MITUL BĂRBATULUI SUPER-DOTAT

Barbat-super-dotat

Există un mit potrivit căruia bărbații care au un penis mai mare (așa numiții super-dotați) satisfac mai bine femeile, adică plăcerea pe care o primește o femeie depinde de lungimea penisului partenerului ei.

Bine acum o să explic de ce acest lucru nu este adevărat și voi demonstra aceasta nu prin exemple gen acela avea scula de 500 mm și femeia sa era încântată. Nu, aici voi folosi alte argumente – argumentele logicii umane.

Atunci când am vorbit în capitolul „orientarea sexuală” am menționat că există trei tipuri  de cupluri sexuale: heterosexuale, gay și lesbian. Și aceste cupluri evident au loc acte sexuale de tip corespunzător: heterosexual, gay și lesbian.

Acum să ne ațintim privirea spre cuplul lesby. Acest cuplu sexual este foarte diferit de celelalte cupluri sexuale, de ce? Prin faptul că ÎN CADRUL LUI NU EXISTĂ UN PARTENER SEXUAL CARE SĂ POSEDE UN PENIS! Dar indiferent de acest fapt femeile din cadrul acestui cuplu sunt satisfăcute sexual.

Acest lucru ne demonstrează că actul sexual nu necesită neapărat un penis erectil. Dacă vă gândiți la vibratoare, penisuri artificiale și alte accesorii erotice, atunci pot să vă spun că ele sunt doar niște instrumente menite să ajute la efectuarea actului sexual, la fel cum este și penisul. Altfel cum ar putea fi explicate cazurile când femeile își lasă bărbații și se mută să trăiască în cupluri lesbiene.

Drept exemplu poate servi Cynthia Nixon, o actrisă americană de TV, vedeta serialului „Sex and the City” care după ce a fost măritată timp de 16 ani cu un bărbat cu care aveau împreună doi copii, l-a părăsit pentru ași trăi viața alături de o femeie Christine Marinoni, un activist educațional. Este interesant faptul că acum Cynthia se identifică sexual ca fiind bisexuală.

De asemenea altă artistă din Holiwood – Portia de Rossi și-a părăsit bărbatul cu care fusese căsătorită pentru a se căsători cu o femeie. Exemplele pot continua.

Așa dar, există femei care își părăsesc bărbații cu care au trăit mai mulți ani pentru o altă femeie și deci, după cum toate aici nu se pune problema dotării bărbatului, pentru că oricare bărbat este mult mai dotat cu penis decât o femeie. Nu din cauza mărimii penisului fug femeile spre alte femei.

Dar atunci care este cauza? Cauza este diferența coenergetică pe care o posedă femeia. Femeia alege să trăiască cu altă femeia din cauza coenergiei sale raționale care s-a mărit și a devenit astfel componenta principală a energeticii sale.  Pentru a înțelege acest aspect puteți să citiți de asemenea Capitolul 5: „Sexualitatea umană” în care am dat noțiunile de bază despre coenergii și am explicat cum interacționează ele în cazul sexualității noastre.

Există la fel și actul sexual energetic în care partenerii făcând sex  nici nu se ating, contactul dintre ei făcându-se pe cale energetică.  Aceasta la fel ne demonstrează că mitul bărbatului super-dotat este doar un mit.

Și în încheiere vreau să mai adaug că prin analogie la fel putem înlătura și mitul femeii voluptoase, pentru că sunt bărbați care au părăsit femeile lor pentru alți bărbați care la sigur nu aveau aceleași forme apetisante de femeie.

Reclame

COPIII ȘI ORIENTAREA SEXUALĂ

exhibition-600AOricât de multe cercetări nu au fost efectuate în realitate știința nu ne poate da un răspuns concret la întrebarea: „Cum are loc orientarea sexuală al unei persoane?”

Ceia ce ne spun ei este foarte confuz: orientarea sexuală are loc sub influența unei interacțiuni complexe a factorilor hormonal, genetic și de mediu. Oamenii de știință dezvoltă teoriile biologice, care indică factori genetici, mediul uterin timpuriu, sau  ambele, precum și includerea factorilor genetici și sociali. Ipotezele pentru impactul mediului social postnatal asupra orientării sexuale sunt totuși slabe, în special pentru bărbați. Nu există dovezi de fond care să sugereze că experiența parentală sau experiența timpurie a copilului joacă un rol în ceea ce privește orientarea sexuală. (Wikipedia)

Deci, dacă oamenii de știință sunt confuzi în privința alegerii orientării sexuale, de ce ne-ar mai mira faptul că sunt confuzi și oamenii de rând sau mai ales copiii?

Atunci când vorbim despre alegere la modul general trebuie să spunem că sunt alegeri făcute la nivelul rațiunii umane, pe care le vom numi alegeri conștiente și alegeri care sunt făcute fără a apela la rațiune, acestea sunt alegerile inconștiente.

Alegerea conștientă se face atunci când ți se pun în față două farfurii cu două feluri de fructe: căpșune și zmeură și ți se spune: „Alege ce vrei!” Tu reieșind din diferite motive, din cunoștințele pe care le ai despre fructe alegi ceia ce dorești.

Cineva va alege căpșunile pentru că zmeura este mai acră, sau are un miros mai plăcut, altcineva va alege zmeura pentru că căpșunile îi sunt contraindicate, al treilea va alege căpșunile pentru că sunt mai scumpe (!) decât zmeura sau pentru că încă nu a mâncat anul acesta căpșune etc.

Aceasta este alegerea conștientă – alegi reieșind din experiența, cunoștințele și dorințele noastre.

Alegerea inconștientă se face cu totul în alt mod. În acest caz omul alege neținând cont de raționalitatea sa. El alege fără a se gândi, fără a raționaliza și chiar fără a înțelege că al a făcut de fapt o alegere. Este alegerea efectuată sub influența unui imbold intern.

De exemplu, atunci când ne îndrăgostim, sau când stând undeva în cameră simți un miros plăcut și minunat. Întorci privirea și vezi pe masa farfurioară cu aceste minunate fructe care te îmbie să le pui în gură. Te apropii, doamne ce frumos miroase, iei un fruct din farfurioară și-l pui în gură. Ce plăcere! Dar tu de fapt nici nu ai observat că alături de căpșune stă și o farfurioară cu zmeură. Aceasta este alegerea inconștientă, alegerea care de fapt nu este alegere.

Orice alegere conștientă a sexualității poate fi greșită. De aceia nu putem lăsa copiii să aleagă în mod conștient orientarea lor sexuală, vor apărea cazuri în care copiii vor alege orientarea spre homosexualitate, nefiind de fapt homosexuali. Iar această alegere conștientă în viitor le v-a cauza probleme psihologice. Cât de grave pot fi aceste probleme?

În afară de celebrul caz al lui David Reimer care s-a născut băiat și căruia medicii au decis să-i schimbe sexul încă în copilărie și care a devenit Brenda, iar apoi adolescent fiind și-a schimbat din nou sexul și și-a terminat viața sinucigâmd-se la 38 de ani, mai există multe alte cazuri care pot fi analizate pentru a intui șirul de probleme cu care se confruntă oamenii în alegerea conștientă a sexualității. Câteva cazuri am descris în capitolul „Poate fi tratată homosexualitatea?”  Tot acolo am relatat și cazul belgianului Nathan Verhelst care a fost născut ca fetiță, dar din cauza familiei sale care aștepta un băiat s-a visat băiat toată viața. Iar după ce în anul 2009 și-a făcut o schimbare de sex, el (ea) s-a simțit atât de nefericit și de îngrozit de faptul cum arăta, încât după multe suferințe fizice și psihice în 2013 a decis să plece din viață. El a fost eutanasiat printr-o injecție letală, deoarece în Belgia este permisă eutanasia atunci când oamenii suferă psihic și fizic și doresc să moară.

Iată la ce  probleme poate aduce alegerea conștientă a orientării sexuale. Este vorba de destine umane distruse și pentru a evita astfel de cazuri alegerea rațională a sexualității trebuie evitată.

Pentru aceasta copii trebuie introduși în lumea realităților sexuale, la o vârstă cât mai târzie, atunci când ei de acum s-au copt sexual și și-au manifestat sexualitatea, pentru ca ei să nu-și mai pună întrebări de genul: „Oare ce sunt eu: Gay, straight sau bisexual?” Această confuzie de sexualitate poate apărea la copii care a luat cunoștințe despre orientările sexuale la o vârstă timpurie.

Astfel trebuie spus că mulți psihologi care se ocupă cu problemele copiilor au remarcat faptul că numărul copiilor confuzi de identitatea lor sexuală este în creștere continuă.

Iar după cum relatează Stephen Sthatis, un psiholog australian pentru copii, multe fete doresc să devină băieți după ce au fost agresate sexual. Ele cred că astfel nu vor mai fi agresate sexual în noua lor identitate sexuală. Acest tip de alegere este o alegere conștientă și se înțelege nu este o alegere corectă.

Pentru a evita aceste cazuri trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții:

 • Cunoștințele despre homosexualitate trebuie impuse cât mai târziu.
 • Copiii nu trebuie să privească filme porno;
 • Fără manipulare cu tentă sexuală în școli;
 • Nimeni și nimic nu trebuie să interfereze în dezvoltarea sexualității copilului.
 • Copilul trebuie să simtă un impuls interior care-l va îndemna spre ce fel de sexualitate trebuie să se orienteze.

Doar astfel noi vom putea fi siguri că copii își aleg orientarea sexuală care le corespunde după coenergia dominantă a creierului lor și astfel vor putea fi evitate multe tragedii personale legate de alegerea orientării sexuale.  Și orientarea sexuală corectă ar trebui să fie o chestiune corect planificată de societatea noastră,  deoarece ea, societatea, este direct interesată ca subiecții săi să fie persoane sănătoase și fără probleme psihologice.

CONFUZIE ÎN ORIENTAREA SEXUALĂ – OMUL UNISEX

college-450ARecent a apărut o știre în mass-media preluată din Daily Mail (http://www.dailymail.co.uk/news/article-5252471/Top-grammar-school-bans-calling-pupils-girls.html) despre faptul că la o școală de fete Altrincham Grammar School for Girls din Marea Britania a fost interzis cuvântul „fată”, adică fetele nu mai pot fi numite „fete”.

