COENERGIA EMOȚIONALĂ

piticu-350lEnergia care ne alimentează partea dreaptă a creierului nostru poartă informații emoționale și  este  energia spiritului Biosferei acestei Planete (Spiritul Divin). Mai este denumită energia Planetei, energia pământului, bioenergie, energie feminină, energie spirituală, Kundalini, Yin.

Este o energie foarte puternică, pasivă, în sensul că nu te impune să faci activitate fizică, este intuitivă, creativă, emoțională…

Voi lămuri în câteva cuvinte de ce această componentă a energiei divine se numește „emoțională”, în limba română existând un singur sens pentru adjectivul „emoțional” (citez din Dex online): EMOȚIONÁL, -Ă, emoționali, -e, adj. Care este propriu emoțiilor; provocat de o emoție; care produce o emoție; emotiv. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. émotionnel.

Acest sens însă nu exprimă întru totul o caracteristică importantă a coenergiei emoționale – crearea imaginației, de aceia când vorbim de „coenergie emoțională” trebuie să avem în vedere și legătura sa cu imaginația și intuiția. Și, se înțelege, un alt motiv a fost faptul că acesta energie a fost denumită astfel și de către paleontologul și filosoful iezuit Teihard de Chardin (1881-1955).  Dar am folosit acest termin și pentru, că cred totuși, că emoționalitatea este principala caracteristică a acestei coenergii. Dar subliniez, când vom vorbi de coenergia emoțională, vom avea în vedere și faptul că ea este generatoarea imaginației, de care depind toate activitățile psihice care se desfășoară pe emisfera stângă a creierului nostru: creativitatea, vizualizarea, intuiția etc.

La fel ca coenergia rațională și coenergia emoțională formează în jurul planetei un strat distinct, o sferă divină pe care noi o numim Biosfera.

Bioenergia este acumulată în organismul omului de către emisfera dreaptă a creierului (EDC).

                   CE ESTE BIOSFERA?

planeta-copiilor-350Biosfera este unul din învelișurile energetice ale planetei Pământ, care este centrul de protecție și de dezvoltare a tuturor organismelor vii și are o conștiință colectivă super-inteligentă. Este Spiritul Divin despre care este scris în toate cărțile sfinte ale religiilor, inclusiv Biblia.

Fiind un corp fizic planeta noastră a acumulat o cantitate mare de energie primară. Odată cu apariția vieții pe Pământ, atunci când au apărut primele organisme vii, cu peste 3,8 mld de ani în urmă energia acumulată a început a primi un alt tip de informații – informații de la animale și plante care, sub acțiunea coenergiei raționale, au format în timp Biosfera planetei noastre. Astfel de asupra Terrei s-a creat un nou înveliș energetic, un strat sferic – Biosfera, care pe lângă alte proprietăți este și un acumulator gigantic al unei coenergii care poartă un alt tip de informație, diferită de cea a Astrosferei – energia divină care ghidează și unește toate organismele vii de pe planeta noastră și pe care noi o numim „coenergie emoțională” sau „energie divină emoțională”.

Termenul de Biosferă provine din greacă bios – viață și spharia – sfera. Știința despre biosferă a fost concepută de naturalistul francez Jean Batist Lamarck (1744-1822) la începutul secolului 19 și dezvoltată în continuare de geologul austriac Eduard Suess (1831-1914), apoi de savantul rus Vladimir Vernadsky. Potrivit acestei învățături la nivel energetic Biosfera este o sferă de energie care acoperă Biosfera nivelului fizic, și are o super-personalitate, care acționează asupra tuturor ființelor vii, a plantelor și a planetei însăși prin energia sa.

Ar fi de mirare dacă noi nu am fi legați energetic de sferele divine ale planetei. Noi suntem legați de sferele divine la fel cum un copil este legat de mama sa, întâi prin firul ombilical, apoi prin fire nevăzute, dar doar de copil și mamă simțite. Noi suntem produsul evoluției pământești și suntem asemenea celorlalte ființe care populează acest pământ. Avem la fel ca toate animalele creierul compus din 2 emisfere. Și aceasta explică legătura dintre noi.

Biosfera leagă toate organismele vii, le dă energie și informațiile necesare pentru a supraviețui. De asemenea, Biosfera este un important izvor de energie pentru organismele umane și animale, ele au legătură cu Biosfera prin emisfera dreaptă a creierului uman.

Biosfera este acel Spirit Divin, care ajută omul și animalele de pe Terra să evolueze, să se salveze de la calamități, să navigheze pe suprafața planetei, care dezvoltă instinctele lor și păstrează nealterată direcția de dezvoltare a speciilor. Iar pentru om Biosfera mai înseamnă și creativitate, intuiție și credință.

