COENERGIA EMOȚIONALĂ (urmare)

  1. Salvarea animalelor în cazul dezastrelor naturale

cai-400AExistă o mulțime de informații credibile că multe animale domestice: cai, vaci, câini, pisici, canari, pești presimt cutremurele de pământ, care au o putere mai mult de patru grade Richter, atunci când se află la o distanță de până la 100 km de epicentru. Animalele de obicei reacționează la un cutremur care va avea loc cu cel mult 24 de ore mai devreme, rar când acest termen este depășit. Animalele sălbatice sunt și mai buni prezicători, astfel peștii și șoarecii pot prezice cutremurele, care vor avea loc cu câteva săptămânii mai devreme.

Reacțiile animalelor la cataclismul care urmează să aibă loc sunt diverse: Caii și vacile sar din padocuri, câinii latră și încearcă să-și atragă stăpânul afară ( au existat numeroase cazuri, salvându-le astfel viața), iepurii, șoarecii, șerpii își părăsesc vizuinile…

Numeroase cazuri sunt descrise de istorici.

nevastuica-350Astfel cea mai veche informație despre comportarea animalelor înaintea dezastrelor naturale provine de la grecii antici și se referă la un distrugător cutremur, care a avut loc în anul 373 î.e.n. Atunci cu câteva zile înainte de catastrofă, din vizuinile sale au ieșit și au părăsit zona cutremurului nevăstuicile, șobolanii, șerpii și omizile. Relatarea abundă cu denumiri de animale, păsări, reptile și pești și insecte, arătând modul ciudat în care se comportau ele cu săptămâni, zile și ore înainte ca cutremurul să aibă loc.

Scriitorul și filosoful roman Plinius de asemenea a scris că în Roma cutremurele de pământ aveau de obicei prevestiri urâte. El a povestit, că roiurile de albine de pe vârful Capitolului totdeauna cu o lună, sau mai puțin, înainte de cutremurele puternice își părăseau stupii.

Alte relatări țin de timpurile moderne.

oi-350Astfel lângă orașul Neapole, Italia în 1805 a avut loc un cutremur în care au murit 5600 de oameni. Cu câteva minute înainte de cutremuri – vacile au început a mugi, caprele și oile – a behăi și a se urca una peste alta pentru a sări afară din ocol. Câinii lătrau ca ieșiți din minți, caii, care se aflau în drum, înhămați la căruțe, se opreau, sforăind ciudat. Pisicile arătau înspăimântate, încercau a se ascunde…

În Japonia, la 11 noiembrie 1855, s-a produs un cutremur devastator, lângă Tokio cu magnitudinea de 9 grade. Cu 2-3 luni înainte vrăbiile au părăsit satele, cu 10 zile înainte găinile nu mai voiau să intre peste noapte în cotețe, cu trei zile înainte vacile au ieșit din țarcuri.

Dar și în zilele noastre au loc acest comportament al animalelor.

nilgai-350După tsunami din decembrie 2004, care a măturat plajele din Asia de Sud Est, îngrijitorul unui far din India de Sud povestea, că cu vreo câteva ore înainte valul uriaș să lovească coasta o turmă întreagă de antilope au alergat în panică de pe malul mării spre dealurile din jur. Presimțind tsunami, în Tailanda, elefanții au rupt lanțurile și au fugit trâmbițând spre locuri înalte. De asemenea, păsările flamingo au părăsit șesul, în care trăiau și au zburat către coline.

Dar animalele pot presimți nu doar cutremurele, ci și alte catastrofe naturale: căderea avalanșelor, venirea inundațiilor, și acest lucru este demonstrat științific.

Oare chiar poate lua cineva în serios explicația acestor fapte de către savanți că aceștia și-au dezvoltat o foarte sensibilă cu care pot simți schimbările care au loc în interiorul mantiei pământului? Păi, atunci acest lucru este contrazis de însuși Darwin, ale cărui lege zice, că o schimbare în organismul unei specii de animale poate avea loc după multe și multe generații. Adică trebuiau să fie zilnic cutremure de pământ și inundații pentru ca să se fi dezvoltat acest simț al dezastrului.

Mult mai aproape de adevăr este ipoteza că animalele au legătură continuă cu Biosfera planetei, care este Spiritul Divin, de la care primesc orice informație necesară lor pentru supraviețuire, pentru continuarea speciei și pentru traiul zilnic. Ele primesc aceste informații, intuitiv, cu ajutorul emisferei drepte a creierului lor. Noi, oamenii, nu am pierdut această legătură, dar nu o putem asculta, deoarece noi am avansat mult pe partea coenergiei raționale. Emisfera stângă a creierului ne bruiază toate semnalele primite de la Biosferă, așa cum două stații de radio, aflate pe frecvențe apropiate se interferează reciproc, fără a mai exista un semnal bun, care poate fi deslușit.