Am citit-o și m-am întrebat: „Dar oare până unde poate ajunge nebunia asta cu drepturile minorităților sexuale?” Nebunie pentru că aici evident este o încălcare a dreptului fetelor care se consideră „fete” de a se denumi tot astfel.

Această interdicție a apărut sub acțiunea unui incident care a avut loc la această instituție: atunci când un profesor s-a adresat către un grup de eleve cu diminutivul „fetelor”, una (unul) din ele s-a simțit lezată în drepturile sale de a se autentifica sexual ca băiat.

Și aici ar putea apărea o întrebare foarte neplăcută adresată celor care au introdus această interdicție: ce caută un băiat într-o școală de fete?

Pentru că școala așa și a rămas să fie numită School for Girls, nu trebuia oare individul (individa) care s-a simțit ofensat(ă) să fie transferat la o școală normală de băieți? 

Acest exemplu este unul clasic de discriminare care se cheamă discriminare pozitivă. Adică pentru a nu încălca drepturile unei minorități care se consideră discriminată, sunt încălcate drepturile majorității. Astfel de discriminări pozitive au avut loc în timpul tuturor luptelor contra discriminării. Discriminare rasială pozitivă mai există și acum în SUA, astfel uneori tinerii de culoare pot accede în anumite  Universități mai ușor decât tinerii albi. Discriminare pozitivă pe bază de sex există probabil  aproape în toate țările atunci când femeilor le sunt create condiții speciale pentru ca ele să poată accede în structurile politice sau administrative. Aceste exemple sunt sugestive și discriminarea pozitivă nu este un lucru rău, dar cazul nostru este ieșit din comun, adică acest tip de discriminare pozitivă poate aduce prejudicii persoanelor discriminate pozitiv. O să lămuresc acest lucru.

Evident că luând dreptul unei fete de a fi numită „fată” poți crea o confuzie în psihicul ei. Ea se va întreba mereu în timpul maturizării sexuale: Oare ce sex am eu? Sunt lesby? Sunt hetero? Și poate astfel să ajungă a avea relații de tip homosexual, atunci când ea de fapt este o fată fără înclinații homosexuale.

Iar peste un anumit timp, măsurat în ani, așa peste vreo 20-30, ea își va da seama că de fapt dintotdeauna a fost femeie heterosexuală și că a fost împinsă pe o cale greșită de administrația școlii care nu i-au dat voie să se simtă fată, prin faptul că au interzis cuvântul „fată”, au promovat egalitatea de alegere a orientării sexuale și au încurajat confuzul sexual, creând astfel probleme psihice unor copii care altfel s-ar fi dezvoltat normal.

Și aici survine cea mai interesantă parte. Pentru că o această persoană care de fapt a pierdut câteva zeci de ani în căutarea sexualității sale, care nu și-a putut clădi din această cauză o familie, nu a putut zămisli copii, se poate adresa în justiție.

Iar judecătorul îi va da dreptate în cauză, pentru că nu poți să interzici o mie de fete să fie numite fete, doar pentru că una gândește că e băiat. Iar dacă acest judecător nu va da dreptate, se va găsi altul în alt caz, care va crea precedentul.

Și din acel moment totul se va întoarce spre normalitate. Totul se va întoarce de unde a plecat: fata va rămânea a fi „fată”, iar băiatul „băiat”. Minoritățile sexuale vor rămânea a fi minorități sexuale, care nu pot fi egalate cu majoritatea sexuală, din cauza numărului lor minoritar.

În acest exemplu perdantul procesului va avea de acoperit pagube materiale uriașe, astfel că ar trebuie să se gândească bine acei care fac astfel de impuneri precum cea cu interzisul fetelor de a se numi fete.

Deci tendința aceasta de a crea omul unisex pentru ca mai apoi el să-și aleagă singur orientarea sa sexuală este o cale greșită de dezvoltare a societății noastre pentru că astfel vom crea probleme psihice acelor copii care altfel ar avea o orientare heterorosexuală.

 

 

CUM SĂ NE ATINGEM SCOPURILE?

Creierul nostru are capacitatea de a fi ocupat tot timpul, în fiecare minută și fiecare secundă el prelucrează informația oferită de simțurile și simțirile noastre.

Simțurile noastre sunt informațiile date de coenergia rațională a corpului nostru, în mare parte de organele de simț: văzul, auzul, simțul dactil, etc. , iar simțirile – informațiile date de coenergia emoțională a noastră (emoții, retrăiri, viziuni interioare…)

Chiar și atunci când dormim creierul nostru lucrează, el lucrează pe cont propriu și prelucrează informația distribuită de tine, depozitând-o în memorie.

De aceia succesele noastre depind în mare măsură de faptul cum activează creierul nostru, cu ce fel de informații îl alimentăm și dacă îi oferim suficient timp și stimulente pentru a l-e prelucra. Un creier odihnit și cu stimulente puternice, fără probleme psihice poate face minuni.

Evitați greșelile comune:

 1. Unele persoane dau creierului lor informații minime, eronate sau inutile, cum ar fi jocuri pe calculator la nesfârșit, filme porno, dorințe deșarte de petreceri și distracții, alții se tem de orice, nu au dorințe, se simt complexați și depășiți…
 2. Altele se dezic ușor de scopul propus, chiar la prima greutate, fără a insista și a continua. Cauza este o slabă voință și în acest caz trebuie antrenată voința personală.
 3. Uneori noi ne asumăm un scop prea mare, poate chiar ireal, care ne va fi greu de îndeplinit. În acest caz acest scop mare trebuie reevaluat și împărțit în mai multe scopuri mici.
 4. Nu asculta ce spun alții despre tine, urmărește-ți scopul propus, chiar dacă vei fi catalogat de persoanele din preajma ta cu cuvinte nu prea bune: îndărătnic și bați ca boul cu fruntea în zid fiind cele mai prielnice dintre ele. În acest caz trebuie să știi că oamenii judecă totdeauna subiectiv, adică acela este doar punctul lor de vedere.
 5. Este o greșeală, de asemenea, să nu ai încredere în intuiția ta, în vocea ta internă. Dacă există astfel de probleme psihologice atunci ele trebuie remediate.

CUM SĂ  NE ÎNȚELEGEM SCOPURILE? 

În primul rând trebuie să înțelegem foarte clar care este scopul nostru, ce vrem noi să obținem și de ce vrem noi să atingem acest scop.

astronaut-350

Cel mai fantastic proiect al secolului 20.

Se știe că fiecare om are un scop mare, grandios, superb, care este scopul venirii sale pe acest Pământ, dar el, omul, are în același timp o mulțime de scopuri mici. Unele din ele interferează   și se unesc (compun) scopului principal, altele nu, ci din contra se contrapun acestui scop. Astfel în  cel mai bun caz noi vom folosi scopurile mici și colaterale pentru a ne atinge scopul principal. În celelalte cazuri este bine să nu ne lăsăm luați pe val, urmărind scopuri care ne par a fi principale, pentru ca atingând acest scop să nu ne dăm dintr-o dată seama că de fapt noi dorim cu totul și cu totul altceva.

Cum însă ne-am putea urmări scopul fără a devia de la el? Pentru că creierul nostru, se înțelege prelucrează informații încontinuu și ne livrează informații prelucrate încontinuu. Asta ne poate  abate de la scopul nostru inițial.

Persoanele inițiate în tehnici care utilizează energia divină (Divinetica, Reiki, Yoga, meditația) pot mult mai ușor să-și urmeze scopurile.

Pe partea dreaptă omul este animat de dorința de a îndeplini scopul suprem – scopul pentru care el a venit pe această lume.

Pe partea stângă scopurile sunt mai multe, dar mai mici, mai active și mai materialiste, în dorința de a obține foloase materiale.

SCOPUL VIEȚII

De fapt scopul venirii și existenței noastre pe acest pământ nu este viața în sine. A trăi o viață cât mai lungă nu este un scop, ci scopul este de ați îndeplini misiunea supremă pentru care te-ai născut pe această planetă.

archery-450Scopul vieții este dat de componenta emoțională a psihicului nostru, este scopul primar, scopul pentru îndeplinirea căruia tu te-ai născut pe acest pământ. Deși de cele mai multe ori nu este sesizat de persoana respectivă acest scop deține supremația asupra vieții omului. Când se deviază de la acest scop apar diferite probleme și incidente menite a aduce acel om pe cale îndeplinirii scopului primar. Doar când omul este iluminat atunci el înțelege acest scop și îl urmărește încontinuu pentru a-l îndeplini.

Dar de cele mai multe ori aceste două scopuri sunt antagoniste, adică se bat cap în cap. Nu poți de exemplu să devii un om bogat, atunci când ești un muncitor, pentru că pentru a deveni bogat trebuie să te ocupi de afaceri.

Trebuie să dorești un lucru real, să ai dorințe reale și să-ți propui un obiectiv real pe care să-l poți îndeplini, dar în același timp acest obiectiv trebuie să-ți solicite la maxim puterile tale.

Pentru a le îndeplini de cele mai multe ori trebuie să găsim o cale de mijloc pentru a le îndeplini pe ambele.

De exemplu, un om are un scop rațional de a-și îmbunătăți situația financiară, de a deveni bogat, iar scopul emoțional este de a scrie o carte, cartea vieții sale. Motivul care le va împăca pe ambele scopuri poate fi: „Întâi devin bogat pentru a avea bani ca să-mi scriu cartea vieții mele.” Dar pentru altcineva el poate fi formulat și în acest mod: „Scriu cartea vieții mele pentru a face bani.”

Rămâne doar a alege un scop comun și de urmat calea pentru a-l îndeplini.

Un scop, care acum pare de neîndeplinit, peste un anumit timp va deveni mult mai accesibil. Dumnezeu îți va pune la dispoziție mai multe oportunități, pentru  a atinge scopul urmărit. Fii gata și nu le rata!  Vor apărea prieteni noi, finanțatori, ajutoare nesperate, alte posibilități, care poate nici nu au fost până atunci cercetate de tine. Doar urmărește-ți visul și vei  reuși.

