CE ESTE ENERGIA DIVINĂ?

primitivulDacă un om sălbatic care a trăit toată viața sa izolat de civilizație și care nici odată nu a auzit de beneficiile civilizației, ar găsi un telefon mobil și din greșeală ar apăsa pe butoane, telefonul ar putea sa facă un apel și să înceapă a vorbi… va vorbi un om undeva departe, dar sălbaticul va crede că un om, sau un duh necurat, sta ascuns în telefon, se va speria și-l va arunca cât colo. Iar dacă va fi întrebat: „De ce, crezi, tu, că acest „lucru” vorbește?” omul neavizat, probabil va încerca sa afle cine sta înăuntru și va lovi aparatul cu vreo piatră pana îl va dezmembra. El va vedea acolo niște pietricele cu diferite forme de prisme și cilindri, netede și sclipitoare, va descoperi bateria și cartela, dar tot nu ne va putea răspunde la întrebarea noastră: „De ce acest aparat vorbește?” Și aceasta pentru că el, fiind un om necivilizat, habar nu are de undele radio.

speriata-350În raportul cu energia divină noi suntem asemenea acelui om sălbatic: suntem ignoranți și speriați, nu ne vine a crede ochilor, negăm existența ei, o distrugem pretinzând că este de la diavol și satan, ne autonegăm simțurile și simțirile…

Vreți exemplificare? Amintiți-vă de divergențele majore dintre religiile lumii noastre și cum fiecare din ele pretinde a fi unica dată de la Dumnezeu, amintiți-vă de cruciade și rugurile inchiziției, iar mai nou de terorismul fanatic religios, pentru a înțelege cum au lovit aceste acțiuni în primul rând în însăși Dumnezeu, în credința existenței sale.

neuroni-350La fel stau treburile și cu creierul nostru, medicii și cercetătorii curioși l-au desfăcut, au privit înăuntru, au văzut receptori, neuroni și materie cenușie, dar ei nu ne pot răspunde la o întrebare esențială: „De ce omul gândește?” Și aici se cere făcută analogia cu telefonul mobil, pentru că ei habar nu au de energia cu care lucrează creierul uman.

Omul nu este o mașină. Pentru activitatea zilnică a omului nu este suficientă doar energia chimică a alimentelor, caloriile… Altfel cum ar fi posibil ca un om gras să fie mai puțin activ decât un om slab? Și cum se face că uneori o persoană bolnavă de anorexie este tot atât de activă ca și un om normal?

energia divina

Totul este energie divina

Adevărul este că omul, în afară de mâncare, are nevoie și de energia divină. Iar această energie este o energie dată de Dumnezeu și stă la baza întregii vieți din Univers. Energia divină stă la baza vieții pe planeta noastră, energia divină, aprinde stelele și face să se miște planetele, fără ea ființele vii nu pot exista: plantele, omul, animalele toate se alimentează de la acest nesfârșit izvor de energie. De la cele mai mici organisme unicelulare, până la cele mai complicate, până la treapta superioară a naturii divine – viața rațională, toate organismele pentru a trăi au nevoie de energia divină.

Dar energia divină și este totodată acea energie, care ne ghidează în viața noastră de zi cu zi, ne dă puterea de a rezista tuturor tentațiilor și ne apără de boli și durere.

Vestea cea bună este că această energie nu ne dictează, nu ne impune nouă reguli anumite, ci ne lasă alegere liberă, ne lasă liberă voința noastră, pentru ca singuri să hotărâm ce este bine pentru noi și ce este rău. Noi putem să folosim această energie așa cum dorim noi, putem să cerem ajutorul divin în orișice problemă, care nu contravine principiilor divine. Noi suntem responsabili pentru destinul nostru.

Energia divină are mai multe laturi pe care noi nu le înțelegem și nu le vom înțelege vreo dată, atâta timp cât noi rămânem prizonierii naturii noastre fizice.

precedenta
urmatoare
Reclame