Dacă nu ar exista Biosfera animalele nu s-ar fi dezvoltat nici odată: Toată experiența dobândită pe parcursul vieții ar fi pierdută odată cu moartea animalului. Dar noi știm că aceasta nu este așa. Ca exemple vom da migrația animalelor și salvarea animalelor în caz de dezastru.

         DOVEZILE EXISTENȚEI BIOSFEREI

La acest subcapitol vom aduce unele dovezi despre existența Biosferei. Deși dovezi sunt multe eu am ales cele mai sugestive dintre el. Vă invit și pe voi să găsiți o dovadă a existenței Biosferei.

  1. Vederea vizionară și vindecări miraculoase

În toate timpurile au existat oameni numiți proroci, prezicători sau clarvăzători. Acești oameni au capacitatea de a face previziuni despre unele evenimente care se vor întâmpla în viitor. Deseori coincidențele acestea sunt uimitoare.

Baba Vanga

Baba Vanga

Aici trebuie s-o menționez pe clarvăzătoarea bulgara Baba Vanga, pe numele ei adevărat Vanghelia Pandeva  Dimitrova. A fost o prezicătoare oarbă, devenită celebră datorită profețiilor sale. Ea a făcut multe prevestiri care s-au împlinit. Bine-cunoscute sunt profețiile ei despre destrămarea URSS, despre dezastrul atomic de la Cernobîl, despre atacul terorist asupra turnurilor gemene din 11 septembrie 2001, despre scufundarea submarinului rus „Kursk” din 2000, precum și multe altele.

În timpul celui de al doilea război mondial la Vanga, care pe atunci avea în jur de 30 de ani și era oarbă, veneau mulți oameni care nu aveau vești de la rudele lor dispărute în război. Acestor persoane ea le dădea informații despre apropiații lor, dacă mai sunt în viață, sau le spunea locul în care au decedat. Majoritatea acestor prezise de ea erau adevărate și astfel Vanga a devenit foarte repede cunoscută. La 8 aprilie 1942 a fost vizitată însuși de țarul Bulgariei Boris al III-lea.

Turnurile Gemene

Turnurile Gemene din New York ținta atacului terorist din 11 septembrie 2001

Atentatele de la 11 septembrie 2001, când au fost lovite Turnurile Gemene din New-York, Baba Vanga le-a prevestit încă în anul 1989 în felul următor: „Frică, frică! Frații americani vor cădea, înghițiți de păsări de fier. Lupii vor urla în tufișuri și sânge nevinovat va curge precum râul”.

De asemenea ea a făcut multe alte profeții care s-au împlinit: moartea lui Stalin, Invadarea Cehoslovaciei, Asasinarea Indirei Gandhi, Perestroika în Rusia, Dispariția Uniunii Sovietice… Vanga a făcut și multe alte profeții despre viitorul omenirii.

Vanga a fost renumită de asemenea ca și vindecătoare cu puteri miraculoase. Ea vindeca oamenii cu ajutorul plantelor, spunea oamenilor care veneau la ea exact ce plante trebuie să folosească pentru a scăpa de boala pe care o aveau.

Pentru că există unele persoane care propagă mitul cu serviciile secrete, susținând că de fapt puterile uluitoare ale Babei Vanga se datorează faptului că ea ar fi colaborat cu serviciile secrete și acelea i-ar fi furnizat date despre oamenii care veneau la ea, prin urmare de aia prezicătoarea îndată ce intra un om în casa ei îi putea spune cine este și ce probleme are vreau să dau o remarcă: Și remediile vindecătoare care au ajutat multe mii de oameni tot serviciile secrete l-e scriau?

edgar_cayceUn alt prezicător și vindecător celebru care utiliza coenergia emoțională a fost americanul Edgar Cayce, (1877-1945), numit și „profetul adormit” pentru că previziunile sale erau făcute într-o stare de transă. El a făcut mai multe previziuni care s-au împlinit exact. Principalele dintre ele fiind:

  • În anul 1938 el a prezis că: „o parte din ruinele templelor Atlantidei pot fi descoperite sub mâlul veacurilor și a mării în apropiere de Bimini. Așteptați până în 68 sau 69 nu mai departe”. Într-adevăr în 1968 a fost descoperit lângă insulele Bimini (Bahamas), sub apele oceanului niște ruine și vestigii ale trecutului, despre care mulți oameni cred că ar fi Atlantida dispărută.
  • În anul 1924 a prezis căderea burselor și Marea Depresie din anii 1929.
  • În anul 1932 a prezis reîntoarcerea evreilor în Israel.
  • În luna ianuarie 1934 a prezis mărirea și căderea liderului nazist Adolf Hitler.
  • În anul 1939 Edgar Cayce a prezis moartea a doi președinți americani Franklin D. Roosevelt, care a murit în biroul său și John F. Kennedy care a murit asasinat.
  • A prezis căderea Uniunii Sovietice.
  • Încă în anii 30 ai secolului trecut el a descris conceptul și procesul de schimbare a polilor Pământului.
Cayce-Hospital-Building