ATENȚIE la scopurile false. De exemplu: Dacă ne punem ca scop: ”Eu îmi caut un loc de muncă”, acest poate fi un scop fals. Scopul adevărat ar putea fi: ”Eu câștig mai mulți bani pentru familie”, iar „îmi caut un loc de muncă” ar putea fi doar un pas către scopul adevărat.

Aici eu voi  descrie tehnica micilor pași, care poate fi folosită pentru a ne atinge scopurile propuse.

TEHNICA MICILOR PAȘI

Această tehnică se bazează pe faptul că dacă descompunem un scop mare în mai multe scopuri mici, acel scop mare nu ne mai apare atât de irealizabil. Iată cum trebuie să procedăm:

 1. Deschidem un caiet nou (un blocnotes) pe coperta căruia vom scrie: „SCOPUL MEU” și ne vom scrie numele și numele de familie.
 2. Pe prima pagină scriem scopul nostru, de exemplu: „Eu scriu o carte”
 3. Mai apoi pe fiecare pagină vom scrie pașii care urmează a fi făcuți, pentru a îndeplini acest scop, lăsând loc între ele pentru pași tot mai mici (sub-pași). 
 4. În fiecare seară ne însemnăm pași pe care-i avem de făcut în ziua următoare, pe care i-am îndeplinit, tăindu-i de pe listă, iar pe cei care urmează să-i facem încercuindu-i.
 5. Adună cât mai multă informație despre scopul tău și metodele de a-l atinge. Până la urmă creierul tău va prelucra aceste date și îți va da instrucțiuni de urmat pentru atingerea scopului propus.
 6. Ne scriem separat pașii pe care urmează să-i facem în ziua următoare.
 7. Ne rugăm lui Dumnezeu Unic să ne ajute pentru îndeplinirea lor în ziua următoare.
 8. Atunci când ne trezim nu uităm a ne consulta cu carnetul nostru în ceia ce avem de făcut pe ziua de azi și îndeplinim întocmai sub-pașii înscriși.
 9. Înainte de îndeplinirea pașilor  roagă-te lui Dumnezeu să te ajute, cu înțelepciunea sa, dacă ai de îndeplinit un lucru creativ, cu puterea sa dacă ai de îndeplinit un lucru fizic.
 10. Și, se înțelege, îndeplinește conștiincios fiecare pas.

boy-350Nu ne lăsăm dezbătuți din cursul nostru nici de un obstacol. Pentru că, piedici și blocaje vor exista și au existat dintotdeauna, dar tu nu trebuie să te oprești blocat de ele. Trebuie să mergi înainte mereu și atunci ți se vor deschide alte porți și portițe care până la acel moment erau închise pentru tine, vei face cunoștință cu oamenii necesari și Dumnezeu îți va oferi mereu o șansă de a depăși situația dificilă.

Dumnezeu să te ajute!

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII BISEXUAL?

bisexual-400Probabil ai avut prima ta relație sexuală cu un alt bărbat și acum ai dori să afli mai multe despre bisexualitate și ce oferă ea.

Dacă, fiind bărbat, nu ai avut relații sexuale cu alți bărbați și ai găsit acest articol, te felicit! Pentru că el te va salva de la multe probleme și pericole, ajutându-te să eviți sexul cu alți bărbați în continuare.

În primul rând o să-ți spun un lucru, pe care nicăieri în altă parte nu-l vei putea găsi: sexualitatea  noastră nu ne este dată odată și pentru totdeauna, ea rezultă din energia divină cu care ne alimentăm și din experiențele noastre sexuale.

Aceasta înseamnă că sexualitatea noastră se poate schimba pe parcursul anilor, și chiar putem citi în presă despre homosexuali care și-au făcut schimbare de sex, devenind femeie, iar apoi peste câțiva ani au dorit din nou să devină bărbat, sau invers femei care au devenit bărbat, pentru ca apoi să renunțe.

De aceia fiecare din noi trebuie să aibă grijă de sexualitatea sa.

În special, dacă dorești să ai o viață sexuală îndelungată și satisfăcătoare, fără a ajunge a deveni un homosexual, cu tot buchetul de probleme pe care îl aduce această orientare sexuală: anxietate, lipsa unei familii, probleme cu societatea, boli cu transmitere sexuală trebuie să nu întreții relații sexuale cu alți bărbați. Iar cea mai bună opțiune în acest caz este NICI SĂ NU ÎNCERCI, cu toate asigurările și măgulelile binevoitorilor care te vor îndemna să încerci pentru că… „este un sex grozav, care îți dă o plăcere pe care nici o femeie nu ți-o poate da, etc.”

În această situație trebuie să acționăm ca și în cazul drogurilor: cel mai bine se protejează acel care rezistă ispitei și nu încearcă.

Bisexualitatea, nu este o orientare stabilă și inofensivă care te va face să culegi plăcerile unui sex absolut, atât cu bărbații, cât și cu femeile! Pe parcursul anilor un bisexual coboară pe o pantă abruptă până la momentul când devine homosexual.

Ca să spunem așa: Bisexualitatea este prima treaptă a homosexualității.

La început pare foarte cool și probabil sexul cu alți bărbați îți va aduce plăcere. Dar încetul cu încetul acest comportament sexual, sexul cu bărbați îți va umbri cealaltă parte a bisexualității – sexul cu femeile. Iar atunci, dacă ai avut o soție – ea te va lăsa, căutându-și să-și refacă viața alături de un bărbat care nu se va împărți între bărbați și femei. Familia ta va fi distrusă, dacă ai avut-o, dacă nu ai avut familie, nu o vei avea nici odată…

Vei cădea dintr-o depresie în alta, energia ta se va schimba, pentru că nu te vei mai alimenta acum cu energia rațională, ci cu cea emoțională și vei deveni homosexual. Atunci când vei începe să introduci în anus diferite obiecte sau te vei lăsa penetrat de partenerul tău sexual va însemna că ai devenit un homosexual adevărat. Vei căuta parteneri de sex, dar îți va fi greu să-i găsești pentru că cine are nevoie de un homosexual bătrân și cu probleme?

Dacă vei rezista tuturor tentațiilor de sinucidere, drogurilor, alcoolului, bolilor venerice ai șansa de a sfârși cu bine această viață, care la început a fost atât de ademenitoare, într-un ospiciu.

Aceasta este calea pe care o urmează cei care încearcă sexul cu alți bărbați și care se mândresc că sunt bisexuali, de parcă ar da lovitura vieții lor. Aceasta este Calea Bisexualității pe care o urmează toți bisexualii.

Evident că există și o alternativă la această cale: abținerea de la orice relații cu persoane de același sex, nu te lăsa păcălit de discursurile dulci ale homosexualilor și luptă din toate puterile contra pornirilor proprii.

Doar astfel vei putea avea o lungă viață sexuală alături de persoana pe care o iubești.

Acest articol a fost scris pentru bărbați. Dar pentru femei pot da acelasi sfat: daca ai avut relații sexuale normale cu barbați, nu incerca sex cu alte femei, pentru ca asta iti va aduce numai probleme.

 

VIOLENȚA ȘI FURIA

furie-400Este important să înțelegem că, trăind în societate, noi nu putem să ne izolăm de ea, dar noi putem să nu urmăm și să ne dezicem de laturile rele ale societății noastre. Fiecare din noi poate deveni  mai bun și mai  fericit dacă va urma calea binelui.

Violența și furia nu te vor ajuta nici odată să rezolvi situația. Chiar dacă pe termen scurt poți avea un oarecare beneficiu de la aplicarea violenței, pe termen lung agresivitatea îți va subjuga partea bună a sufletului tău, ajungând astfel să îmbrățișezi calea răului, care este calea pierderii sufletului tău. Violența îți va distruge viața pentru că odată ce va pătrunde în sufletul tău va deveni tot mai puternică. De aceia Isus Cristos a spus: „Nu vă împotriviți celui ce este rău, ci, dacă cineva îți dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-l și pe celălalt“ (Matei 5:39). De aceia trebuie să privești cât mai puține filme violente și horror. Cu timpul furia devine incontrolabilă și necesită multă energie pentru a fi ținută în frâu.

Noi nu suntem ființe ideale și facem mereu greșeli, dar este important ca să înțelegem aceste greșeli, pentru a le evita în viitor și pentru a le corecta acolo unde este posibil. Este important ca noi să dorim a ne corecta greșelile…

Există un mic truc pe care psihologii îl recomandă pacienților, anume de a învăța să detectezi momentul în care tu devii violent. Dacă sesizezi acel moment și îți pui întrebarea: „De ce de fapt m-am înfuriat? Care este problema?”, mânia ta va dispărea. Învață să depistezi această schimbare în dispoziția ta și vei învăța să-ți stăpânești emoțiile.

Pentru mai multă informație te invit să citești și capitolul: „Răul din noi.”

LUMINA

SC-019Am construit o biserică în sufletul meu. O biserică în care încape lumea toată, întreg globul pământesc și toți oamenii.

Am aranjat acolo icoane frumoase: livezi în floare și râuri susurând, munți înalți și orașe luminoase. Pe turlele înalte am agățat norii și luna, iar în vârf  am pus soarele.

Am construit o biserică în sufletul meu, neobișnuit de frumoasă și în ea trăiește Dumnezeu. Și în ea ard candele-luceferi și se aud cântările miraculoase ale păsărilor de aur, îngeri cu aripi voinice fac minuni și ajută oamenii cu toată puterea lor.

În această biserică timpul nu curge, acolo toți rămân tineri și viguroși mereu, iar moartea nu există. Și este îndeajuns să spui: „Iartă-mi păcatele…” pentru a fi iertat și a putea avea un nou început.

Acolo bat clopote de sărbătoare și răsună mereu râsete de copii… Totul este perfect și oamenii sunt fericiți. Acolo nu există tristețe sau plictiseală, nu există obligația de a munci pentru că omul trăiește din lumină. În locul acela sfințit de Dumnezeu nimeni nu plânge, nu sunt războaie și nu există ură, răul a fost înfrânt definitiv. Iar lupii trăiesc în liniște alături de căprioare și iepurași, pentru că ei nu au nevoie de a ucide, hrănindu-se cu lumină.

