DUMNEZEU ESTE ÎN AFARA CONDIȚIILOR DE TIMP ȘI SPAȚIU

În decursul a miliardelor de miliarde de ani care se curg Spiritul Divin evoluează, puterea lui devine absolută. Pentru el, a construi un Univers este tot așa un lucru simplu,  cum este pentru  noi a construi o casă din blocuri de beton. Universul nostru a fost creat de Dumnezeu. Teoria Big Bang-ului este cu mult mai incredibilă, decât teoria creării lumii de către Dumnezeu! Big Bang-ul pretinde că este o teorie care răspunde întrebării esențiale: „De unde provine Universul?” Ea, teoria Big Bang-ului ne explică cum se comprimă și se extinde Universul, cum explodează dintr-un punct minuscul la care s-a comprimat anterior, după care urmează iar extinderea și iar comprimarea, dar ea nu răspunde la întrebările esențiale: „Cum a avut loc primul Big Bang?”  „De unde s-a luat materia?”

Iată de ce în Evanghelia după Ioan stă scris: „La început  a fost cuvântul. Și cuvântul era cu Dumnezeu, și cuvântul era Dumnezeu…”

Dumnezeu a  găsit de cuviință să-și împartă energia sa cu toate creaturile din Univers, de-aceia noi, și oamenii, și animalele, și toate creaturile de pe acest Pământ, primim energia divină. Iar noi oamenii, tot cu ajutorul acestei energii am devenit ființe cugetătoare…

Deci Dumnezeu provine din infinitatea timpului. Dar el, se înțelege, că nu este un bătrân cu barba albă, cum este zugrăvit pe pereții bisericilor. Pentru că reieșind din infinitatea timpului Dumnezeu nu poate avea o condiție umană, din simplul motiv că aceasta este prea trecătoare și nestabilă. Dar în forma sa de energie divină, răspândite în întreg Universul,  Dumnezeu există.

Și noi nu putem ști, care este izvorul acestei energii, nici unde se află el, natura ei, pentru că Dumnezeu este de necuprins cu mintea umană. Însăși existența energiei divine este pusă la îndoială de mulți oameni de știință, care sunt deprinși să lucreze cu ceva concret și sesizabil, ceva care se poate vedea, controla, manipula, măsura… Dar energia divină nu se înscrie în această matrice a lor: ea nu poate fi măsurată, nu  poate fi controlată și nici manipulată în vreun fel… Și nici nu va fi nicicând.

Toate mințile luminate ale omenirii au afirmat nu în zadar în învățăturile lor: „Dumnezeu se află în interiorul vostru, căutați-l acolo…”

Iată, am adunat câteva citate:

Evanghelia după Luca: ”Împărăția lui Dumnezeu este înăuntru vostru.”

Sf. Clement: ”Cine se știe pe el – îl știe pe Dumnezeu.”

Învățătura budistă: ”Uită-te în sine. Tu ești Buddha.”

Coranul: ”Cine știe pe Sine – știe pe Dumnezeul său.”

 Siddha Yoga (Swami Muktananda): ”Vedeți-l pe Dumnezeu în fiecare din voi.”

Toate religiile și învățăturile religioase ale lumii afirmă că Dumnezeu trebuie căutat în noi. De ce oare?

         Pentru că omul are legătură cu Dumnezeu, primește de la el energia divină.

precedenta
urmatoare
Reclame