EXPERIENȚELE DE LA LIMITA MORȚII

tunelul de energieExperiențe la limita morții sunt denumite acele relatări ale persoanelor care au suferit moartea clinică și au supraviețuit. Vălul de pe această taină a început să se ridice atunci când Raymond Moody Jr. și-a tipărit cartea „Viață după viață”, carte care a fost tipărită în milioane de exemplare și a schimbat pentru totdeauna modul în care oamenii privesc fenomenul morții. Astfel, fiind doctor în psihologie, el a studiat mai mult de o sută de cazuri ale oamenilor care au trecut prin experiențe la limita morții, povestind despre ele în cartea sa. El a devenit ferm convins că viața omului nu se termină odată cu moartea corpului său fizic și că după sfârșitul vieții pe Pământ, ne așteaptă o trecere în „lumea de dincolo”, care este o lume în care domină pacea și iubirea necondiționată.

După o asemenea experiență uimitoare, aproape toți oamenii își schimbă radical modul în care privesc viața și adoptă un stil de viață spiritual, susțin că nu se mai tem de moarte și încearcă să fie cât mai buni, să-și schimbe modul în care își trăiesc viața, către unul care este apropiat de învățătura creștină.

operatie-350Își aduc aminte foarte bine ce s-a întâmplat cu ei, mulți văzându-se plutind pe de-asupra mesei de operație, pe care zăcea corpul lor, auzind vorbele medicilor care se chinuiau să-i resuscite și au mers spre tunelul de lumină. Cam astea sunt punctele principale pe care le-au relatat toți acei care au trecut prin experiențele din pragul morții. Și toate aceste experiențe au fost percepute de aceste persoane ca fiind foarte reale. Iată o expunere care poate servi drept exemplu pentru majoritatea acestor povestiri:

inger-350„…După un timp, eu m-am obișnuit cu starea mea ciudată. Am observat că am un „corp”, doar că el este de o natură foarte diferită și cu puteri foarte diferite fata de corpul fizic, pe care l-am lăsat în urmă. În curând alte lucruri încep să se întâmple. Alții vin să se întâlnească cu mine și să mă ajute. Am văzut licărind spiritele rudelor și a prietenilor care au murit deja, și un spirit cald, iubitor, o ființă de lumină, a apărut în fața mea. O ființă cum n-am mai întâlnit nici odată până atunci în întreaga viață a mea. Această ființă mi-a pus o întrebare, fără a spune cuvinte, ca să mă trezesc și să-mi evaluez viața și mă ajută arătându-mi în imagini toate evenimentele majore ale vieții mele. La unele puncte eu simțeam cum se apropie un fel de barieră, de hotar, ceea ce reprezintă aparent limita dintre viață pământească și viața viitoare. Cu toate acestea, eu am înțeles că trebuie să merg înapoi spre pământ, pentru că timpul pentru moartea mea nu a venit încă…”

                                          (Din cartea „Life after life” de Raymond Moody Jr.)

Mulți pacienți i-au pus pe gânduri pe medici, povestind cum vedeau și auzeau evenimentele reale care se petreceau în jurul lor, în vreme ce ei erau în moarte clinică și corpul lor nu funcționa. Deci, practic ei nu ar fi trebuit să știe deloc despre aceste evenimente.

Dar oamenii de știință resping în continuare toate aceste relatări, ca fiind de natură religioasă, sau încearcă să le dea explicații „științifice”, de genul: Ketamina din medicamente provoacă starea de euforie, prin care trece pacientul, (este un medicament anestezic), imaginea tunelului luminos, ei o explică prin faptul că în momentul în care ochii nu mai primesc un flux normal de sânge și oxigen apar halucinații similare. Întâlnirea cu demoni sau cu îngeri este explică de ei prin faptul că acest fenomen este întâlnit uneori la pacienții bolnavi de Parkinson și ar putea fi provocat de un funcționarea anormală a dopaminei, un neurotransmiţător care poate declanșa halucinații. Iar retrăirea unor momente din viață, poate fi declanșată de locus coeruleus, o regiune din creier, care eliberează noradrenalina, un hormon produs în exces în cazul unei traume. Locus coeruleus este conectat cu zone ale creierului care controlează emoțiile și amintirile, cum este amigdala și hipotalamusul.

Deci potrivit învățaților toate aceste experiențe au o explicație logică. Dar ei trec sub tăcere absolută faptele pe care nu le pot explica nicidecum, anume de ce pacienții morți pe masa de operație văd și aud cum medicii lucrează asupra corpului lor!

precedenta
urmatoare
Reclame