În biserica din sufletul meu este multă lumină și pace, este loc pentru orișicine. Vino și tu, fără întârziere, însetatul de adevăr, în biserica din sufletul meu.

SAVANȚII AU DEMONSTRAT CĂ DUMNEZEU EXISTĂ!..

scientific-400Recent au apărut dovezi care ne demonstrează că știința modernă începe tot mai mult a înțelege faptul că Universul în care trăim noi este un Univers în care există Dumnezeu.

Doar că savanții atunci când vorbesc despre divin preferă să nu rostească numele lui Dumnezeu, substituindu-l cu alte cuvinte care sunt mai pe placul lor pentru că nu duc o încărcătură religioasă.

Astfel în cercurile științifice tot mai mulți savanți aderă la ideea că lumea în care trăim este o lume simulată, aidoma celei imaginate de autorii filmului „The Matrix”. În  filmul apărut în anul 1999 eroul principal, hackerul Neo, trăiește într-o lume simulată, într-o lume a iluziilor, în care oamenii sunt doar o sursă de energie pentru Matrice, o inteligență artificială care a înrobit omenirea. Și doar  Neo poate schimba această situație…

Această simulare 3D a realității noastre, potrivit acestei teorii, este dată de un computer super-puternic extrem de performant și care simulează întreg Universul în care trăim noi toți.

Teoria simulării a luat un nou avânt odată cu o descoperire întâmplătoare, făcută de fizicianul francez Alain Aspect, și care arată că particulele subatomice dețin proprietatea hologramei.

tv-300Ce înseamnă în limbajul omului normal „proprietatea hologramei”? De fapt aceasta înseamnă că nu a fost descoperită nici o particulă subatomică care ar fi deținătoare de masa corpului. Corp există și el are masă, dar când adunăm masa particulelor din care face parte corpul această masă este egală cu zero, ceia ce ne face să credem că de fapt corpul acesta nici nu există, ci este o hologramă – o proiecție efectuată de cineva în spațiu.

Reieșind din cele spuse reiese că tot cosmosul este o energie. Și aceasta adâncește și mai mult misterul care s-a format în jurul energiei gravitaționale, energie care nu poate fi explicată nici de o teorie cât de cât științifică.

Pentru noi însă această teorie are un efect neașteptat, pentru că dacă traducem în limbaj normal cele spuse de fizicieni, aceasta înseamnă că cineva a creat acest Univers și deci Dumnezeu există. Pentru că doar Dumnezeu are puterea de a crea un Univers, sau mai multe, și oricum nu l-am numi noi, el tot Dumnezeu rămâne.

Deci această teorie confirmă ceia ce Biblia a spus cu mii de ani în urmă: Dumnezeu a creat această lume! Pentru că în traducere din limba în care vorbesc oamenii de știință: Simulat= creat!

Dacă trăim într-un Univers simulat, bucurați-vă căci avem un Creator! Și bucurați-vă pentru că Universul nostru este Universul Binelui, iar Dumnezeul nostru Creator este Dumnezeul Iubirii.

Bucurați-vă!

 

DUMNEZEU ESTE ENERGIA DIVINĂ…

creation-400Într-un oraș trăiesc alături doi oameni și deși sunt prieteni și se ajută unul pe altul se ceartă deseori. Motivul? Aparțin la religii diferite.

Aseară de exemplu, ei au stat ciondănindu-se până seara târziu neputând hotărî: Ce nume poartă de fapt Hristos?

-Numele adevărat al lui Dumnezeu este Iehova, zicea Adam. De aceia noi trebuie să ne adresăm Lui doar cu acest nume. Altfel el nu ne va auzi…

-Ba nu, îi răspundea Vasile, eu cred că Dumnezeu, fiind creatorul Universului, înțelege când i se adresează oamenii și cu alte nume. Iehova, Dumnezeu, Allah pentru dânsul nu contează, căci el a creat acest Univers…

Acum, dimineața, Vasile s-a urcat în mașină și este gata să pornească. Se duce la piață unde are un butic. Adam știe acest lucru și aleargă și el spre mașină:

-Stai, Vasile, zice ei, Tu te duci la piață, merg și eu cu tine!

-Ba nu, răspunde șiret Vasile, eu mă duc la centrul comercial…

-Nu fi ipocrit, piață sau centrul comercial este tot acolo!

-Ai văzut, tu ai înțeles că piața se mai poate numi și centru comercial, dar de ce Dumnezeu n-ar putea înțelege că El are mai multe nume?

Adam a plecat capul rușinat.

Dumnezeu este Unic. El este singurul Dumnezeu al acestui Univers și al multor alte Universuri pe care El le-a creat. Și este unul și același pentru toți oamenii, necăutând la religie, la rasă, naționalitate, sex sau vârstă. Dumnezeu îi iubește pe toți oamenii, chiar și pe cei care nu cred în el, pe atei.

El are mai multe nume, nu depinde cu ce nume te adresezi lui, El le înțelege pe toate. Chiar mai mult El răspunde la toate.

Ar putea oare Dumnezeu să lipsească pe careva dintre oameni de dragostea sa părintească, numai de atâta că el l-a numit Allah și nu Iehova sau Buda? Tu te-ai supăra pe fiul tău dacă el în loc de „tată” îți va zice „părinte”, sau „tati”?

Sigur că nu, Dumnezeu este mai presus decât certurile dintre oameni, mulți dintre care ar dori să-l privatizeze ei pe Dumnezeu, ca el să fie doar a lor și să le îndeplinească doar dorințele lor.

Dacă lumea ar fi înțeles aceste adevăruri nu ar fi existat războaie religioase, cruciade și inchiziții, cu arderea ereticilor pe rug, nu ar fi existat teroriști islamiști și atacuri sinucigașe.

Oamenii trebuie să înțeleagă acest lucru măcar acum de ceasul al doisprezecelea, când de Apocalipsă ne desparte atât de puțin timp. Să înțeleagă așa cum a înțeles și Adam ajutat de vecinul său Vasile.

Dumnezeu ne ajută pe toți cu energia sa divină, pe care noi o primim indiferent de cine suntem și cum ne numim și ce religie avem. Contează doar cum gândim.

Pentru că atunci când tu gândești răul cuiva, când tu procedezi motivat de rău, tu respingi iubirea lui Dumnezeu și energia sa divină, energie care nici când nu poate purta răul altor oameni. Dumnezeu nu permite acest lucru, energia divină folosite în scopuri rele se întoarce contra celui care a dorit să facă rău.

Mai multe despre energia divină puteți citi în capitolul: „Fenomenul energiei divine” 

 

ATENȚIE – „GRUPURILE MORȚII”!

inalt-400Un fenomen teribil bântuie internetul de limbă rusă, fenomenul denumit „grupurile morții”. Aceste grupuri au apărut la început în rețelele sociale „VKontakte”, în ele copii sunt atrași și manipulați astfel încât ei să comită sinucidere. Fanii acestor grupuri se numesc „balene”, iar comunitățile lor și le denumesc „marea balenelor”, „casă liniștită”, etc.

Am scris mai multe despre aceste grupuri și cum manipulează administratorii din acele grupuri copii pentru a-i împinge spre ași pune capăt zilelor în subcapitolul: „Vizualizare și îndoctrinare”.

Mai recent fenomenul a luat amploare și în Ucraina. Departamentul cyber-poliție, diviziunea Poliției ucrainene care se ocupă cu infracțiunile din domeniul internetului, dezvăluind faptul că au reușit să salveze două tinere care, lăsând bilete de adio, dispăruseră de acasă pentru a comite acte sinucigașe, mai exact li se cerea să sară de pe acoperiș.

Fetițele una de 17 ani, alta de 19 au putut fi salvate. Prima a fost găsită relativ ușor, însă pentru a o găsi pe cealaltă fată au fost mobilizați circa 200 de polițiști. Fata era aproape înghețată și stătea pe acoperișul unei case cu 16 etaje.

Ceia ce vreau să vă spun este să aveți grijă de copii și nepoții voștri pentru că „grupurile morții” se pot răspândi și în alte medii. Copilul care a fost ademenit în una din aceste grupuri ale morții își modifică radical comportamentul, de aceia dacă veți fi atenți îi puteți salva viața. Iată care sunt principalele schimbări ale comportamentului copilului pe care dacă le depistați la care trebuie să atrageți atenție  trebuie să bateți alarma:

 • Copilul devine închis în sine, se auto izolează, deoarece administratorii grupurilor îi condiționează ca ei să țină în secret tot ce se petrece cu ei sau în interiorul grupului. Copilul nu mai povestește despre activitățile de la școală, nici despre problemele sale, își ferește ochii și nu se mai joacă cu prietenii;
 • Copilul își schimbă regimul de viață. Devine somnoros și apatic pentru că este impus să se scoale noaptea, de exemplu la ora 4.30 pentru a viziona videoclipuri și filme cu conținut violent, în care alți copii își curmă viața;
 • Copilul devine depresiv, nu mai arată interes pentru hobby-urile sale sau pentru lecții, jocuri și alte activități;
 • Copilul are tăieturi la mâini sau pe corp ca urmare a sarcinilor pe care le-a îndeplinit.

Deci acum s-a creat incredibila situație când moartea intră în casele oamenilor prin intermediul internetului. Aceasta este realitatea crudă: oamenii pot fi manipulați și îndoctrinați prin intermediul internetului pentru ca ei să îndeplinească cele mai neverosimile cereri, chiar și pentru ași pune capăt zilelor.

Printre altele fie spus, acest tip de îndoctrinare este probabil folosit și de către militanții și propagandiștii ISIS pentru ași racola susținători, pe mulți dintre care mai apoi îi pun să se autodistrugă cu vesta cu explozibil. Ceia ce mă duce la gândul că probabil există o legătură între copiii ruși îndoctrinați și teroriștii islamiștii care, de asemenea, își recrutează adepții prin rețelele sociale, îi fanatizează și îi pun să se sinucidă luând cu ei viețile a sute de oameni nevinovați… Același tip de operare și aceleași tehnici! Să fie doar simple coincidențe?