Spiritul Divin este puterea, care a vegheat de la începutul începuturilor asupra planetei Pământ și care a ghidat spre apariția vieții și a ființei raționale supreme – a omului.

Mai multe informații despre originea omului puteți citi în capitolul: „Originea omului pe Pământ.”

Mai țineți minte întrebarea pe care am pus-o la începutul acestui capitol? De ce gândurile noastre sunt atât de diferite, total diferite, când noi gândim cu emisfera stângă sau cu cea dreaptă a creierului? Doar structura materiei creierului uman este aceiași în ambele emisfere cerebrale: același tip de neuroni, aceiași materie cenușie, aceiași materie albă și sinapse?..

Dacă încă nu ați intuit adevărul, atunci vă voi explica mai pe larg: noi, oamenii, gândim de fapt cu energia divină din creierul nostru, energie care este, după cum ați văzut de două tipuri: coenergia emoțională pentru emisfera dreaptă și coenergia rațională pentru emisfera stângă. Aceste două coenergii au fiecare caracteristicile sale și datorită lor emisferele creierului gândesc fiecare într-un mod diferit, uneori chiar diametral diferit.

  1. Copiii superdotați emoțional

Aici vom vorbi despre copiii superdotați emoțional, adică acei copii ale căror capacități neobișnuite provin de la coenergia emoțională. Voi da și acum câteva exemple, deși ele sunt mult mai multe, fiecare popor având propriile sale mici-muzicieni, mici-pictori sau mici-artiști.

Wolfgang-amadeus-mozart-300Wolfgang Amadeus Mozart (27.01.1756-05.12.1795) A rămas a fi cel mai relevant exemplu al copilului-minune, care uimește prin performanțele sale. Micuțul Amadeus (pe atunci se numea Theophilus) a învățat a cânta la pian la vârsta de 4 anișori, iar pe când avea cinci ani a compus primele sale piese pentru pian, încă înainte de a învăța a citi și a scrie. Când avea șase ani el, a plecat împreună cu familia sa, în primul său turneu călătorind astfel prin toată Europa și susținând concerte în principalele orașe europene. Publicul era fascinat de talentul acestui copil.

Aelita Andre (născută în 2007, Australia). Este o pictoriță australiană care pictează în stil abstract și care și-a început cariera de pictor la vârsta de nouă luni, tot atunci două lucrări de ale ei au fost dispuse publicului în cadrul unei expoziții de grup, aceste tablouri au fost arătate de mama sa curatorului expoziției. Impresionat de ele, directorul a decis să le includă pentru a fi plasate în cadrul expoziției. După ce el a făcut publicitate galeriei de artă menționând îndeosebi noile picturi, el a aflat că pictorița avea doar 22 de luni! Trebuie acordat cinstea cuvenită acestui director: el și-a ținut cuvântul și astfel s-a petrecut debutul în artă al acestei pictorițe-minune. La doi ani și jumătate o pictură de-a sa a fost vândută cu suma de 24000$. La vârsta de patru ani ea de acum își avea expoziția sa personală și deveni vestită ca pictoriță.

Cleopatra Stratan (născuta în 2002, la Chișinău). Noi, românii, o mai ținem minte încă pe mica vedetă Cleopatra Stratan ca pe o mică „mare artistă” care ne-a cucerit cu vocea sa inconfundabilă. Cleopatra a fost un copil-minune care a început a cânta de la doi ani și jumătate și și-a înregistrat primul său album denumit „La vârsta de trei ani”, chiar la vârsta de trei ani. Era, se înțelege, ghidată și ajutată de tatăl său, cântărețul Pavel Stratan, dar asta nu-i diminuează din succesele abținute datorită talentului său. A fost cea mai tânără cântăreață și a avut performanța de a cânta live timp de două ore la vârsta ei fragedă. De asemenea ea a avut un șir de alte performanțe: a fost nominalizată la multe premii și recorduri, cum ar fi: „Cel mai bun artist care a primit 10 000 de euro pentru o singură piesă”, sau „Cel mai tânăr interpret care a primit 3 premii MTV.” Și e considerată a fi cea mai bine plătita cântăreața tânăra.

Acestea sunt unele dintre dovezile existenței energiei divine sub forma coenergiei emoționale pe care eu am dorit să vi le aduc la cunoștință. Se înțelege că energia divină nu se limitate doar la ele și voi, cititorii, ați putea singuri găsi multe dovezi în viața de zi cu zi, prin materialele din  cărți și ziare sau pe internet.

Vreau să mai adaug că deși la prima vedere ar părea că coenergiile rațională și emoțională sunt două energii contrar opuse în realitate nu este așa. Ele sunt două coenergii care colaborează între ele, ambele fiind părți ale aceleiași energii divine, datorită unui plan divin.

precedenta
urmatoare
Reclame