obiectiv real pe care să-l poți îndeplini, dar în același timp acest obiectiv trebuie să-ți solicite la maxim puterile tale.

Pentru a le îndeplini de cele mai multe ori trebuie să găsim o cale de mijloc pentru a le îndeplini pe ambele.

De exemplu, un om are un scop rațional de a-și îmbunătăți situația financiară, de a deveni bogat, iar scopul emoțional este de a scrie o carte, cartea vieții sale. Motivul care le va împăca pe ambele scopuri poate fi: „Întâi devin bogat pentru a avea bani ca să-mi scriu cartea vieții mele.” Dar pentru altcineva el poate fi formulat și în acest mod: „Scriu cartea vieții mele pentru a face bani.”

Rămâne doar a alege un scop comun și de urmat calea pentru a-l îndeplini.

Un scop, care acum pare de neîndeplinit, peste un anumit timp va deveni mult mai accesibil. Dumnezeu îți va pune la dispoziție mai multe oportunități, pentru  a atinge scopul urmărit. Fii gata și nu le rata!  Vor apărea prieteni noi, finanțatori, ajutoare nesperate, alte posibilități, care poate nici nu au fost până atunci cercetate de tine. Doar urmărește-ți visul și vei  reuși.

ATENȚIE la scopurile false. De exemplu: Dacă ne punem ca scop: ”Eu îmi caut un loc de muncă”, acest poate fi un scop fals. Scopul adevărat ar putea fi: ”Eu câștig mai mulți bani pentru familie”, iar „îmi caut un loc de muncă” ar putea fi doar un pas către scopul adevărat.

Aici eu voi  descrie tehnica micilor pași, care poate fi folosită pentru a ne atinge scopurile propuse.

TEHNICA MICILOR PAȘI

Această tehnică se bazează pe faptul că dacă descompunem un scop mare în mai multe scopuri mici, acel scop mare nu ne mai apare atât de irealizabil. Iată cum trebuie să procedăm:

 1. Deschidem un caiet nou (un blocnotes) pe coperta căruia vom scrie: „SCOPUL MEU” și ne vom scrie numele și numele de familie.
 2. Pe prima pagină scriem scopul nostru, de exemplu: „Eu scriu o carte”
 3. Mai apoi pe fiecare pagină vom scrie pașii care urmează a fi făcuți, pentru a îndeplini acest scop, lăsând loc între ele pentru pași tot mai mici (sub-pași). 
 4. În fiecare seară ne însemnăm pași pe care-i avem de făcut în ziua următoare, pe care i-am îndeplinit, tăindu-i de pe listă, iar pe cei care urmează să-i facem încercuindu-i.
 5. Adună cât mai multă informație despre scopul tău și metodele de a-l atinge. Până la urmă creierul tău va prelucra aceste date și îți va da instrucțiuni de urmat pentru atingerea scopului propus.
 6. Ne scriem separat pașii pe care urmează să-i facem în ziua următoare.
 7. Ne rugăm lui Dumnezeu Unic să ne ajute pentru îndeplinirea lor în ziua următoare.
 8. Atunci când ne trezim nu uităm a ne consulta cu carnetul nostru în ceia ce avem de făcut pe ziua de azi și îndeplinim întocmai sub-pașii înscriși.
 9. Înainte de îndeplinirea pașilor  roagă-te lui Dumnezeu să te ajute, cu înțelepciunea sa, dacă ai de îndeplinit un lucru creativ, cu puterea sa dacă ai de îndeplinit un lucru fizic.
 10. Și, se înțelege, îndeplinește conștiincios fiecare pas.

boy-350Nu ne lăsăm dezbătuți din cursul nostru nici de un obstacol. Pentru că, piedici și blocaje vor exista și au existat dintotdeauna, dar tu nu trebuie să te oprești blocat de ele. Trebuie să mergi înainte mereu și atunci ți se vor deschide alte porți și portițe care până la acel moment erau închise pentru tine, vei face cunoștință cu oamenii necesari și Dumnezeu îți va oferi mereu o șansă de a depăși situația dificilă.

Dumnezeu să te ajute!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s