Tehnicile de îndoctrinare utilizate de administratorii „grupurilor morții” sunt la sigur elaborate în laboratoarele secrete ale vreo-unei instituții de stat, probabil acum se testează eficacitatea lor. Ele sunt bazate pe faptul că vizualizările negative în exces plus rezistența scăzută la stres a psihicului (cum este cel ar copiilor) permit a aduce persoanele în stare de depresie și a le manipula după dorință.

Acum să ne închipuim că eficacitatea acestor vizualizări crește înzecit. Ce se va întâmpla?

Acești bieți copii vor fi mânați spre sinucidere mult mai repede, de asemenea, mulți oameni maturi vor putea fi manipulați în același mod. Un viitor îngrozitor? Un viitor puțin probabil? Ba acest viitor este aproape o certitudine, acest scenariu este tradus aproape complet în viață. Pentru că vine era realității virtuale…

Mai multe despre acest subiect te invit să citești în articolul: „Realitatea virtuala si viitorul nostru”.

TRENUL CARE VINE O DATĂ LA 2000 DE ANI

tren-400Ei stau în gară, așteptând să vină trenul, trenul care vine o dată la două mii de ani. Ei stau în gară un popor întreg: cu bunici și copii, cu geamantane și bocceluțe, cu câini și pisici, toți așteptând trenul care-i va duce spre o stație iluminată și plină de bunătate.

Dar trenul tot nu mai vine… Secole trec după secole. Și acest popor este poporul evreu, în așteptarea venirii lui Mesia pe acest Pământ. Dar Mesia demult a venit, și-a îndeplinit misiunea și a plecat fără ca ei să știe, fără ca ei să înțeleagă ce s-a întâmplat, fără ca ei să-l accepte.

De ce evreii nu au devenit creștini?

It’s a good question.

Toți cei 12 discipoli ai lui Cristos au fost de origine iudaică, Ioan Botezătorul și alți profeți au fost și ei evrei, iar toată acțiunea descrisă în Evanghelii a avut loc în țara Israel.

Din acest popor s-a ridicat și Isus Cristos, apariția căruia a fost prezisă cu mult timp înainte. În Vechiul Testament fiind menționate mai multe prorociri. De exemplu, în Isaia la capitolul 53, se vorbește:

 1. El a fost luat prin apăsare și judecata. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese șters de pe pământul celor vii și lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
 2. Groapa Lui a fost pusa intre cei răi, și mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar ca nu săvârșise nicio nelegiuire și nu se găsise niciun vicleșug in gura Lui.
 3. Domnul a găsit cu cale sa-L zdrobească prin suferința… Dar, după ce Își va da viată ca jertfa pentru păcat, va vedea o sămânță de urmași, va trai multe zile, și lucrarea Domnului va propăși in mâinile Lui.
 4. Va vedea rodul muncii sufletului Lui și Se va înviora. Prin cunoștința Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulți oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu și va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

Vedem că aici descrierea coincide perfect cu cele spuse în Evanghelie despre Isus Cristos.

Cine a fost Isus pentru conducătorii spirituali ai evreilor?

Doar un simplu om, un sărac care nu merită luat în considerare, iar atunci când se pune în calea lor care merită să fie strivit.

Și ei l-au strivit, l-au condamnat la moarte, neștiind că se condamnă la moarte pentru vecie pe ei însuși…

Nu astfel își închipuiau ei că trebuie să fie un Trimis al Domnului. După părerea lor El trebuia să li se înfățișeze îmbrăcat în haine aurite și cu o stea strălucitoare în frunte, cu cântări îngerești, pentru ca ei să-l recunoască și să-și dea acordul pentru cele ce trebuie să îndeplinească El în această lume. Misiunea Lui, după ei, era de a-i face mai puternici și mai sclipitori.

Dar alta era voința Domnului…

El a fost condamnat și după acea condamnare, după moartea și învierea sa, nu a mai avut parte de o reabilitare, care ar fi trebuit să urmeze, pentru că El a fost nevinovat. Și drept urmare pentru evrei El rămâne a fi un criminal care a fost condamnat la moarte.

Astfel liderii religioși nu și-au reparat greșeala, nu s-au pocăit și această eroare s-a perindat din generație în generație: poporul evreu fiind lipsit de posibilitatea de a adera la învățătura creștină.

Iată de ce ei după trecerea mai bine de două milenii mai așteaptă și azi venirea celui Ales pe acest pământ…

Pentru că ei acceptă doar un Mesia uns de liderii lor religioși. Iar un Mesia nu se supune lor, el este răspunzător doar în fața lui Dumnezeu și vine în această lume nu pentru a le îndeplini dorințele conducătorilor, ci pentru ași îndeplini misiunea dată de Spiritul Divin.

Trenul nu mai vine. Poate a fost contramandată ruta?

tren

Trenul stă în stație doar două minute

Ba nu, trenul a trecut pe alături și a oprit în stație pentru ale sale două minute. Dar la această stație nu a urcat nimeni pentru că liderii lor religioși nu le-au arătat poporului trenul, nu le-au deschis ușile și nu i-au invitat să intre cât mai repede pentru că trenul stă în gară doar două minute.

Poate pentru că ei nu dețineau controlul!? Poate pentru că ei nu înțelegeau unde duce el? Poate pentru că ei, liderii, doreau o altă destinație?

Cine știe? Cert este că trenul a trecut pe alături…

Acest răspuns ne aduce însă și o nouă dovadă că Isus a trăit cu adevărat și că a fost un personaj real. Pentru că dacă ar fi fost un personaj inventat, așa cum ne-a tot inoculat în subconștient ideologia marxist-leninistă, comunitatea izraelită nu ar fi avut obstacole în îmbrățișarea învățăturii creștine. Dar ea a avut și am explicat mai sus de ce.

Ce concluzii putem trage de aici?

Isus Cristos a fost judecat și condamnat nu la cerințele poporului israelit, ci anume a capilor bisericii iudaice de la acea vreme.

Ceia ce trebuie să ne dea de gândit.

Aceasta însemnând că liderii religioși sunt și ei oameni și pot greși, nu trebuie urcați pe piedestal și luate ca adevăr fără drept de apel vorbele lor, fără a gândi, fără a trece prin sita rațiunii, mai ales atunci când ei sunt purtători de mesaje politice.

Căldura trebuie luată direct de la sursă, nu prin intermediari și prin diferite combinații, și această sursă este Dumnezeu care îți dă energia sa divină.

Divinetica te învață cum să primești energia divină direct de la sursă.

 

CUM NE AJUTĂ DUMNEZEU…

cocostarc-400Odată poate vei avea nevoie de bani și vei dori ca Dumnezeu să-și trimită în zbor un cocostârc, ținând în cioc o sacoșă plină ochi cu bani, sau să facă să crească pe copacul din prejma casei tale bancnote de 100 Euro, pentru că cele cu nominalul de 1 sau 5 Euro sunt mai greu de strâns, ori poate te vei gândit la o găinușă care face ouă de aur în fiecare zi… Oare vei fi tu surprins să constați că această abordare nu merge? Aceste lucruri Dumnezeu nu le va înfăptui. Pentru că el nu schimbă legile naturii stabilite odată pentru totdeauna la data când a creat acest Univers.

Iar în acest Univers cocostârcii nu poartă plase cu bani în cioc, bancnotele nu cresc pe copaci și nici găinușele nu fac ouă de aur (și nici de argint!).

Dar aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu te poate ajuta! În toate lucrările bune El este aliatul tău! El are un mod special de a ne ajuta, cum se spume mai nou  are o tehnologie specializată.

Atunci când exprimi o rugă intenția ta este înțeleasă de Dumnezeu, atunci El va face toate cele necesare pentru ca tu să obții ceia ce îți dorești.

În primul rând Spiritul Divin face legătură între toate ființele de pe Pământ de aceia el te va ajuta să-ți pui intențiile tale în acord cu cele ale altor persoane care te pot ajuta ca să-ți îndeplinești scopul propus. După cum am explicat în subcapitolul Dovezile existenței Noosferei oamenii au o legătură permanentă între ei, legătură care se face prin Sferele Divine, anume Noosefera.

Și în al doilea rând Dumnezeu te ajută să fii mai determinat și mai consecvent în atingerea obiectivului tău.

Atunci când te rogi, tu îți setezi, de fapt, chakrele corpului, îndeosebi chakra focului, care este răspunzătoare de voința și a setei de viață la o anumită acțiune.  Ca rezultat chakra va primi mai multă energie divină, tu vei deveni mai activ și mai motivat putând astfel să îndeplinești tot ce ți-ai propus.

Pentru a înțelege mai bine cele spuse de mine îți recomand să citești mai multe dintre articolele scrise de mine pe acest site despre principiile eticii divine  și despre chakre.

Acesta este mecanismul energetic prin care Dumnezeu ne ajută pe noi oamenii ca noi să trăim pe acest pământ fericiți și împliniți. Pentru că El vrea ca toți oamenii în timpul vieții lor să fie desăvârșiți și să atingă cât mai mulți perfecțiunea pentru ca ei să poată accede în Sferele Divine.

Atunci însă când omul nu crede în divin, el este lăsat să activeze pe cont propriu. De el depinde cât va fi de motivat, cât de multă energie divină va avea și cum își va atinge scopul. În afară de aceasta legătura inter-personală va fi mult mai slabă.

Dumnezeu este o sursă veșnică de iubire și lumină. Nu te lenevi să-l cunoști.

 

ARE RELIGIA CREȘTINĂ UN DUBLU STANDARD?

dublu-400Adevărul trebuie spus întotdeauna, chiar dacă el este dureros și nu ne convine nouă. Nu trebuie să ne ascundem după degete, pentru că ascunderea adevărului ne face vulnerabili.