Clădirea Spitalului în care a activat Cayce

Edgar Cayce a fost cunoscut de asemenea și ca un mare vindecător. Multe persoane cereau ajutorul său șu el nu-i putea refuza. El intra în transă și dicta unei secretare tratamentul pentru bolnavii cu boli grave cărora medicina nu le dădea mari șanse de vindecare. Și în cea mai mare măsură aceste tratamente ajutau bolnavii.

Această listă poate continua cu multe zeci de nume, dar intenția mea a fost de a da doar cele mai importante dovezi în susținerea existenței Biosferei. Multe din aceste nume sunt cunoscute în toată lumea: John of God, Adam Dreamhealer, Bruno Groening, Djuna Davitașvili, Alan Ciumac.

În general, se înțelege, poate să apară întrebarea: cum am putea deosebi un prezicător, vindecător care utilizează coenergia psiho-emoțională de unul care utilizează coenergia psiho-rațională? Chiar și după aspectul exterior. Un vindecător emoțional are de regulă o înfățișare blândă și calmă, el insuflă pace, liniște și farmec personal, este credincios, iar un vindecător rațional are chipul mai aspru, concentrat, inspiră încredere totală în forțele proprii, și, de regulă, lucrează bine cu hipnoza. Dar, se înțelege, însuși vindecătorul îți poate spune cu ce fel de energie lucrează el.

  1. Migrația animalelor

Multe specii de animale și insecte parcurg în fiecare an distanțe impresionante pentru a putea supraviețui. Această mișcare se numește migrație.

balena-350Balena cu cocoașă este un recordman, ea migrează pe o distanță ce depășește 8000 de kilometri. Cel mai uluitor este faptul cum aceste balene pot înota sute și mii de kilometri practic în linie dreaptă. Cercetătorii neozeelandezi au monitorizat trei balene în diferite perioade de timp și au fost uimiți să constate în final, că ele nu s-au abătut de la traseu mai mult de un grad, necăutând la curenții și furtunile întâmpinate pe parcurs.

Cum se orientează balenele atât de bine? Câmpul magnetic al planetei? Exclus, deoarece prea diverse sunt punctele de plecare a balenelor, precum și variațiile câmpului magnetic în timpul migrației. După soare? Dar balenele fac lungi călătorii submersibile, călătoresc și atunci când soarele nu se vede, ceia ce ar trebui să încurce orientării lor.

Savanții nu au putut înainta o ipoteză credibilă, care ar descifra misterul orientării balenelor în oceane.

ren-350Renul fiind una din cele mai mari specii de mamifere, migrația lui este ușor de urmărit. Vara paște pe câmpiile din tundră, unde ierburile cresc de cum se topește zăpada. Pe timpul iernii migrează spre coastele mărilor, unde paște tufișurile de alge. Din Laponia renii trec uneori peste mare spre insulele mai puțin sau mai mult îndepărtate. Cum se orientează renul? Nimeni nu știe.

Precum nimeni nu cunoaște metodele de orientare a tuturor mamiferelor mari, cum ar fi elefanții, cerbii, caii, bovinele, precum și celor mai mici, pisicile și câinii. Pur și simplu animalele păstrează bine secretele și această metodă nu a fost descoperită.

Dar ce se știe este faptul că toate animalele se orientează bine, deși fiecare specie de animale are propriul său sistem de navigație, (exclus GPS). Se duc dispute aprigi între savanții, din întreaga lume, pe tema orientării.

porumbei-350Despre păsări, de exemplu, unii savanți afirmă că ele, se ghidează după câmpul magnetic al Pământului. Alții, la fel cu argumente, îi combat, susținând că aceasta nu poate fi, deoarece atunci când un porumbel este luat din porumbarul său, de exemplu, din București și apoi eliberat în Timișoara, el găsește drumul spre casa sa. Iar pentru asta, ghidarea după câmpul magnetic al planetei, nu este suficient! Deoarece pentru a te orienta bine în spațiu nu este îndeajuns determinarea axei Nord-sud, trebuie să știi coordonatele punctului inițial al călătoriei și cel final.

Dar, chiar și făcând absență de acest fapt, biologii nu reușesc să înțeleagă cum au dezvoltat animalele astfel de proprietăți.

precedenta
urmatoare

 

Reclame