De exemplu apare mereu o astfel de întrebare, am dat și eu de ea rătăcind prin internet: „De ce în Biblie, în Vechiul Testament, faptele violente și inacceptabile astăzi ca uciderea femeilor și ale copiilor, tăierea capetelor, jafurile de război erau prezentate ca lăudabile și demne de urmat, atunci când erau săvârșite de poporul lui Israel și conform credinței lor. În același timp faptele combatanților ISIS care acționează tot în numele credinței lor sunt aspru criticate pentru că ucid oameni și violează femei. Nu este acesta un dublu standard?”

O să încerc a răspunde.

În primul rând trebuie să înțelegem că religia, Dumnezeu și credința nu sunt echivalente, ele sunt trei fenomene diferite.

Religia este un instrument de apropiere de Dumnezeu, apropiere care se face prin credința noastră.

Și ca un instrument ce este religia are și proprietatea de a se uza moral. Aceasta înseamnă că odată cu trecerea timpului ea devine tot mai ineficientă și își pierde calitățile sale esențiale, întrucât nu mai poate corespunde întru totul noilor cerințe ale civilizației umane.

În cazul religiilor perioada de uzură morală este de ordinul miilor de ani. Dar religia creștină a avut un mecanism de continuă adaptare a sa la noile cerințe, prin faptul că apăreau mereu profeți, aproximativ o dată la 500 de ani, care făceau schimbările necesare,dând astfel o nouă suflare acestei religii. Astfel au fost profeții biblici, astfel a fost și Isus Cristos, care a schimbat total esența vechii religii a israeliților, aducând-o în dar tuturor popoarelor pământului și făcând-o mai iubitoare de oameni, nonviolentă și tolerantă.

Cândva la începuturile istorice ale creștinismului era considerat lăudabil uciderea dușmanului și aducerea capului lui pe o tava, de asemenea și uciderea soției, copiilor și tuturor rudelor sale, pentru a stârpi din rădăcină acea seminție. Acum însă acest tip de comportament este complet inacceptabil și aceasta se datorează în primul rând învățăturii lui Isus Cristos.

Societatea umană se dezvoltă continuu și se schimbă de asemenea continuu și etica umană. Deci ceia ce era permis israeliților din Vechiul Testament nu ne este permis astăzi nouă. Nu mai poți ucide astăzi oameni în numele religiei, nu le mai poți viola femeile lor, nu mai poți tăia capete și pune aceste fapte în filmulețe pe YouTube, așa cum fac așa numiții „luptători religioși” islamiști. Astfel de fapte sunt socotite acum drept crime împotriva umanității și cad sub incidența Curții Penale Internaționale de la Haga.

Deci din cele expuse mai sus rezultă că în cazul religiei creștine nu există un dublu standard, ci mai degrabă o neînțelegere a noțiunii de religie ca un instrument al apropierii de Dumnezeu. Nu este un dublu standard faptul că în Vechiul Testament se amintesc despre faptele acelor oameni, care acum sunt citite ca un fel de legende și povești, pentru că noi, creștinii, respectăm dreptul la viața a fiecărei persoane, precum și toate celelalte drepturi ale oamenilor.

 

CUM SĂ COMBATEM RĂUL DIN NOI…

indian-350aSe spune că răul este răspândit peste tot în lume, dar de fapt se ascunde în fiecare din noi, răul nu este o ființă fantastică și diabolică, răul îl facem noi, oamenii, iată de ce luptând cu răul din sufletele și din mintea noastră, noi facem întreaga lume mai bună și mai luminoasă. Fiecare om poate, aidoma acestui fachir din imaginea alăturată care îmblânzește șarpele, să supună răul din sufletul său.

Există în oricare om ceva rău, ceva rebel care ne cere să acționăm contra tuturor legilor, contra tuturor oamenilor și contra bunei morale. În capitolul: „Răul din noi” al acestei cărți am denumit acest rău ca Alter-Ego.

Acel ceva rău, încearcă mereu să prea controlul asupra minții tale, atunci când tu te aștepți cel mai puțin: când ești emoționat, când dormi, ori când ești în stare semiconștientă. Pentru că atunci controlul rațiunii asupra minții scade și el, răul, își poate arăta fața sa în diferite moduri.

Probabil fiecare din noi a avut anumite momente în care a simțit cum este împins de acea fiară, pentru a face rele și a proceda contra bunilor maniere sau a tuturor legilor. Acestea apar uneori din senin în forma unor gânduri rele, a unei enervări puternice sau a unor tentații date de simțurile noastre sau chiar de prietenii noștri.

Cea mai deasă este apariția sa în forma unui acces de furie necontrolată, fobii, voci imaginate, dublarea personalității…

Și uneori cineva nefiind îndeajuns de înțelept, sau neavând putere dea rezista , neavând credință, sau din lăcomie, lașitatea pierde această luptă, devenind un om rău, pierdut pentru Dumnezeu. Devenind un ucigaș plătit, bandit, mafiot sau cum s-ar mai autodenumi ei.

Răul poate începe a crește în tine pornind de la o mică „plăcere” pe care ți-o permiți, cum ar fi răzbunarea, sau de la o „distracție nevinovată” cum ar fi luarea în derâdere, batjocorirea persoanelor din anturajul tău. Pentru că cine poate aprecia unde se termină o simplă ironie și unde începe umilirea? Cert este că acel care pășește pe calea răului el își va primi pedeapsa deoarece în Universul nostru răul este condamnat la dispariție.

Dar noi avem puterea de a lupta cu acest rău care este ascuns în noi și această putere ne este dată de energia divină a lui Dumnezeu Unicul și de setările chakrelor noastre, adică de educație, etică și moralitate. Noi putem opune rezistență și putem birui răul din noi.

Trebuie doar să fii încredințat că orice nu s-ar întâmpla, orice nu ar fi, tu nu vei deveni un om rău, tu ești omul lui Dumnezeu și urmezi legile creștine, că tu nici când nu vei acționa contra acestor principii.

Astfel trebuie să-ti programezi gândurile tale pentru ca într-o viitoare situație de criză să nu fii luat prin surprindere de răul ce va zvâcni în tine. Cu răul din noi trebuie să luptăm zilnic și fără cruțare. Energia divină ne este de bun ajutor în această confruntare. Atunci când avem un nivel înalt de energie divină noi suntem mult mai rezistenți la stresuri și la toate tentațiile perfide.

Cândva și Isus Cristos a fost ispitit cu toate tentațiile lumii noastre. Iată cum se povestește despre aceasta în Evanghelia lui Matei, capitolul 4:

 1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul.
 2. Și după ce a postit patruzeci de zile și patruzeci de nopți, la urmă a flămânzit.
 3. Și apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De ești Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.
 4. Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”.
 5. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
 6. Și I-a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: „Îngerilor Săi va porunci pentru Tine și Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbești de piatră piciorul Tău”.
 7. Iisus i-a răspuns: Iarăși este scris: „Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău”.
 8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
 9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
 10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: „Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești”.
 11. Atunci L-a lăsat diavolul și iată îngerii, venind la El, Îi slujeau.

Isus a avut puterea de a rezista tuturor tentațiilor pentru că știa că puterea materială a lumii, fiind venită din bani și foloase materiale este de neegalat cu puterea care vine de la Dumnezeu, de la partea spirituală a lumii noastre. Acea putere rezistă în timp și aduce eternitate. Acea putere aduce viața veșnică în Sferele Divine, care în Biblie este denumit Rai.

Uneori noi simțim niște impulsuri de a acționa imediat și violent. Aceste impulsuri vin tot din interiorul nostru și sunt o consecință a ideilor și imaginilor pe care le-am acumulat noi de-a lungul timpului. De aceia unele persoane acționează uneori violent și imprevizibil, fără ași da seama, fără a dori acest lucru. Și mai apoi ei regretă mult această agresivitate a lor, uneori chiar întreaga viață.

Tu fii mai deștept decât ei! Privește minim de filme violente, thriller sau horror, vezi tu, filmele de comedie, de dragoste și romantice, istorice pot fi la  fel de interesante și să aducă o mare bucurie și satisfacție în viața ta fără a te programa însă negativ.

De-aceia pentru a birui răul din tine trebuie să ții cont de următoarele:

 • Să faci pace cu tine însuți, dar doar pășind pe calea binelui. Să te accepți așa cum ești, dar doar dezicându-te de vechile greșeli și obiceiuri. Dumnezeu te iartă pentru toate păcatele pe care le-ai făcut, singura condiție este să nu mai faci altele. Nu te poți accepta pe tine ca un bandit și ca un om rău, pentru că aceasta te va duce la pierzanie.
 • Să respecți cele 10 porunci, astfel tu vei merge întotdeauna pe calea cea dreaptă.
 • Dezice-te de prietenii care te sfătuiesc lucruri nedemne, rele, inumane, nu mai interacționa cu ei și fă-ți prieteni noi. Aceasta te va ajuta să rupi cercul vicios în care ai nimerit din greșeală.
 • Dacă ai făcut fapte reprobabile, păcate din orice pricină nu ar fi nu le încuia în tine, ci împărtășește-le. Le poți spune duhovnicului, soției sau prietenului, chiar unor oameni necunoscuți.  Aceasta va fi o mare ușurare pentru sufletul tău.
 • Nici un om nu este perfect. Dacă regreți cu adevărat lucrurile rele pe care le-ai făcut, te căiești din inimă și vrei să le îndrepți Dumnezeu te va ierta și astfel nu vei suporta consecințele răului făcut.
 • Iartă, acolo unde este de iertat, pentru că oricine poate greși și este omenește a greși, iar iertarea este ceia ce ne face pe noi oameni… Poți tu oare ierta cu adevărat? Poți tu oare uita ofensa ce ți s-a adus și șterge cu buretele orice urmă a dureri și a urii, ce te-a copleșit atunci când ai fost umilit de prietenul tău, sau atunci când soția sau copilul tău au făcut o faptă de care ei singuri se rușinează și le pare rău, și de care nu vor să vorbească pentru că îi doare? Pentru a ierta pe cineva adu-ți aminte cât de mult îi iubești tu și cât le dorești binele. Și încearcă a înțelege că fiecare om poate face greșeli, este omenește de a greși și de aceia greșelile trebuie iertate. Atunci când vei ierta din tot sufletul tu vei înțelege.
 • Dacă ai probleme cu soția (soțul), cu copii sau părinții încearcă și înțelege: oare aceste probleme nu vin de la tine, oare nu în tine stă pricina acestora? Pentru că ele problemele trebuie soluționate, până nu devin un ghem de probleme imposibil de descâlcit, iar cheia spre rezolvarea lor este răbdarea, înțelepciunea și dragostea.
 • Programează-te pozitiv: orice nu s-ar întâmpla tu ești un om bun care merge doar pe calea binelui, tu ești omul care crede în Dumnezeu și este ajutat de el. În orice situație nu te-ai afla ca un om bun ce ești, tu acționezi ca un om care dorește binele tuturor oamenilor și luptă contra răului.
 • Vizionează cât mai puține filme violente, horror și acțiune. Aceste filme te programează negativ.

Astea sunt regulile care trebuie respectate pentru a merge pe calea binelui și pentru a nu regreta mai târziu, în fața conștiinței tale că ai făcut multe greșeli care nu mai pot fi remediate. Tu ești acel care are voința și puterea de a alege, tu ai puterea de ați făuri singur destinul, trebuie doar să decizi corect, ținând cont de cerințele divine și atunci nici odată nu vei regreta.

 

 

 

 

 

 

LIMBĂ SAU DIALECT?

limba-350Am hotărât să scriu acest articol deoarece cu noțiunile de dialect și limbă se manipulează deosebit de mult și într-un sector atât de sensibil al vieții publice precum este cel interetnic.

În general pentru a înțelege dacă ceia ce se vorbește pe un anumit teritoriu este limbă sau dialect este utilizat criteriul înțelegerii reciproce. Dacă doi vorbitori din diferite regiuni se pot înțelege reciproc prin grai atunci se spune că ei vorbesc două dialecte a unei limbi, în caz contrar se consideră a vorbi două limbi diferite.

Controversele în cazul utilizării criteriului înțelegerii reciproce apar atunci când un vorbitor îl înțelege pe celălalt, dar acela nu-l înțelege, sau în cazul dialectelor continue, când având trei vorbitori din regiuni diferite A,B și C și apare situația când A și B se înțeleg reciproc între ei, de asemenea și B cu C, dar A nu se înțelege reciproc cu C.

Iar aceste interpretări echivoce lasă loc pentru speculații și diferite transpuneri părtinitoare atunci când în acest joc se implică factorul politic.

Astfel, folosindu-se de faptul că savanții nu au putut ajunge la un numitor comun în chestiunea: „Limbă sau dialect” o limbă poate fi declarată de guvernele aflate la putere dialect al unei altei limbi din considerente politice, sau invers un dialect al unei limbi poate fi declarat limbă.

Ca exemplu în primul caz ne poate servi China, unde oficial se spune că toate limbile vorbite pe teritoriul Chinei sunt dialecte ale limbii chineze, deși vorbitorii a două diferite „dialecte” ale chinezei nu se înțeleg între ei.

dicționarCa exemplu în cazul doi poate servi Republica Moldova, în care dictatura comunistă a impus limba „moldovenească” pentru a justifica dezmembrarea națiunii române înfăptuită prin anexarea Basarabiei. S-a ajuns până la absurd în 2003 când a fost editat un dicționar moldovenesc-român, compus de „lingvistul” Vasile Stati.

Și aici vă dau câteva mostre din această lucrare „științifică”. Se pretinde că în limba „moldovenească” cuvântul peșteră nu există, ci este folosită varianta „cotlon de piatră”, iar pentru „bani mărunți” ar exista doar cuvântul „mărunțiș”. Printre altele există oare bani (monede) mășcați?

Alte perle ale lingvisticii descoperite de Stati, luate la întâmplare:

– legumărie f. – verdețuri;

– legume f.pl. – fructe. Merili când fac leguni când nu.(TD);

– lehamite f. – dezgust. La DLR.

– Lehăuc m.- palavragiu.

– lehăi – a trăncăni. La DU. 

Etc Etc în total 327 pagini.

După cum vedem toate cuvintele din limba „moldovenească” se regăsesc în dicționarul limbii române și criteriul înțelegerii reciproce lucrează foarte bine în cazul vorbitorilor din Basarabia și România.

Dar acest articol nu este despre dicționarul lui Vasile Stati, am pomenit despre el doar în treacăt, pentru că am discutat problema politizării subiectului dialectelor și limbilor.

După părerea mea ca criteriu de evaluare pentru a declara în mod univoc dacă o limbă vorbită într-o anumită regiune este dialect sau nu ar putea fi necesitatea sau lipsa necesității în formarea unui nou centru lingvistic pe creier.

Se știe că atunci când învățăm o limbă nouă în partea stângă a creierului nostru se formează  o zonă nouă, numită centrul limbii respective, în care se acumulează toate informațiile despre a ceastă limbă. Și acesta este un lucru pozitiv, deoarece formarea acestui centru, permite ca limba, să fie vorbită fluent, fără a căuta disperat prin minte cuvintele necesare.

Ei, bine, eu gândesc că anume acest fenomen de creare a centrului limbii poate servi drept criteriu pentru declararea  limbă sau dialect. În acest fel nu avem decât a analiza: se formează un centru al limbii respective în creierul vorbitorului sau nu, el fiind de-acum format.

Iar formarea unui centru pentru o limbă se poate depista destul de ușor:

 1. Vorbitorul, într-o limbă străină lui, întotdeauna trebuie să proceseze cuvintele, să le traducă în limba sa natală, să le caute în mintea sa, prin urmare el întârzie cu răspunsul (în primele luni de vorbire într-o limbă străină). Omul alege cuvintele.
 2. Formarea unui centru al limbii respective necesită timp și efort.

Deci, putem spune că limba vorbitorului A  este un dialect al limbii vorbite de vorbitorul B dacă vorbitorul A nu trebuie să-și creeze în creierul său centrul limbii respective, ceia ce înseamnă o adaptare mult mai rapidă la comunicarea verbală dintre cei doi (A având doar ași antrena coardele vocale și ași îmbogăți vocabularul). În caz contrar A vorbește o altă limbă decât B.

În general, dialectul păstrează structura gramaticală a limbii-părinte, atunci când avem o gramatică comună putem spune cu siguranță că A și B vorbesc aceiași limbă, prin diferite dialecte.

În cazul când structura gramaticală este aceiași, nu va exista necesitatea formării unui nou centru lingvistic în creier și aceasta explică faptul de ce dialectul unei limbi este însușit mult mai repede decât o limbă nouă care conține cuvinte asemănătoare.

Și acum după toate cele spuse putem concluziona că limba „moldovenească” și limba română sunt practic una și aceiași limbă, aici nu merge vorba nici chiar de dialecte diferite, pentru că vorbitorii de „moldovenească” și română se înțeleg din prima secundă, fără a mai fi nevoie de acomodare, de învățare etc. Excepție făcând rusismele recente care au fost adăugate limbii „moldovenești” în mod artificial cu nemiluita de lingviștii gen Stati.

Asta este tot ce am avut a spune pe acest subiect generator mereu de turbulențe în spațiul dintre Prut și Nistru. Fiind și eu un moldovean am dorit să-mi elaborez propria mea abordare științifică, așa cum fac toți moldovenii, mari lingviști…

DESPRE CREDINȚĂ

In cadrul unui articol despre energia divina, anume: „De ce oamenii nu cred in Dumnezeu”,  noi am vorbit despre faptul ca energia divina este purtatoare a caracteristicilor spirituale, cum ar fi a crede sau a nu crede in Dumnezeu si am spus ca coenergia rationala este o coenergie agnostica, ceia ce inseamna ca majoritatea oamenilor „rationali” sunt agnostici sau atei.

Ceia ce nu am mentionat atunci este faptul ca credinta se poate invata, chiar si daca suntem oameni „rationali”. Tot asa cum noi invatam a avea incredere in parinti si in prietenii nostri, sau a avea incredere in puterile proprii.

Desi credinta in Dumnezeu si in energia sa divina este incredibil mai puternica decat increderea in sine sau in alte persoane. Pentru ca Dumnezeu exista si a existat vesnic si El nici odata nu te va trada, nu va rade de tine sau te va desconsidera, ci te va ajuta cu puterea si energia sa divina, cu super-personalitatea sa.

Aceasta carte este scrisa anume pentru a educa increderea in Dumnezeu, pentru ca toti acei care vor sa-l cunoasca sa poata veni la El. Si cartea aceasta este foarte „rationala” pentru ca a fost scrisa de un om care are darul de a percepe si a  intelege  ambele coenergii psihice la fel de bine si care a dorit sa dea o sansa de asi recapata credinta si oamenilor „rationali”. Pentru ca si ei sa-l poata cunoaste si sa poata veni la El.

Chiar daca esti un ateu trebuie sa stii ca Dumnezeu te iubeste si el este acel care iti da energia divina, care te ghideaza in viata, noi am vorbit despre aceasta in capitolele de baza in care am studiat fenomenul existentei energiei divine si caracteristicele ei.

Tu nu ai pentru ce-l uri pe Dumnezeu, nu ai pentru ce-l batjocori si a-l insulta, tu trebuie sa stii ca El nu are nevoie ca tu sa-l divinizezi. Tu ai nevoie de El! Si daca astazi tu fiind tanar si sanatos, tu crezi ca poti fi mai tare ca Dumnezeu, crezi ca nu ai  nevoie de el, nu acelasi lucru o sa-l simti si maine.

Pentru ca vine totdeauna un maine in care vei simti lipsa ajutorului sau si te vei chirci de durere chemandu-l in ajutor, rugandu-te la El ca sa-ti redea credinta pierduta, sau sa ti-o intareasca, sau sa te ajute si sa-ti salveze sufletul…

Si el va veni, dar singura intrebare este daca nu va fi acel moment prea tarziu, daca tu vei dovedi, daca vei mai avea timp sa intelegi aceasta…

Credinta este cel mai important lucru din viata unui om. Ea, credinta, misca popoarele si persoanele individuale si le da un scop, ii face sa fie corecti si  drepti, si  sa-si indeplineasca misiunea pentru care s-au nascut pe acest pamant.

De aceia credinta trebuie educata din primii ani de scoala. Ea poate fi sadita in sufletul unui om si crescuta acolo ca pe o planta rara si pretioasa. Credinta, la fel ca religia, este un instrument prin care noi ne apropiem de Dumnezeu, prin care noi tinem legatura cu Dumnezeu si  prin care noi primim energia divina.

TIMPUL ȘI ENERGIA DIVINĂ

ceasTimpul este un concept fundamental în fizica și este o categorie filozofică. Acum știința modernă a ajuns în situația că fără a lămuri acest concept al timpului nu se poate dezvolta în continuare.

Deci o să vorbim puțin despre timp.

Învățații nu ne pot explica exact noțiunea de timp. Timpul nu este materie, nu este energie, nu este ceva măsurabil sau măcar sesizabil. Maxim la ce i-a dus capul pe savanți este să declare ca timpul este un continuu, adică curge într-o direcție. După ce a apărut teoria generala a relativității a apărut și ideea de continuu timp-spațiu.

Astăzi vom vorbi despre timp din punctul de vedere al divineticii. Am menționat  în capitolul 2. „Energia divina si coenergiile sale” că timpul este o proprietate a coenergiei raționale.

brain-clock-200Coenergia rațională este coenergia care poartă noțiunea timpului.  Timp de fapt nu există, există doar noțiunea de timp, sau în alte cuvinte senzația de timp, care ne este dată de coenergia rațională, de emisfera stângă a creierului nostru.

S-a observat demult că emisfera dreapta a creierului nostru nu are noțiunea de timp. Un pictor, de exemplu, care lucrează creativ la tabloul său, nu are senzația că timpul trece, pentru că el folosește  partea dreaptă a creierului. Pentru el timpul trece foarte repede, tot astfel  trece timpul pentru copiii mici și oamenii „emoționali”.

În Univers există doar materia și procesele care au loc cu această materie. Iar ele durează și durează o anumită PERIOADA DE TIMP. Toate procesele durează perioade de timp, care nu sunt coordonate între ele. O stea luminează 10 miliarde de ani, alta doar  4 miliarde. Un om trăiește 100 ani, altul doar 50. Asta este perioada vieții lor. Chiar dacă  și un om, și un fluture, și o frunza trăiesc simultan, în aceiași clipa, asta nu înseamnă că timpul există ca un continuum.  În alte cuvinte am putea spune că timpul nu este un tot-întreg.

Pentru a înțelege ceia ce vă spun imaginați-vă ca depunem undeva în spațiu, acolo unde nu exista materie sau energie, un obiect în care nu are loc nici un proces fizic sau de alta natura, nu exista în el electroni care sa se miște pe orbitele lor, nu exista nici o energie –nimic. Ce se va întâmpla cu acest obiect?

Evident ca obiectul va exista acolo atâta timp cât nu are loc nici un proces, adică infinit. Aceasta înseamnă lipsa timpului. Deci procesele sunt timp, iar timpul este doar o idee.

Oamenii au inventat ceasurile, aceste mecanisme menite sa se învârtă uniform, pentru că partea rațională a creierului lor, cerea o unitate de măsură pentru ceia ce simțeau ei: timpul.

Fiecare persoană trăiește în propriul său timp: pentru un om bețiv, care-și pierde întreaga viața bând și petrecând din beție în beție, întreaga sa viată se va scurge ca o secundă. Iar pentru un muncitor care lucrează din greu fiecare oră se prelungește la nesfârșit.

Dar poate oare timpul curge înapoi? Ei, bine, potrivit legii relativității lui Albert Einstein poate, dacă te miști cu o viteză mai mare ca viteza luminii.

Uneori se ajunge pana la faptul ca se fac deducții eronate, de genul: dacă electronii, pe orbitele atomilor, s-ar învârti în direcția opusă, atunci timpul ar curge înapoi,  și o moneda pe care ai arunca-o în aer, ar apărea atunci în aer înainte ca tu s-o arunci.

Dragii mei, cine a zis ca cineva a anulat legea cauza-efect pentru acest caz? Chiar dacă timpul ar curge înapoi, ceia ce este un non-sens, deoarece procesele au loc numai într-o direcție, cauza tot va fi urmata de efect și nu invers.

Chiar și în cazul când Universul nostru ar trece din faza de expansiune la faza de contractare, timpul tot nu ar curge înapoi, pentru ca timpul nu există. Este doar o noțiune inventata.

Astfel dacă eliminam raționalitatea din creier, nu mai suntem dependenți de timp: un câine nu se grăbește nicăieri, o pasare nu are nevoie de ceas, un porc nu se gândește la moarte, toate ritmurile naturii vii, dar neraționale sunt venite de la Biosfera. Timpul este momentul pe care îl trăim, secunda care desparte viitorul de trecut. Prețuiți această secundă!

ÎN GOANĂ DUPĂ AUR ȘI BANI

Goana dupa aurÎn goana febrilă după aur și bani, după confort și lucruri materiale noi facem multe greșeli grave pe care mai apoi ni le reproșăm întreaga viață și nu ni le putem ierta nouă înșine.

În forfota zilelor obișnuite, când suntem preocupați doar de mâncăruri, băuturi și sex, noi nu ne îngrijim de sufletul nostru, uităm de el, de parcă nici nu ar exista, nu-i mai dăm hrană  și ucigându-l încetul cu încetul. Ba mai mult, unii contestă însăși existența sufletului scriind tratate și doctorate.

În realitatea aprigă a tinereții ne ardem visele și virtuțile primite din naștere și orbecăim prin întuneric fără a ne putea atinge scopul pentru care ne-am născut pe acest pământ, fără a ne putea transforma într-o făptură luminoasă și caldă, așa cum ne cere natura noastră divină, pe care o avem fiecare în noi.

Și atunci când nu mai avem putere, când visele noastre de mărire și  îmbogățire s-au risipit ca un  praf, când înțelegem vanitatea existenței fără de Dumnezeu și ni se  deschid ochii și noi observăm cât suntem noi de mici. Observăm câte greșeli și cât de răi am fost… Și ne îngrozim! Și sufletul nostru sare din piept strigând denunțător:

            – Nu vreau, nu vreau să fiu distrus, nu vreau să fiu dizolvat. Vreau la Dumnezeu, în Sferele Divine…

Dar nimeni atunci nu mai are puterea de a-l ajuta, de a întoarce timpul pierdut înapoi și a-i da o a doua șansă. Pentru că chiar el, sufletul, își va decide vinovăția și va hotărî dacă merită să se întoarcă pe Pământ într-un alt corp pentru a evolua mai departe sau trebuie să fie lipsit de energia divină și să se dizolve pentru totdeauna…

Să nu fii ca ei. Mai ai timp încă de ați face ordine în sufletul tău, de a mătura toate gândurile netrebnice și a șterge furia, mânia și gândurile de răzbunare. Oricât de multe greșeli nu ai făcut și oricât de multe păcate nu ai adunat Dumnezeu te va ierta. Energia divină te va ajuta. Spiritul Divin îți va da putere.

DESPRE MINUNI ȘI ENERGIA DIVINĂ

 

Dumnezeu Unicul a creat acest Univers așa cum este și a pus legi fizice, psihice și de altă natură pentru ca această lume să poată funcționa autonom. El nu mai dorește  a interveni în creația sa pentru a face minuni și semne de bunăvoință, sau alte dovezi și miracole cerute de noi oamenii. Dumnezeu nu face minuni contra legilor naturii, instituite de El însuși. Minunile pe care le face el sunt create cu ajutorul energiei divine: O boală incurabilă se vindecă de odată în totalitate, apare un ajutor material, chiar atunci când tu ai cea mai mare nevoie de el, norii de pe cer brusc se dau în lături exact atunci când te întrebi dacă Dumnezeu există… Astfel lucrează energia divină.

Și aceasta înseamnă că El te poate ajuta! Dumnezeu nu a uitat de tine și te susține atunci când tu ai nevoie de sprijin.

El te ajută cu energia divina a Sa. Atunci când tu ai pierdut încrederea în forțele proprii, El, prin energia divina, îți dă încrederea în forțele Salmunte-300e, care sunt nemărginite. Atunci când tu te-ai pierdut pe drumul vieții, orbecăind prin întuneric și ceață, rătăcind ca un pisic plouat prin mocirlă, El Îți deschide ochii și îți luminează cărarea și această lumină te readuce pe calea adevărului. Iar atunci când tu ai căzut lipsit de putere, tot Dumnezeu, prin energia sa divină îți restabilește forțele și te ajută să te ridici din nou și să stai drept în fața furtunilor generate de existența ta umană. Dacă ai căzut în păcat, El te iartă și te ajută să-ți revii, energia divină îți dă din nou șansa de a te transforma și de a deveni un alt om, mai bun și mai generos.

Trebuie doar să crezi în El, în energia divină a Sa și să-l rogi ca să te ajute. Să-l rogi pe Dumnezeu Unicul și energia divină.

Pentru a începe a primi energia divină în mod conștient trebuie să primești Botezul cu energie divină, care este inițierea energiei divine în corpul tău. Scrie-mi în pagina de contact și eu te voi ajuta.

ODA ENERGIEI DIVINE

Un fir firav de iarba strabate prin asfalt, sfidand toate amenintarile si impotriva tuturor principiilor naturii.

Pentru a creste, pentru a trai. Un mic si gingas cocolos galben, un pui, sparge cu ciocul sau micut coaja oului pentru a iesi la lumina zilei.

De unde oare atata putere, de unde aceasta dorinta de viata, care distruge toate obstacolele si ne ghideaza spre niciodata a nu renunta?

Puterea aceasta vine de la energia divina, care ne alimenteaza creierul si toata fiinta si care ne este data neconditionat de Dumnezeu Tatal. Este data tuturor si celor credinciosi si celor atei, si celor drepti si celor gresiti. Este data celor care cred in Isus Cristos, in Allah, in Buddha, Brahman, precum si de alte credinte si revelatii divine.